Mi lehetett ennek a biológiai oka? (lent magyarázat)
Szerintem az lehetett az ok,hogy régen nem volt elég kaja amikor megszólalt a riadó s ezért muszáj volt valamit a babáknak adni enni. S a szervezet(mint a női szervezet) "emlékszik" erre a nehéz időre és igy akar segiteni nekünk Nőknek...
De kiváncsi vagyok ti mit gondoltok erről..
Ez valami országos cucc volt? Én az erdő közepén lakom (tényleg, nem viccek) és nem hallottam semmit.
Amúgy lehet valami a dologban, hirtelen zajra nekem is kicsordul a tejem, ha kicsit is hasonlít a gyereksírásra.
Pontosan nem tudom a biokémiáját, de lehet, hogy pl. annyira megijedtél, hogy áttételesen prolaktin és oxitocin szabadult fel a testedben. Vagyis nem is fizikális ijedtségről lehetett szó, mert az adrenalin mint fő stresszor nem épp kedvező ugye, de mondjuk lelki "ijedtségről", mint hogy 'jaj, baj lesz, meg kell védenem a gyerkőcöt, gondoskodnom kell róla'. Amire a tested az egyik elemi (baba)védő mechanizmusával reagált. (A prolaktint gondoskodási hormonnak is hívják, mert segíti a szülői érzések kialakulását.)
Szóval igen, olyasmi lehetett, mint amit te is írtál. Nem semmi, ha másfél évesen még így bedurransz. :)
Nem is figyeltem az órát,nem is érdekelt ez az egész..S nem is hallottuk a riadót mert a lányom felriadt.(S sirt nagyon)
Egyébként ez hogy még szopizik ez még neked is köszönhető!:))) (Több emailt is váltottunk az elején) Évi
Örülök én is hogy szopizik,de az hogy mást nem eszik az nem jó:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!