Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit tegyek, fogyóban a tej és...

Mit tegyek, fogyóban a tej és nem issza a tápszert? Bajban vagyunk.

Figyelt kérdés

Mindjárt 11 hónapos a babám, és nem iszik meg egyetlen tápszert sem, tejpépet is ímmel-ámmal. Félek nem lesz meg a napi 500 ml tejalapú minimum. :(

Nem a jóllakatással van gondom, adhatnék neki persze plusz gyümit,főzit, csemegét,de a tejalapú tápláléknak is meg kell lennie. Ráadásul nagyon folyadékot sem akar inni. Fél óránként kínálgatom vízzel,hogy ha végre inni akar,ott legyen a dolog, mert ugye nem tudja még mondani. Ebből is keveset vesz magához egy nap.

Nagyon szívesen veszem a tapasztalatokat és a szakember hozzászólásokat is. Köszi mindenkinek előre is.

2012. jan. 6. 11:34
 1/10 anonim ***** válasza:
A banános tápszert nagyon szerette lányom (ha jól emlékszem beba volt)..más fajtát nem ivott meg.pl ezeket a babáknak való joghurtokat is nagyon szerette.
2012. jan. 6. 11:58
 2/10 anonim ***** válasza:

Lányom sem fogadta el a tápszert, nem is szopizott ekkor már. Tejpépet sem ette.

Minden nap adtam neki joghurtot, sokszor túrót, sajtot, kefirt. A főzelékeket sokszor készítettem el neki tápszerrel, később tejjel. Macisajtot nagyon szerette.

Soha nem olt meg neki a fél liter, de kérdeztem dokit erről és azt mondta, hogy ez egy irányelv. Fontos a tejalapú táplálkozás, de ha a gyerek nem fogadja el, az nem véletlen, nem lehet beleerőszakolni. Mások az igényeik, valakinek elegendő fél liternél kevesebb is, és nem kell aggódni.

Tudom nehéz nem aggódni, én is aggódtam ezen. De sok más tejterméket adtam neki és amibe lehetett rejtettem tejes dolgot (gyümölcs joghurttal vagy túróval, krumplipüré sok tápszerrel/tejjel keverve, főzelékek sajttal keverve).

1 évesen kipróbáltam a tejitalokat, kakaót is, de az sem kellett neki.

A doki azt mondta, hogy ilyen esetben egyen minden nap húst, a fehérje miatt nagyon fontos.

Lányom 1 éves koráig alig ivott vizet vagy valamit, aztán fordult a kocka, és most már fél liter vizet vagy gyümölcslevet is megiszik. De tejes dolgokat nem.

Szóval adj neki tejtermékeket, akár magában, akár belerejtve valamibe (lányom kedvence pl. a spenótfőzelék joghurttal).

Sinlacot eszik? A vitaminok miatt az is jó lehet, ha elfogadja. Bár nem tejalapú, de sok vitamint tartalmaz. S ezt is bele lehet rejteni gyümölcsökbe, joghurtokba, de akár főzelékekbe is.

2012. jan. 6. 12:01
 3/10 A kérdező kommentje:
Ha bekeverem a tápszert, hogy csináljam. Ugyanúgy készítsem el vízzel,vagy kevés vízzel vagy rakjam bele a port simán?
2012. jan. 6. 12:06
 4/10 A kérdező kommentje:
Beba banánost még nem próbáltuk, csak a milupa banánost. A baj, hogy nagyon a banánt sem szereti. Lehet, hogy joghurtozunk.
2012. jan. 6. 12:08
 5/10 anonim ***** válasza:

nekem is csak az ízesített tápszert fogadta el. babános mildibé pl.

de van gyümölcsös is, vaníliás is, humana almás, stb.

2012. jan. 6. 12:08
 6/10 anonim ***** válasza:
Én így csináltam a főzeléket: megcsináltam a főzeléket külön, és a tápszert is külön. Mikor kész lett a főzelék, és picit hűlt, belekevertem valamennyi tápszert (úgy hogy túl híg sem legyen). A tápszert már nem forraltam fel a főzelékkel, hogy ne menjen ki belőle a tápérték.
2012. jan. 6. 12:17
 7/10 anonim ***** válasza:

A lányom 7-8 hónapos kora között szokott le a tápszerről, egyszerűen nem itta meg egyiket sem. Ment a trükközé, hogy meglegyen a napi adag. Kapott sok joghurtot, sajtot, túrót.

Most 10 hónapos, kipróbáltam a Hipp folyékony tápszerét, ami 10 hónapos kortól adható. És most 2 napja megissza! Ízlik is neki. Én megkóstoltam, nagyon hasonlít a tejre, egyáltalán nem tápszer ízű. Egy próbát talán megér. :)

2012. jan. 6. 12:17
 8/10 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat mindenkinek.

Most úgy áll a helyzet, hogy már keverem a főzikbe a tápit és próbáljuk sorra a tápszereket. Jó lenne, ha az összes tápszerből lenne minta ingyen, vagy olcsón. A Hipp tápi még hátravan.Túrót nemsokára megkóstoljuk.

Egyedül a rizses tejpépet fogadja el nagy nehezen.

2012. jan. 7. 14:20
 9/10 anonim ***** válasza:
Szintén 11 hós és egyre kevesebb a tejem... Úgy oldottam meg hogy fejtem le tejet és ahhoz kevertem kevés tápszert. Pl. egy alkalommal 150ml-t iszik akkor 120 volt az anyatej, 30ml a tápszer. Következőre 40, 50 most már felcserélődött az arány, eddig keservesen sírt a tápszertől, így elfogadja már! Hipp vált be, az összes többi nem. Müllerbe most pont akciós. Tettem az alap tápszerhez Hipp jó reggelt-et, az estihez Hipp Jó éjt tápit de keveset, abból egy-egy mérőkanállal. Így bejön neki.
2012. jan. 9. 11:10
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszi. :)

Egyelőre a hipp folyékonyat sem issza,pedig tényleg finom. A nestle-s túrós desszertre úgy tűnik van esély... pedig az nekem nagyon nem ízlik. Ki érti ezt a gyereket? :)

2012. jan. 9. 11:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!