Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha már délutánra fogyóban a...

Ha már délutánra fogyóban a tejem, tápszert inkább uzsonnára vagy elalvás előtti vacsira adjak?

Figyelt kérdés

6 hónapos elmúlt a babám, a tízórait már teljesen kiváltottuk, akkor tudok lefejni még 130-140 ml körül. Aztán ebédre még kb. 1/4 rész krumpli meg társai a kóstoltaás miatt, a többi cici. De ezután már alig termelődik valami, uzsonnára szerintem már nem lakik jól. Még szerintem 100-at sem tud kienni a kettőből, nemhogy egy adagnyi 180-200-at... :o( Aztán fürdés után meg már főleg alig van, akkor szoktam utána odaadni a korábban lefejtet, azon elalszik. Már tegnap is nagyon nyűgi volt, szerintem uzsira alig ehetett. Ezért gondoltam, hogy valamelyikre már tápszert adnék, de melyikre?

Köszi a válaszokat!

2010. jún. 2. 12:01
 1/6 anonim ***** válasza:
Én uzsira adnék tápszert, és elalvásra cicit. Sokkal nyugodtabban alszik el sztem.
2010. jún. 2. 12:09
 2/6 anonim ***** válasza:
50%

Ha 130-140-et le tudsz fejni, kizártnak tartom hogy kevés lenne a tejed, főleg ha eddig elég volt. (Akinek kevés, az nem tud lefejni semmit.)

Az is normális, hogy délután kevesebbet szopik, mert a délutáni/esti tej összetétele más már mint a reggelié, kevesebb, de zsírdúsabb, így ugyanolyan tápláló, pont olyan, amire a babának szüksége van.

A nyűgösség mástól is lehet, pl. fogzástól. Olyankor pont az a jellemző, hogy szopizáskor is sírnak/nyűgösek, mert fáj.

Én nem adnék tápszert.

2010. jún. 2. 12:10
 3/6 anonim ***** válasza:
Én először uzsira adnék tápszert. Nálunk az esti és a reggeli szopi maradt meg utoljára, legutoljára a reggelit hagytam el.
2010. jún. 2. 12:20
 4/6 A kérdező kommentje:
A 130-140-et abból a ciciből tudom lefejni délelőtt 9-10 körül, amiből utoljára előző este, vagy előző nap 18 körül evett. Szóval éjszaka termelődik, reggelire kieszi az egyiket és a másikat fejem le majdnem a tízórai idejében (addig fejezem be a babám és magam reggeli ellátását és jut időm fejni) Amíg van, addig persze cicit adok. Lehet, hogy tényleg jobb az uzsonna, mert majd azt is úgyis ki kell váltani nemsokára.... Vagy majd később tejpéppet is adhatok uzsonnára?
2010. jún. 2. 12:25
 5/6 anonim ***** válasza:
12.20-as vagyok: adhatsz már tejpépet neki uzsira vagy Sinlacot nyugodtan, már elmúlt fél éves.
2010. jún. 2. 12:34
 6/6 anonim ***** válasza:

Ha szeretnéd, hogy megmaradjon a tejtermelés, akkor minden szoptatáskor mindkét cicire tedd fel a babát, a fejés akár el is maradhat. Minél több inger éri a melledet, annál több tej lesz, és ez független attól, hogy mennyire érzed telítettenk.

A tej legnagyobb része a szoptatáskor termelődik, nem úgy működik, hogy azt eszi meg, ami "felgyülemlett". Ha telített a cici, az épp azt jelzi, hogy már nagyon rég nem szopizott belőle.

Nekem 9 hónapos most a kisebbikem. Nemrég fejtem (mert néha nem vagyok otthon, olyankor megetetik), és közvetlenül fejés után, amikor én már egy cseppet sem tudtam fejni, a babám vígan szopizott egyet. Ők sokkal erősebbek bármilyen fejőgépnél, és megisszák, amire szükségük van.

Egyébként én is este adom neki a tartalmasabb főzeléket, hogy jobban aludjon.

Mint már írták, fél éves kor után nem kell a tápszer. Ha nem vagytok allergiásak a tejre, akkor mehetnek a tejpépek is.

2010. jún. 2. 12:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!