Ha már délutánra fogyóban a tejem, tápszert inkább uzsonnára vagy elalvás előtti vacsira adjak?
6 hónapos elmúlt a babám, a tízórait már teljesen kiváltottuk, akkor tudok lefejni még 130-140 ml körül. Aztán ebédre még kb. 1/4 rész krumpli meg társai a kóstoltaás miatt, a többi cici. De ezután már alig termelődik valami, uzsonnára szerintem már nem lakik jól. Még szerintem 100-at sem tud kienni a kettőből, nemhogy egy adagnyi 180-200-at... :o( Aztán fürdés után meg már főleg alig van, akkor szoktam utána odaadni a korábban lefejtet, azon elalszik. Már tegnap is nagyon nyűgi volt, szerintem uzsira alig ehetett. Ezért gondoltam, hogy valamelyikre már tápszert adnék, de melyikre?
Köszi a válaszokat!
Ha 130-140-et le tudsz fejni, kizártnak tartom hogy kevés lenne a tejed, főleg ha eddig elég volt. (Akinek kevés, az nem tud lefejni semmit.)
Az is normális, hogy délután kevesebbet szopik, mert a délutáni/esti tej összetétele más már mint a reggelié, kevesebb, de zsírdúsabb, így ugyanolyan tápláló, pont olyan, amire a babának szüksége van.
A nyűgösség mástól is lehet, pl. fogzástól. Olyankor pont az a jellemző, hogy szopizáskor is sírnak/nyűgösek, mert fáj.
Én nem adnék tápszert.
Ha szeretnéd, hogy megmaradjon a tejtermelés, akkor minden szoptatáskor mindkét cicire tedd fel a babát, a fejés akár el is maradhat. Minél több inger éri a melledet, annál több tej lesz, és ez független attól, hogy mennyire érzed telítettenk.
A tej legnagyobb része a szoptatáskor termelődik, nem úgy működik, hogy azt eszi meg, ami "felgyülemlett". Ha telített a cici, az épp azt jelzi, hogy már nagyon rég nem szopizott belőle.
Nekem 9 hónapos most a kisebbikem. Nemrég fejtem (mert néha nem vagyok otthon, olyankor megetetik), és közvetlenül fejés után, amikor én már egy cseppet sem tudtam fejni, a babám vígan szopizott egyet. Ők sokkal erősebbek bármilyen fejőgépnél, és megisszák, amire szükségük van.
Egyébként én is este adom neki a tartalmasabb főzeléket, hogy jobban aludjon.
Mint már írták, fél éves kor után nem kell a tápszer. Ha nem vagytok allergiásak a tejre, akkor mehetnek a tejpépek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!