Keveset hízik a babám. Szoptassak vagy adjam a tápszert?
Szia! Még ne adj neki tápszert! A babád jól fejlődik, kiegyensúlyozott...
ÉS KÜLÖNBEN MI A GARANCIA, HOGY A TÁPSZERTŐL TÖBBET FOG HÍZNI????
Az én kislányom is nagyon lassan hízott...bármit adhattam neki(bár én nem tápszereztem, szopizott 27 hónapig)), de a hozzátáplálás sem segített. 1 évesen volt 7.35 kg... most 3 évesen 11 kg. De okos kiegyensúlyozott szép kisgyermek! Nem lehet tömni, "felfújni" a gyereket!!!! Alkati kérdés is lehet...Várj még...ha semmit nem hízna, akkor kezdj el gondolkozni a tápszeren!
Az Én lányom ugyanígy hízott.30-40 dkg/hó az első hónapokban, aztán meg még kevesebbeket, 250 dkg-okat havonta. Én szétizgultam magam, mert mindenki piszkált a gyerek súlyával. Már féltem ha találkoztam valakivel, hogy na, mindjárt jön az okoskodás, hogy nem hízik eleget.
Szerencsénkre egy Isten volt a gyermekorvosunk. Nem túlzok!
mindig nyugtatott, minden egyes tanácsadáson, hogy hagyjam békén a gyereket, semmi baja nincs. Nem vékony, nem alulfejlett, csak épp nem olyan súlyban van, mint az átlag. De ettől még egészséges.
Mindig mondta, hogy figyeljem meg, 5 éves korára teljesen olyan lesz, mint a többi átlagos gyerek.
Ma 7 éves, elsős nagylány és azóta is áldom a dokinéninket!Igaza volt!
Most várjuk a kistesót És Őt is ugyanahoz az orvoshoz fogjuk hordani, akihez a nagylányt.
Sajnálom, hogy nem mindenkinek ilyen orvosa van, hogy nem csak a statisztikát figyeli, hanem a hús vér gyereket!
Én a helyedben megnyugodnék és keresnék egy másik orvost.
Olyan jó ezeket a sorokat olvasni! Nálunk hasonló a helyzet. Kisfiam 3,5 kg-al született. Egy hónaposan 3900 g volt. Második hónapban 600 g-ot. Most 7 és fél hónapos és minden hónapban "csak" 200-300g-ot hízott. Még nem értük el a születési súly kétszeresét, de nem ez számít! Tényleg nem a statisztikát kell nézni. Nekem soha nem tettek megjegyzést a kis súlyára, sőt a védőnő mindig mondta, hogy ő ilyen és lassabb tempóban hízik, mint az átlag. A hossza viszont átlagos. Egészséges, jókedvű baba. Most már én sem idegeskedem ezen.
Figyelj a babára, ösztönösen úgyis megérzed mi neki a legjobb. Szoptasd és ha kevés lenne neki, azt úgyis jelezné. És ez is orvosolható tápszer nélkül: gyakori(bb) szoptatással. Hidd el, tapasztalatból mondom. :) És ott van az a tény is, hogy ez "családi örökség". Nyugi!
Sok örömet a babázásban!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!