Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért nem fogyok, pedig...

Miért nem fogyok, pedig szoptatok?

Figyelt kérdés

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én nemhogy fogytam volna amióta szoptatom a babám, hanem hízok. Igaz nagyon kívánom is az édességet, de azért próbálom mértékkel enni a csokit, kekszet stb... Érdekes, mert a terhesség alatt rá sem tudtam nézni ezekre.

Szóval van/volt ezzel más is így, hogy nem olvadnak le azok a fölös kilók olyan könnyen? Ha igen mikor kezdtek el lemenni?

2012. márc. 16. 14:01
 1/9 anonim ***** válasza:

a szoptatás körülbelül +500 kalóriát igényel,ezt pedig könnyü túllépni és akkor hízni fogsz..egy-két szelet csoki,kis keksz,nassolás ,falatozás és már túl is létped.

A hormonális folyamatok is máshogy működnek,ez is rásegithet. Szóval sajnos a szoptatás nem feltétlenül jár fogyással.

2012. márc. 16. 14:12
 2/9 anonim ***** válasza:

hidd el,sokan vannak még így..! köztük én is.mindkét szülésem után szoptatam,de nem fogytam. én a szoptatás után tudtam lefogyni. Mivel az első gyerekemet 1,5éves koráig szoptattam,-így kb a 2éves korára nyertem vissza az alakomat.

Most a 2. babám 1éves lesz,és ő is cicizik még. észrevettem,hogy ha napi 1500 kalória körül eszek akkor heti 40-50 dkg-ot fogyok,mert a szoptatással állítólag napi 300 kalóriát lehet égetni. viszont ha még pici a babád,akkor viszont egyél rendesen..! persze ne csak a csokit/kekszet,mert akkor persze,hogy csak hízol

2012. márc. 16. 14:14
 3/9 A kérdező kommentje:

Az első gyerkőccel 2 hónap alatt lement minden felesleg, azért is furcsa hogy 3 hónapos múlt a pici és nem fogyok egyátalán.

Nem viszem túlzásba az édességeket, sőt már próbálok azok helyett is inkább gyümölcsöt enni.

2012. márc. 16. 14:24
 4/9 anonim ***** válasza:

A gyümölcsökkel sem márt vigyázni,pl egy banánban 100 kcal van ami relative sok.

FOgyassz sok zöldséget,nyersen,párolva, kenyérből rozs vagy teljes kiőrlésűt ajánlok,ha megengedheted magadnak anyagilag. Egy olcsóbb megoldás a NATÚR zabpehely,vagy lenmagpehely ebből egy nagy csomag olcsó és sokáig elég,pl reggelire mehet gyümölcsökkel.Sok tojás,fehérhús, gyümik is mehetnek de inkább reggelire vagy délelőtt és mértékkel. Ha a babád nem érzékeny atejtermékekre azokból is fogyazsthatsz,legjobb a zsirszegéyn túró,kefír,natúr joghurt,zsirszegény sajt.. emellé sok,20 kilónként 1 liter víz,vagy natúr tea. Ezzel az étkezéssel csak jót teszel magadnak és a babádnak is. Ha édességre vágysz natúrjoghurtba gyümölcs,fahéj, vagy a már emlitett zabkása .vagy néhány kocka étcsoki

2012. márc. 16. 14:34
 5/9 A kérdező kommentje:
Huh, köszönöm! Megpróbálom betartani amit írtál, bár nem lesz könnyű! :-)
2012. márc. 16. 14:39
 6/9 anonim ***** válasza:

Nem vagy egyedül vele! Én kifejezetten híztam a szoptatás alatt, pedig a terhesség alatt annyira nem, hogy a szülés után egy héttel ugyanannyi kiló voltam, mint amikor terhes lettem... 7 hónapos volt a babám, amikorra +13kg feljött...

Kevés tejem volt, úgyhogy nem nagyon mertem az étkezéseket korlátozni, meg nem is nagyon volt mit, mivel eleve odafigyeltem, hogy a lehető legfrissebb, legnatúrabb dolgokat egyem. + nyilván valamennyi édesség kellett. :-P

Aztán kb 9 hónapos korában megfordult a dolog, és akkor kezdtem el fogyni. Most 14 hónapos, ugyanannyi kiló vagyok, mint szülésután/terhesség előtt, pedig még reggel-este szoptatok. Étkezésen sem igazán változtattam.

2012. márc. 16. 15:00
 7/9 anonim ***** válasza:
Én az első lányommal voltam így, és két évig nem emntek le a kilók. Ugyanúgy ettem, nem zabáltam, sőt a végén már fogyókúrába is kezdtem életemben előszőr, és úgy is csak fél kg ment le egy hónap alatt. Akkor hormongondom volt valószínű, mert a mensim is össze vissza jött meg, nem volt rendszeres. Amint az lett magától lement a súlyfelesleg. Van ilyen is, nem biztos hogy attól hízol, amit eszel, lehet hogy nálad is az van, hogy hormonok miatt vizesedsz. Azért egyél sok zöldséget, gyümölcsöt, többet ér mint a süti, még a banán is. Pl ha tízóraira, vagy uzsonnára megeszel egy banánt, attól nem fogsz elhízni, ez biztos. :) Még akkor sem ha 100 kalória, mert az nagyon kevés a napi ajánlott 2000-2500-hoz képest.
2012. márc. 16. 19:18
 8/9 anonim ***** válasza:
Egy szóval sem irtam,hogy el fog akárki hizni egy banántól,vagy ne egye:) Csak mértékkel,mert mindneki bőszen ajánlgatja a gyümölcsöket,de (ahogy bármivel) azzal is túl lehet lépni a kalóriadeficitet.És iylen szempontból mindegy,hogy süteményből vagy banánból viszi be,bár a gyümölcsben több a tápanyag,de ugyanúgy hízni fog az illető ha több kalóriát visz be mint amennyi szükséges számára.
2012. márc. 16. 19:21
 9/9 anonim ***** válasza:
7-es vagyok. Tudom hogy nem írtad, csak azért írtam, mert sokan félnek pl bármilyen gyümölcstől indokolatlanul, pedig nagyon egészséges, és ha mondjuk tízórai, vagy uzsonna csak gyümölcsből áll, akkor eleve nem fog tudni annyit megenni belőle hogy elhízzon. Meg ott vannak a nullkalóriás gyümölcsök is, amiket ha magában fogyaszt akkor fogy is, mert többe kerül a feldolgozásuk, mint amennyi kalóriát tartalmaznak. Ezek a citrusfélék pl. Azokból egy rakattal is meg lehet enni. Mondjuk pont a banán nem ilyen, de az meg laktató, egynél többet nem tudok én megenni belőle.
2012. márc. 16. 19:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!