3,5 hetes anyatejes kisbabamnal egyre gyakoribbak a kovetkezok : nagyon mohon eszik, sokszor ugy tunik, hogy le sem nyeli, amit szopizik, olyankor omlik ki a szajabol. Nem tudom, hogy ez bukas vagy hanyas?
figyelj, ha az "ömlik" ki a a szájából mellett is megvan az adagja (én mérném emiatt) akkor nincs okod aggódni; mert az enyém is mohón eszik és amikor igazándiból meglódul a tejcsi , nem bírja "követni" és akkor van ilyen jelenség.(Tudod a szopi elején gyors szívómozdulatokat végez a baba, de akkor még csak elindul a tej, majd a nyomás hatására egyszer csak nagy mennyiségben kiszökken a csatornákon a tejcsi,- nekem pl. nem hogy kibuggyan , szabályosan spiccel.)
Böfiztetni pedig szopi után pár perccel mert ilyen kis babánál gyakorlatilag minden mozdulatra visszajöhet akár a teljes mennyiség!
Inkább mellből szoptasd, mert a cumisüvegtől meg pont áteshet a ló tulsó oldalára, hogy nem fogja szívni a cicit, csak addig amíg folyamatos az "ellátmány". (pedig az un. utótejet már nehezeb kiszívnia, és nagyobb türelem is kell hozzá-de tulképp ebben van a sok zsír+ tápanyag)
Szerintem böfiztethetsz nyugodtan szopi közben is, ha szükségét látod - a legegyszerűbb, ha kipróbálod így is és úgy is, aztán meglátod, hogyan jobb nektek.
Egyébként ez se bukás, se hányás, hanem azért van, mert valószínűleg túl erős a tejleadó-reflexed és/vagy a babád nem tud olyan gyorsan nyelni, ahogy kellene. Ezt úgy tudod megelőzni, ha szoptatás előtt egy keveset lefejsz a tejed elejéből és akkor adod oda a melled a babádnak, amikor már kevésbé spriccel a tej (a fejőn keresztül láthatod, hogyan jön éppen).
Vagy, másik lehetőség, hogy esetleg kicsit későn kerül a babád mellre(?), amikor már nagyon éhes és ezért szívja olyan mohón. Ebben az esetben ne várj a szoptatással ilyen sokáig.
A cumisüveget én se javaslom, mert zavart okozhat, amit nem olyan könnyű kezelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!