Miért nem akar az orvos kiegészítésként tápszert felírni? És miért erőlteti azt hogy "csak" szoptassak? Milyen tápszert vegyek ha nem ír a doki semmit?
Ha gyarapszik asóúlya, akkor valszeg eszik eleget, az öklét meg egyáltalán nem biztos, hogy azért rágja, sőt.
Valószínű mocorognak a fogcsírás, ezért is nyűgös, meg meleg is van, szóval valószínülegigaz van a dokidnak.
Miből gondolod, hogy nem elég a tejed?
Persze, hogy sokat kéri a cicit a melegben, és lehet fejlődési ugrása is van.
Biztos vagy benne, hogy azért rágja az öklét és azért nyűgös, mert éhes még?
Amúgy elég tápláló a tejed? Bocs, nem sértés, hanem sokszor hallottam már, hogy a gyerek rengeteget eszik és állandóan éhes... bár nem értem a dokid miért nem kérdez ki, hogy megvizsgálja, tényleg nem kell-e kiegészítés. Amúgy bármelyik tápszert kaphatod vény nélkül - azt hiszem - de szerintem szinte mindegy melyiket adod, ha azért főleg cicin marad... Csak azért vénnyel olcsóbb és ha rászokik, akkor meg pláne nem mindegy, hogy felírja-e a doki vagy sem. A védőnő amúgy nem tudja felírni?
Szia
Nekem 4kg feletti súllyal született a kislányom és ő is egy idő után nyűgős lett én is szóltam erre ugyanezt mondták mint neked, de Te vagy az anyja és te érzed mikor mi a jó neki. Hát én elmentem a gyógyszertárba és recept nélkül váltottam ki neki tápszert és mikor visszamentünk a dokihoz megmondtam neki, hogy kap kiegészítést mert egész álló nap nyugtalan volt és szívta az öklét. Akkor már ő is mondta, hogy jó ha adok neki. Csak azért vannak ellene ennek mert a baba le fog szokni a ciciről teljesen mivel üvegből jobban jön nem kell annyit dolgoznia rajta. Mi Beba tápszert kaptunk és később Milumil ha 1-et kaptunk. A HA hipoallergént jelent, nektek mindenképp ez kell mert még kicsi a baba.Remélem segítettem.
Szia!
Recept nélkül is bármelyiket meg tudod venni gyógyszetárba, csak drágább, mert nincs rajta támogatás. Van többféle, és nektek a HA-s kell, azon belül is start, vagy 1-es. De kérd ki nyugodtan a gyógyszerész segítségét. Szerintem vegyél egyet, és próbáld meg, lehet tényleg nem lakik jól. Az én picim is kb. 10 ml-t képes még nyüszögni...Szóval lehet hogy nem kell neki már sok, de nem lakik jól teljesen, és így nyugtalan marad, az meg nem jó. A doki azért nem ír fel, mert ettől függetlenül gyarapszik szépen a Babád, és a ciczést erőltetik, mert úgy tartják, hogy ha elkezded tápszerezni, akkor már nem akar szopni, de szerintem azért ez nem teljesen így van. Na meg nem ők nevelik a gyereket, nem nekik egész nap nyüglődnieük velük, ha nem lakik jól és nyugtalan. Úgyhogy ők könnyen ráfogják, hogy elég az, meg nem szükséges, tedd többet mellre stb. De a Te babád, te látod jobban mire van szüksége. Nekem mondjuk nem akadékoskodott, megmondtam hogy nem elég a tejem és felírt, csak mondta, hogy előtte azárt mindig szoptassak, és csak utána jöjjön a tápszer.
Szerintem egy próbát megér a tápszer, és ha még úgy is nyűgös lesz, akkor nem amiatt van.
Azt jól hallottad, hogy olyan nincs, hogy nem elég tápláló a tejed! Én is így tudom, és nem egy embertől hallottam már ugyanezt.
A HA-s tápszert nem fogod tudni megvenni, csak receptre. A nem HA-s igen, de árban sokkal drágább lesz recept nélkül.
Én is azzal értek egyet, hogy ha kell neki egy kevés tápszer, akkor add oda neki, mert az állandó nyüszögés, nyugtalan baba sem neked, sem neki nem jó. Ráadásul mi ugyanezt játszottuk a kisebbik fiammal, 10ml-ért képes volt sírni :))) Nekem fölírta a doki szó nélkül. Ha nagyon nem akarja fölírni, kérj meg valakit, hogy írasson ki neked
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!