Most akkor az elkészített tápszert meddig szabad odaadni a babának? SOS!
Ha elfogadja magában is az olvasztott tejet ill. a tápszert, akkor ne add neki keverve, mert nem biztos, hogy az egyrészt finom(abb), másrészt kevésbé egészséges is. Ha kell, akkor egyszer egyik, másszor másik.
A tiéd már elég nagy baba, úgyhogy nem kell annyira aggódni a forralás-újramelegítés miatt. Szerintem nyugodtan tedd félre, ha megmarad valamennyi és még egyszer felmelegítheted. Készíteni sem feltétlenül kell mindig frissen, 1-2 adagot már nyugodtan elkészíthetsz korábban is és tárolhatod a felhasználásig.
Persze azért továbbra is ügyelj a higiéniára és a cuclirészt minden alkalom után mosd el a biztonság kedvéért.
Én a reggeli tápszert szoktam előre megcsinálni este, mert reggel nem igazán vagyok képben! :)
Olyan este 10-től reggel 8-ig áll a hűtőben, semmi baja nincs a babámnak.
Mivel babám már csak reggel és este iszik tápit ezért az esti tápszert kapja frissen, mert akkor forralok neki vizet.
Az a lényeg, hogy ha a hűtőbe rakod, akkor valami zárható dologba rakd.Én NUK-os cumisüveget vettem, és ezen olyan a csöpögés gátló, hogy be lehet pattintani a cumi helyére, és így tökéletesen lezárható.Ha neked van mondjuk tejtároló dobozod, akkor abban is tökéletesen el áll legalább 10 órát a hűtőben.
Ja és reggel a hűtőből ki vett tápszert én kb 15 mp-ig melegítem a mikróban.Mert ha túl forróra csinálja az ember, akkor oda az a sok hasznos vitamin! :)
Ja és ne a hűtőajtóra rakd, hanem minél beljebb!!
Úgy tudom, a kórházban is előre készítik el a tápszert a babáknak, és hűtőben tartják.
Azt jól értem, hogy az anyatejjel akarod összekeverni? Sosem hallottam még ilyet, ezért nem tudom hogy működik, de nekem nem hangzik túl jól. A babám mindig ciciből itta ki a tejet, aztán jött a cumisüveg, nekem így kényelmesebbnek tűnt.
Azért akarom öszekeverni mert "tisztán" a tápszert nem fogadja el, keserves sírásba kezd tőle. Ha van benne lefejt tej, akkor meg issza...
Olvastam már itt többször hogy más is csinálja. Lassan elapad a tejem csak amíg átállna a "tiszta" tápszerre addig keverném.
Nem próbálod meg inkább ízesíteni valamivel? Végülis lassan 1 éves lesz, nem hiszem, hogy a vaníliapor vagy a kakaó (helyett a karob is) megártana neki, ha óvatosan adod. Éshát maradnak a gyümölcsök is, a banános tápot, tejpépet sokan szeretik.
De persze ha nem megy, akkor marad az anyatejes keverés. Ha addig adod, amíg meg nem szokja, az akkor jó szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!