Miért nem fogyok? 6 hónapja szoptatok, higgyétek el, hogy nem falok és nem eszem estére, mégsem mennek lefelé a kilók. Miért nem indul be a fogyás?
Kicsit nyugodtan tornázhatsz szerintem.
Másrészről alkati kérdés, kinek hogy megy le a felszedett súly. Általában a vékony típusúak azok, akikről tényleg leolvad szoptatáskor. Van akinek kemény diéta kell. És van akinek, lemegy, de nem rögtön.
Én pl 5 hónapig tartottam azt a súlyt, amivel kijöttem a kórházból. Aztán nem tudom, mi indította be, csak elkezdtek lemenni a kilók, és nem egész 3 hónap alatt visszafogytam a szülés előtti súlyomra (72-ről 65 kg vagyok most) és semmit nem csináltam, pont ugyanúgy éltem-ettem. Nem tudom. Azt mondják, ami 9 hónap alatt jött fel, az 9 hónap alatt megy le. Lehet veled is így lesz. Nekem most 8 hós a lányom, és a melleimet leszámítva (amik a szoptatás miatt óriásiak :D) a régi vagyok!
Röviden:
terhesség előtt 7 kg,
terhesség vége 75 kg,
szülés után 68 kg,
hat hónapja szoptatok, nem zabálok, másfél órát tolom a babakocsit naponta úgy, hogy szakad rólam a víz 78kg vagyok, EZEK A HORMONOK.
( Ja, és szőrösödök, mint egy gorilla. )
Én nem fogyóztam, csak normálisan ettem, 13 hónapig szoptattam, nem jutottam el a reggeli futásig sem...
Fogyózni nem szabad egyébként, de pl. a sok szénhidrátot és a fehér lisztet érdemes minimálisra csökkenteni.
Amúgy megkérdeztem védőnőt, gyerekorvost, szülészt, nőgyógyászt és mind azt mondta, hogy mértékletesen, izomlázzal nem -nagyon- járó mozgás mehet.
Az úszást nagyon ajánlották, a futást, lovaglást csak akkor, ha csúcs erős melltartót veszek, különben elnyúlnak a szalagok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!