Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Fogyóban a tejem,7 hónapos...

Fogyóban a tejem,7 hónapos babának kell még tápszert adni?

Figyelt kérdés
Úgy érzem,már nagyon kevés a tejem,az egyik mellem már csak pár kortyot termel alkalmanként.A másikból kb. 60 kortyot tud kiinni.Eszik már szépen a kisbabám,és még szipizik.Este nehezen alszik el,gondoltam rá,talán éhes,nem elég neki az esti szopi,mert föl is ébred rá 3 órára mindig,és még 2-3-szor az éjjel folyamán.Cimusüvegből nem tud inni,csak pohárból.Tápszerrel kell pótolnom neki a tejet,vagy adjak neki inkább tejpépet vacsorára?Előre is köszi a válaszolat!
2011. dec. 21. 09:37
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy tudom, hogy 1 éves korig a tejalapú táplálás napi 500 ml-nek kell lennie minimum.

Lányomból kiindulva, ő pl. utálja a tejpépet és meg se eszik. Minden mást viszont igen és nagyon szívesen elfogad. Amolyan 'mindenevő'. Este és reggel kap tápszert, ami a korának megfelelő.

2011. dec. 21. 09:40
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi!Az 500ml-el tisztában vagyok,csak az a gond,hogy fogalmam sincs,mennyit tud még szopizni,mert nem tudom lemérni.Fejni sosem fejtem,nem volt rá szükség,és nem akartam cumiból itatni,elég volt neki bőven atej,idáig.Most viszont érzem magamon,h kevés van,kevés ideig is szopizik.
2011. dec. 21. 09:54
 3/5 xStefix ***** válasza:
100%

Ha éjjel is szoptatnád, valószínűkeg több lehetne a tejed újra.

Ha ezt nem akarod/tudod, akkor megpróbálhatsz neki tápszert adni, mert anyatej híjján erre 1 éves korig általában szükség van. (Esetleg csak akkor nem, ha ezen kívül jó sok tejterméket eszik napközben.) Adhatsz neki tejpépet is.

De, hozzátenném, hogy nem biztos, hogy azért alszik el nehezen és kel éjjel, mert éhes. Persze megeshet ez is, ebben az esetben jól jöhet a kicsit laktatóbb vacsi, illetve a napközbeni több(szöri) étkezés. (Bár ahogy írtam, az is jól működik, ha egyszerűen csak többet szoptatod; ezzel kitolhatod a szoptatás végét is.)

Viszont sok baba azért viselkedik így ebben a korban, mert épp gőzerővel fejlődnek: napközben a sok felfedeznivaló miatt nem érnek rá enni, amit persze este-éjjel szeretnének majd bepótolni (és ez sem baj!). Illetve ezerrel épül az idegrendszerük, pörög a mozgásuk, mennek egész nap, így nemcsak több energiát igényelhetnek, de nehezebben is tudnak lenyugodni. Éjjel is felszínesebben alhatnak, könnyebben ébredhetnek, mert állandóan jár a kis agyuk, testük. - Ha viszont erről van szó a babádnál, akkor az esti bővebb etetés sem fog valószínűleg változást hozni, mert nem emiatt ébred meg.

De ha gondolod, tegyél nyugodtan pár próbát, pár nap alatt elvileg látni fogod, melyik lehet a valós helyzet.

2011. dec. 21. 09:59
 4/5 A kérdező kommentje:
Én is így gondolom,hogy kipróbálom,aztán majd meglátjuk.Szopiztatom én éjjel is annyiszor ahányszor felébred,csak érzem,hogy már csak pár kortyra elegendő.
2011. dec. 21. 18:17
 5/5 xStefix ***** válasza:

Egy szopinál csak egy reflexet érzel? Vagy a babád nem elég türelmes már, hogy többet is kivárjon?

Mert idővel ugye lanyhulhat a tejleadás és van, amelyik gyerkőcnek ilyenkor kicsit elmegy a kedve a további munkától..

2011. dec. 22. 10:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!