Miért nem fogyok, pedig szoptatok?
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én nemhogy fogytam volna amióta szoptatom a babám, hanem hízok. Igaz nagyon kívánom is az édességet, de azért próbálom mértékkel enni a csokit, kekszet stb... Érdekes, mert a terhesség alatt rá sem tudtam nézni ezekre.
Szóval van/volt ezzel más is így, hogy nem olvadnak le azok a fölös kilók olyan könnyen? Ha igen mikor kezdtek el lemenni?
a szoptatás körülbelül +500 kalóriát igényel,ezt pedig könnyü túllépni és akkor hízni fogsz..egy-két szelet csoki,kis keksz,nassolás ,falatozás és már túl is létped.
A hormonális folyamatok is máshogy működnek,ez is rásegithet. Szóval sajnos a szoptatás nem feltétlenül jár fogyással.
hidd el,sokan vannak még így..! köztük én is.mindkét szülésem után szoptatam,de nem fogytam. én a szoptatás után tudtam lefogyni. Mivel az első gyerekemet 1,5éves koráig szoptattam,-így kb a 2éves korára nyertem vissza az alakomat.
Most a 2. babám 1éves lesz,és ő is cicizik még. észrevettem,hogy ha napi 1500 kalória körül eszek akkor heti 40-50 dkg-ot fogyok,mert a szoptatással állítólag napi 300 kalóriát lehet égetni. viszont ha még pici a babád,akkor viszont egyél rendesen..! persze ne csak a csokit/kekszet,mert akkor persze,hogy csak hízol
Az első gyerkőccel 2 hónap alatt lement minden felesleg, azért is furcsa hogy 3 hónapos múlt a pici és nem fogyok egyátalán.
Nem viszem túlzásba az édességeket, sőt már próbálok azok helyett is inkább gyümölcsöt enni.
A gyümölcsökkel sem márt vigyázni,pl egy banánban 100 kcal van ami relative sok.
FOgyassz sok zöldséget,nyersen,párolva, kenyérből rozs vagy teljes kiőrlésűt ajánlok,ha megengedheted magadnak anyagilag. Egy olcsóbb megoldás a NATÚR zabpehely,vagy lenmagpehely ebből egy nagy csomag olcsó és sokáig elég,pl reggelire mehet gyümölcsökkel.Sok tojás,fehérhús, gyümik is mehetnek de inkább reggelire vagy délelőtt és mértékkel. Ha a babád nem érzékeny atejtermékekre azokból is fogyazsthatsz,legjobb a zsirszegéyn túró,kefír,natúr joghurt,zsirszegény sajt.. emellé sok,20 kilónként 1 liter víz,vagy natúr tea. Ezzel az étkezéssel csak jót teszel magadnak és a babádnak is. Ha édességre vágysz natúrjoghurtba gyümölcs,fahéj, vagy a már emlitett zabkása .vagy néhány kocka étcsoki
Nem vagy egyedül vele! Én kifejezetten híztam a szoptatás alatt, pedig a terhesség alatt annyira nem, hogy a szülés után egy héttel ugyanannyi kiló voltam, mint amikor terhes lettem... 7 hónapos volt a babám, amikorra +13kg feljött...
Kevés tejem volt, úgyhogy nem nagyon mertem az étkezéseket korlátozni, meg nem is nagyon volt mit, mivel eleve odafigyeltem, hogy a lehető legfrissebb, legnatúrabb dolgokat egyem. + nyilván valamennyi édesség kellett. :-P
Aztán kb 9 hónapos korában megfordult a dolog, és akkor kezdtem el fogyni. Most 14 hónapos, ugyanannyi kiló vagyok, mint szülésután/terhesség előtt, pedig még reggel-este szoptatok. Étkezésen sem igazán változtattam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!