Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mi lehetett ennek a biológiai...

Mi lehetett ennek a biológiai oka? (lent magyarázat)

Figyelt kérdés
Szóval volt ez a riadó pár napja... Lányom aludt éppen. Megszólalt a riadó és úgy belövelltek a cicikben a tej,hogy csak néztem. Mint szülés után a 3.napon.. A kiscsaj a szokásos időben szokásos mennyiséget aludta... Még a méretük is a duplája lett,s fájtak is... (Már nagy 19 hónapos...)
2011. nov. 23. 13:37
 1/9 A kérdező kommentje:

Szerintem az lehetett az ok,hogy régen nem volt elég kaja amikor megszólalt a riadó s ezért muszáj volt valamit a babáknak adni enni. S a szervezet(mint a női szervezet) "emlékszik" erre a nehéz időre és igy akar segiteni nekünk Nőknek...

De kiváncsi vagyok ti mit gondoltok erről..

2011. nov. 23. 13:40
 2/9 anonim ***** válasza:
Bocs, de mi az a riadó?
2011. nov. 23. 13:46
 3/9 anonim ***** válasza:
Érdekes a felvetésed...
2011. nov. 23. 13:52
 4/9 A kérdező kommentje:
Ez a próbariadó ami most volt pár napja este 6kor.
2011. nov. 23. 14:03
 5/9 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy nálam van a baj, de én még mindig nem értem, hogy miről van szó.
2011. nov. 23. 14:04
 6/9 anonim ***** válasza:
Nemrég amikor megszólaltak a szirénák, a kérdezőnek nagyon megtelltek a mellei tejjel és ezzel hozta összefüggésbe. Pontosabban valami ősi beidegződéssel magyarázta.
2011. nov. 23. 14:06
 7/9 anonim ***** válasza:

Ez valami országos cucc volt? Én az erdő közepén lakom (tényleg, nem viccek) és nem hallottam semmit.

Amúgy lehet valami a dologban, hirtelen zajra nekem is kicsordul a tejem, ha kicsit is hasonlít a gyereksírásra.

2011. nov. 23. 14:08
 8/9 xStefix ***** válasza:

Pontosan nem tudom a biokémiáját, de lehet, hogy pl. annyira megijedtél, hogy áttételesen prolaktin és oxitocin szabadult fel a testedben. Vagyis nem is fizikális ijedtségről lehetett szó, mert az adrenalin mint fő stresszor nem épp kedvező ugye, de mondjuk lelki "ijedtségről", mint hogy 'jaj, baj lesz, meg kell védenem a gyerkőcöt, gondoskodnom kell róla'. Amire a tested az egyik elemi (baba)védő mechanizmusával reagált. (A prolaktint gondoskodási hormonnak is hívják, mert segíti a szülői érzések kialakulását.)

Szóval igen, olyasmi lehetett, mint amit te is írtál. Nem semmi, ha másfél évesen még így bedurransz. :)

2011. nov. 23. 15:20
 9/9 A kérdező kommentje:

Nem is figyeltem az órát,nem is érdekelt ez az egész..S nem is hallottuk a riadót mert a lányom felriadt.(S sirt nagyon)

Egyébként ez hogy még szopizik ez még neked is köszönhető!:))) (Több emailt is váltottunk az elején) Évi

Örülök én is hogy szopizik,de az hogy mást nem eszik az nem jó:(

2011. nov. 23. 15:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!