Meddig ehet egy kisbaba start optima tápszert? Mikortól kellene 2-re váltanunk? És egyáltalán kellene? Vagy eheti ezt 1 éves koráig?
Magyarországon az orvosok is sokszor az újszülöttnek is 1-t írnak fel, de miért azt nem tudom.
én külföldön élek és itt hangsúlyozták hogy a legjobb a start, mert az ugyan olyan mint az anyatej. addig kell azt adni míg életkorának megfelelö mennyiségnél nem akar sokkal többet (pl 10-20 milivel lehet több). vagy sürübben akar enni mint ahogy a dobozon van, mert akkor tuti éhes marad a startól.
mi az 1-es tápszert kihagytuk, kb 6 hós korában jött el, hogy éreztem kevés a tápszer neki és váltottunk 2-re. majd 8-hóstol lehet azt hiszem a 3-t onnantól azt.
szoval akkor válts ha folyamatosan úgy érzed éhes maradt a kajálás után.
nem 15 hós még mindig csak tápszert kap.
hogyne tápláltam volna hozzá, de attól még váltottam tápszert, mert a gyerek is nö és több tápanyag kell neki.
most már csak napi 1x kap de már gyerektejet (1 éves tápszert), ez lefekvéshez van de ennek is kell tápértékének lennie.
6 hósan meg még szerintem kb 3-4x kapott tápszert, mindenképpen éreztem hogy enm elég a start már neki.
Nekem is azt mondta a doki, hogy elvileg eheti 1 éves koráig a Start Optimát.
Viszont én is úgy vettem észre, hogy nem lakik jól vele.
Talán 7 hónapos volt a lányom, mikor rákérdeztem a dologra. Mondta, hogy akkor váltsunk a 2-re. Így is lett.
Szerintem váltsatok!
Köszi:-)
Tényleg néha úgy érzem, hogy nem elég neki, pl. ha rohanásban vagyunk akkor ugye előfordult, hogy nem evszik főzeléket, hanem csak gyorsan a tápszert..de nem alig telik el 3 óra, már ordít veszettül, hogy éhes. 18grammot eszik egyszerre, ennél többet nem akar. Viszont ha rendesen eszik tízóraira gyümit, ebédre főzeléket akkor egész máshogy lesz éhes, nem annyira követelőző, és akár 4 óra is eltelhet 2 kaja közt. Hát nem tudom...szomszédban a baba 1-est eszik (egyidősek) kezdetektől, és ő már 4 óránként eszik, reggel 8-ig alszik, és csak 9-kor lesz éhes. Az én babám 6-kor kel, azonnal ordít a kajáért. Mondjuk nem húzok párhuzamot a kettő között, meg persze, hogy minden gyerek más és más...de néha elgondolkodom ezen. Lehet, hogy kevés neki a start optima.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!