Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor indul be a fogyás?...

Mikor indul be a fogyás? Lassan 2 hónapja szültem.Sajna csak 1 hónapig volt tejem most már oda tudok figyelni az étkezésemre mert nem szoptatok.

Figyelt kérdés
A szülés utáni héten 15kg ment le, de sajna maradt még 10. De nem indul meg lefelé:(tudom hogy idő kell még de meg sem moccannak a kgok.Lassan elkezdek tornázni is de,amugy normál testalkatú voltam.
2008. okt. 21. 09:52
 1/5 anonim ***** válasza:
65%
De jó neked!!!!!!!!!!!!!én sajna alig fogytam és már 3 hónaposak elmúltunk. még van tejem, de ez olyan napi 60-70ml, amit inkább lefejek, hogy biztosan megmaradjon még, mivel a babám 1 perc alatt kiszopizza, az meg nem inger. most megpróbálok nem enni szénhidrátot, csak burgonyában vagy rizsben, kenyér tészta, édesség nuku, nekem biztosan csak így fog lemenni, meg elmegyek tornázni a reggeli etetés után, addig a férjem vigyár a kisfiunkra. sok sikert neked is!!!!!!!!4
2008. okt. 21. 09:58
 2/5 anonim ***** válasza:
65%

Szia! Én úgy tudom, hogy a szülés után egy évvel várható, hogy a korábbi testsúly nagyjából visszaáll, tehát nem vagy semmivel elkésve! Ha normál a testalkatod, és a kajálásra is vigyázol, fogsz még fogyni. Közvetlenül a szülés után sok le szokott menni, egyrészt a szüléskor, aztán meg a fáradtsággal, a tej megindulásásval, stb. Aztán lassul a folyamat.

Én 13 kg-ot szedtem fel összesen, abból 8 lement az első héten, de a többi öt nagyon lassan, talán havonta egy, de lement! Szóval két hónappal a szülés után aggodalomra semmi okod.

Sokan azért nem fogynak szülés után, mert az atthonlét alatt, fáradtság, idegesség miatt többet nassolnak, rendszertelenebbek az étkezéseik. Ha erre vigyázol, nem lesz semmi gond szerintem. Jó babázást!

2008. okt. 21. 10:05
 3/5 anonim ***** válasza:

Hát szopival megy le a legtöbb. Az elsőnek tanácsolom, ne fejd, inkább szoptasd és dudliztasd rajta, a baba ingereket küld a tejcsi mennyiségére vonatkozóan, a fejő sajna nem. :)

Egyébként én 9 hónapja szoptatok és van rajtam még bőven, de fokozatosan megy lefelé.

És a titka javarészt, hogy délután 5 után semmi kaja!Azt már nem dolgozza le a szervezeted, amit akkor eszel. A reggeli a legfontosabb, azt nem szabad kihagyni. A torna meg min 45 perc legyen, mert csak utána égeti a zsirt. Teljes kiörlésű gabona, zsir nuku.

Sok sikert.

2008. okt. 21. 14:12
 4/5 anonim ***** válasza:
Az előző megint. De aki szoptat ne fogyózzon!!!!
2008. okt. 21. 14:13
 5/5 A kérdező kommentje:
Utolsónak:köszi de ahogy fent irtam nem szoptatok mert nincs tejem és ez nem rajtam mult.Azért köszi:)
2008. okt. 21. 15:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!