Elkészített tápszert meddig szabad a babának adni? Hány órán belül kell elfogyasztani?
Most nem azért, de akkor hidegen adjátok a gyereknek a tápszert????
Amúgy meg nem szabad előre elkészíteni, a maradékot ki kell önteni!
És a dobozon is rajta van egyébként, nem én találom ki:
A tápszer elkészítése
A tápszer elkészítésekor az alábbi aranyszabályokat mindig gondosan be kell tartani:
- Ügyeljen a tisztaságra, mindig alaposan mosson kezet, mielőtt nekiáll a tápszer készítésnek. - Csak gondosan elmosogatott és sterilizált (!) eszközöket használjon! Minden etetés előtt sterilizálni kell a cumit, cumisüveget, cumi-karikát, de még a cumisüveg kupakját is, ha ez anyagánál fogva lehetséges.
- Etetés után ne csak a cumisüveget mossa ki üvegmosó kefével, de a cumit is ún. cumi-mosó kefével. Az ultrás mosogatást követi a sterilizálás.
- Megmaradt tápszert soha ne tegyen félre a következő alkalomra, azt azonnal ki kell önteni!
- A tápszer hőmérsékletét a legnagyobb alapossággal és gondossággal kell ellenőrizni, mert igen veszélyes égési sérüléseket szerezhet tőle a baba!
- Ne készítse el jó előre a tápszert, mert azt még rövid ideig sem szabad szobahőmérsékleten "várakoztatni"!
A tápszer készítés menete, lépésről-lépésre:
1) Olvassa el és pontosan tartsa be a dobozon olvasható utsításokat és az adagolási tanácsot ( víz-tápszer aránya)!
2) Forralja fel a meghatározott mennyiségű vizet, majd szobahőmérsékletűre hűtse le!
3) Adagolja az előírt mennyiségű tápszer port a cumisüvegbe, majd öntse rá a kihűlt víz kisebb felét.
4) Helyezze a cumisüveg tetejére a kör alakú zárófedelet, majd a karikát rácsavarva rázza össze a tápszert.
5) Öntse hozzá a maradék vizet, kész is a tápszer, amit azonnal adjon a babának.
előzőnek: Nem,nem melegen adjuk, hanem hideg v. szobahőmérsékletű vízzel keverjük ki a tápszert és úgy tesszük a hűtőbe. Mikor kell akkor kivesszük és megmelegítjük. Maradékot kiöntjük. Egyszerű.
Kérdezőnek: én 1 órán belül szoktam a babának odaadni, néha 1,5 órára is kicsúszik, de nem lett tőle baja. Ez hűtés nélkül van. Ha hűtőbe teszem, akkor 24 órán belül.
Esküszöm, nem kötekedni akarok, de az is rá van írva a dobozra, hogy hány fokos legyen a víz. Na mindegy.
Amúgy az én védőnőm is azt mondta, hogy 1-2 órán belül szobahőmérsékleten tárolva még oda lehet adni.
Csak nekem ez olyan fura, hogy inkább az "állott" tápszert adja sok anyuka, ahelyett, hogy frissen elkészítené. Most komolyan: kb. annyi idő frissen megcsinálni, mint megmelegíteni a mikróban!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!