Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kis, benti kutya és kisbaba?...

Kis, benti kutya és kisbaba? Hogy csinálnátok?

Figyelt kérdés

Kisfiam 3,5 hónapos, most már leteszem itthon egy plédre, úgy játszik.De anyuméknál van egy kis havanese, egy benti kutyus, nem is szokott kimenni, csak az erkélyre, de attól még bent van...hogy csináljam mikor náluk vagyunk?

Nem fogja nyalogatni, meg közel sem fog menni hozzá, mert apum erre nagyon ügyel, de ha ott leteszek egy pokrócot a földre(nem hideg) és azon van, akkor az úgy jó ugye?

És mikor elkezd mászni és lemászik a pokrócról majd????Persze felmosnak mielőtt megyünk, de akkor is ott mászkál az amúgy tiszta kutyus...akiknek van kutyusok hogy csinálják??ugye nem lesz tőle semmi baja?

2011. febr. 2. 09:41
 1/10 anonim ***** válasza:
10%
Legyen 1szoba ahová nem mehet be a kutyus, és ott mászkáljon a pici
2011. febr. 2. 09:45
 2/10 anonim ***** válasza:
65%

Szoktassátok össze őket. A baba egyik ruháját szagoltassátok a kutyussal, hogy ismerős legyen neki a szag. Egyébként ha nincs kutyaszőr a lakásban, simán leteheted, semmi baja nem lesz.

Amikor majd mászni kezd, úgyse tudsz minden pillanatban rá figyelni, hidd el jó néhány kutyapuszit kap majd a babád. :)

Egyébként hihetetlen módon tudják szeretni a kisgyerekek az állatokat.

2011. febr. 2. 10:03
 3/10 anonim ***** válasza:
89%
Az állatok általában különös kapcsolatban vannak a gyerekekkel. Az én full harapós, karmolós macsekom soha nem bántja 1,5 éves lányomat, ahogyan az ugra-bugra hatalmas keverék kutyám is kizárólag csak Őt nem löki fel. Nyilván nem szabad Őket felügyelet nélkül egyedül hagyni, de szerintem egy kúszó-mászó apróságnak nem árt egy tiszta kutya közelsége. Mivel nem a ti kutyátokról van szó, célszerű először összeszoktatni Őket. Nem tartom jó megoldásnak elzárni a kutyát, mert negatívumként éli meg a baba érkezését, és ez később gondot okozhat. Mi úgy csináltuk, hogy már a babahordozóba is engedtem a blökit beszagolni, később minden erdei sétánkon mellettünk ballagott. Amikor már ült a lányom a fűben, lassan odakúszott hozzá, és az ölébe tette a fejét. Hihetetlenül jó haverok, de soha nincsenek kettesben.
2011. febr. 2. 10:49
 4/10 anonim ***** válasza:
41%
Miért baj, hogy ott mászkál a kutyus? Nekünk benti kutya nincs, de 3 macska van. Soha semmi baja nem lett tőle egyik gyerekemnek se pedig ugyanazon a padlón másztak.
2011. febr. 2. 11:03
 5/10 A kérdező kommentje:

oké, köszi:)elzárni semmi képen nem akartam őket, mert akkor kiakad a kutyus az tuti

Akkor összeszoktatjuk őket:)

2011. febr. 2. 11:34
 6/10 anonim ***** válasza:

10:49 vagyok.

Ha így döntöttél, a későbbiekben vigyél magaddal kamerát, mert lesz néhány megörökítésre méltó pillanat.

Én pl. több soron levideóztam, amikor a lányom a kutya farkába kapaszkodva kísérgette a blökit, vagy amikor keresztben ráaludt a kutya hasára. Még arról is van videóm, amikor egyszer (nagyon fúj), a kutya törölte meg a taknyos orrát.

2011. febr. 2. 11:39
 7/10 anonim ***** válasza:

Nekem is 3 macskám van és egy 1 éves lányom. Reggel mielőtt a nappaliba hozom felporszívózok, felmosok. Naponta többször porszívózok, a bútorok huzatait is , amit egyébként hetente mosok (cserélhetőek) a gyerek még 1x sem volt beteg mióta megszületett. A macskák kerülik mert most már húzná a farkukat , fülüket. Semmi baj nincs azzal ha a gyerek állatok közelében él. Elzárni nem kell, nálunk csak a gyerekszobába nem mehetnek be.

Én többet takarítok mint akinek nincs állata de nem bánom.

2011. febr. 2. 11:39
 8/10 anonim ***** válasza:

Kisdtermetű keverék kitya, kismacska és 10 hós kisfiú él egy lakásban a legnagyobb békességben. :-) Az állatok nem bántják a gyereket, hanem élénken érdeklődnek iránta, és kitérnek az útjából. A gyerek meg úgy mászik utánuk, mint a villám. :-) Gyakran kell porszívózni, almot cserélni, ennyi. Persze mindenhol van néhány szál szőr, ezt nem lehet teljességgel elkerülni, de ennyi kell is a gyerek immunrendszerének.

Azt nem engedem, hogy a gyereket nyalogassák.

2011. febr. 2. 12:17
 9/10 anonim ***** válasza:
6 hónapos kisfiunk van és egy 3 éves havanese kutyusunk és most kezdenek egymás iránt érdeklődni.1 hónapja költöztünk le a földre a babával és a kutya az ő szőnyegét nagy ívben elkerüli,ha mégis próbálkozna rászólok és nem megy oda.A mi kutyánk is benti,annyi a lényeg,hogy 3 havonta kell féregteleníteni és ha megnyalja a gyerek valamelyik olyan testrészét ami a szájával kapcsolatba kerülhet,meg kell mosni és kész.Amúgy nagy haverok lesznek ez biztos,a havanese a világ legtündéribb kutyusa.
2011. febr. 2. 13:20
 10/10 A kérdező kommentje:
köszi nektek is a válaszokat:)
2011. febr. 2. 18:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!