Kisbaba mellett kutya?
Semmi akadálya!
Általános higiénia legyen meg, illetve a blöki az össze oltását, féregirtóját kapja meg.
Persze, fontos a higiénia, meg az oltások, féreghajtó. De szerintem az is fontos, hogy milyen fajta kutyáról van szó. Sajnos nem minden kutyafajta való baba(később gyerek) mellé. Nekünk is van 2 kutyánk, egy Golden retriver és egy kistestű keverék. Amikor gondolkozni kezdtünk a kutyán akkor olyan fajtát kerestünk amelyik gyerekbarát, így esett a választás a goldenre. Tudtuk, hogy előbb utóbb babánk lesz. A keveréket befogadtuk.
Amióta megvan a kisfiúnk a kiskutya az előtérben lakik, persze sokat van kint, a goldi meg a kertben.
Kisfiam most 13 hós, imádja őket, de csak felügyelettel játszhat velük. Mind a két kutyus nagyon barátságos, ők is szeretik a fiamat.
Természetesen rendszeresen járunk az oltásokra, féreghajtásra az ebekkel.
Szóval szerintem, megfér a háznál baba és kutya együtt. :)
Nekünk tacsink van, másfél éves. Kezdetek óta nevelgetem/nevelgetjük. Tudja, hogy nem szabad minden apró hangra ugatnia, csak akkor, ha tényleg gond van!
Hullik a szőre, főleg évszakváltáskor, de én mindennap takarítom a lakást. Már - már betegesen tisztaságmániás vagyok :|
5 hónapos a lányunk jelenleg és egyáltalán nem zavarják egymást. Tudnak egymásról és a lányom mindig nevet és beszél a tacsinkhoz. A tacsink meg türelmesen ül előtte és hallgatja.
Én nem különítem el őket, mert abból később csak probléma lesz. Igaz, nem hagyom, hogy nyalakodják egymást, bár a tacsink megszokta szagolni a lányunk lábát.
Ja és amúgy a tacsink hamarabb megy a lányunk szobájához ha baj van, mint ahogy mi észre vennénk. pl. láz, felébred, etc.
Ő nagyon védi a kisgazdáját és nagyon 'bensőséges' a kapcsolatuk.
Nekünk mini Yorkink van, még két kiló sincs. Nagyon jámbor és igazi családtag. A nagylányom 5 éves, de úgy húzkodja, mint egy plüsst és a kutyus hagyja magát, tűri. Néha belenyúl a szájába is direkt, de arra se csinál semmit. A kislányom két hónapos, nem engedem még túl közel, de elég csak ránéznem a kutyusra és tudja hol a helye. Ma pl, amikor lepihentem a babám mellé, odakucorodott ő is hozzánk és szinte olyan érzésem volt, hogy vigyáz a picire. Egy tündér baba ez a kutya.
De ez mindenképpen kutya függő. A mienknek egy szál szőre nem hullik ki.
Nekünk mopszunk van,és egy hét hónapos kislányunk.
Igazság szerint,bennünk fel sem merült,hogy ne mehetne a két dolog együtt.
Mikor megszületett a kicsi,annyi szankció lett a kutya ellen,h az ágyra nem jöhet fel.Semmi egyéb,ugyanúgy bejárása van mindenhová,mint azelőtt.Tök jól elvannak,kislányom először a kutyának nevetett hangosan.Egyébként nem csináltam belőle nagy ügyet,takarítást sem vittem beteges szintre,csak amennyire előtte,de az ugye szerintem az alapvető higiéniához is hozzátartozik,ha már állat van a lakásban.
Egy dolog,ami biztos,h szigorúan csak felügyelet mellett lehetnek együtt,tudom,h okos és szófogadó a kutya,de egy "dömper",erről nem ő tehet,szimplán nem tud finom lenni.
Nekünk sem orvos,sem védőnő nem szólt érte(védőnő annyit mondott,mikor rákérdeztem,h nem én vagyok az első,aki kutyát tart,a gyereke mellett)
Bocsi,h hosszú lett,de én leírtam a tapasztalataimat.Azt meglehetősen gonosz és szívtelen dolognak tartom,h gyerek jön,kutya megy,ugyanis azért a kutyáért is egy életre vállaltál felelősséget.Persze vannak kivételes esetek,de ott is ink. a kutya nevelésével lehet a megoldás...
Szóval oltások,féreghajtás(negyedévente),tisztán tartás,és simán elvannak,sőt szerintem a gyerkőcnek is jobb,h megtanul bánni egy állattal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!