Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért nem fogyok? 6 hónapja...

Miért nem fogyok? 6 hónapja szoptatok, higgyétek el, hogy nem falok és nem eszem estére, mégsem mennek lefelé a kilók. Miért nem indul be a fogyás?

Figyelt kérdés
Ha elkezdek sportolni állítólag megváltozik a tejcsi íze, plusz félek, hogy végleg el is apad. Szerintetek hogy kezdjem el a fogyókúrát? Szeretném még legalább 1 éves koráig szoptatni a picimet. Köszi a válaszokat!
2010. aug. 13. 17:40
 1/10 anonim ***** válasza:
Ha még szoptatni akarsz akkor ne fogyókúrázz! Sajnos nem egyedi az eseted, olyan is van aki hízik még szoptatás alatt. Ez attól van, hogy mindenkinek másképpen reagál a szervezete a hormonális változásokra. Ha már nem akarsz majd szoptatni, akkor vágj bele a fogyókúrába! A sport részéről nem tudok nyilatkozni mert nem kóstoltam meg soha a tejemet, én meg tápszeres baba voltam annakidején és egyébként sem sportolt soha anyukám.
2010. aug. 13. 17:47
 2/10 anonim ***** válasza:
Nem apad el a tej ha fokozatosan és ésszel sportolsz. Szoptatás után közvetlen kezd el. Fokozatosan, hogy ne legyen izomlázad, mert akkor az izmok tejsavat termelnek és attól változhat a tejleadás. Szoptatás előtt 2 órával már ne sportolj.
2010. aug. 13. 18:57
 3/10 anonim ***** válasza:

Kicsit nyugodtan tornázhatsz szerintem.

Másrészről alkati kérdés, kinek hogy megy le a felszedett súly. Általában a vékony típusúak azok, akikről tényleg leolvad szoptatáskor. Van akinek kemény diéta kell. És van akinek, lemegy, de nem rögtön.

Én pl 5 hónapig tartottam azt a súlyt, amivel kijöttem a kórházból. Aztán nem tudom, mi indította be, csak elkezdtek lemenni a kilók, és nem egész 3 hónap alatt visszafogytam a szülés előtti súlyomra (72-ről 65 kg vagyok most) és semmit nem csináltam, pont ugyanúgy éltem-ettem. Nem tudom. Azt mondják, ami 9 hónap alatt jött fel, az 9 hónap alatt megy le. Lehet veled is így lesz. Nekem most 8 hós a lányom, és a melleimet leszámítva (amik a szoptatás miatt óriásiak :D) a régi vagyok!

2010. aug. 13. 19:29
 4/10 anonim ***** válasza:
mindkét babámnál híztam, mint a malac szoptatás közben, pedig ugyanannyit ettem, mint előtte.
2010. aug. 13. 20:21
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Röviden:

terhesség előtt 7 kg,

terhesség vége 75 kg,

szülés után 68 kg,

hat hónapja szoptatok, nem zabálok, másfél órát tolom a babakocsit naponta úgy, hogy szakad rólam a víz 78kg vagyok, EZEK A HORMONOK.

( Ja, és szőrösödök, mint egy gorilla. )

2010. aug. 13. 20:31
 6/10 A kérdező kommentje:
Akkor adok még egy kis időt magamnak, bár már nagyon unom ezt a "bálnanőséget". Alig várom, hogy leteljen a maradék 6 hónap. Köszönöm szépen a válaszaitokat! Azért aki érintett az írjon még a tapasztalatairól!
2010. aug. 13. 20:45
 7/10 anonim ***** válasza:
Ezen az oldalon azt olvastam, hogy aki nem fogy a szoptatás alatt, annak célszerű orvoshoz mennie, mert a hormonháztartással problémák lehetnek. Nekem fokozatosan ment le a plusz közel 9 hó alatt.
2010. aug. 13. 22:26
 8/10 anonim ***** válasza:
Én is híztam mind a háromszor.A kicsivel nehezen indult el afogyás is.6 hónapig tudtam szoptatni,végig híztam.Mikor befejeztem 73kg voltam.Egyből lejött 3(eltűntek a melleim,ezt nagyon sajnálom).70kilóról hónapokig nem mozdultam.Egyre jobban idegesítettem magam,úgyhogy mérleg elzárva.10 hónapja nem szoptatok 62-64 kg vagyok.Az álmom az 58.Úgy örülök,amikor a nadrágomat bőnek találom.Az étkezésemen,a mozgásomon sem változtattam,én ilyen alkat vagyok.Idő kell,hogy fogyjak.
2010. aug. 14. 14:21
 9/10 anonim ***** válasza:

Én nem fogyóztam, csak normálisan ettem, 13 hónapig szoptattam, nem jutottam el a reggeli futásig sem...

Fogyózni nem szabad egyébként, de pl. a sok szénhidrátot és a fehér lisztet érdemes minimálisra csökkenteni.

Amúgy megkérdeztem védőnőt, gyerekorvost, szülészt, nőgyógyászt és mind azt mondta, hogy mértékletesen, izomlázzal nem -nagyon- járó mozgás mehet.

Az úszást nagyon ajánlották, a futást, lovaglást csak akkor, ha csúcs erős melltartót veszek, különben elnyúlnak a szalagok...

2010. aug. 14. 14:56
 10/10 anonim válasza:
Sziasztok.Én 6hónapja szűltem keveset alszom,igaz nem diétázok,és nem fogyok 1kicsit sem sajnos.
2011. márc. 13. 13:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!