Titeket is idegesít? Ha az állatokat ilyesmivel illetik kislány kutya, kisbaba kutya...
A kutyában a nőstény az szuka, a hím a kan...
Csak nekem szúrja a szemem?
egy példa:
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__269682-milyen..
(jöhet ellenvélemény én nem fogok lepontozni senkit)
Engem nem zavar, végülis szinonima kifejezésről van szó, nem más jelentésű szóról, és még csak nem is gügyörészés. Téged miért idegesít? A magyar nyelv már csak ilyen színes, nem találsz még egy ilyet, ahol ugyanazt más szavakkal is ki tudod fejezni.
Persze, van, amit nem mosunk össze, szóval madárban a nőstény (a lány) a tojó, kutyánál a szuka. Viszont egy gazdi a sajátjára nem szokta a hivatalos kifejezést használni egy nem hivatalos szövegű helyen.
Igaz igaz ,
de mikor hallom, h kisbaba és utána azt, h kutya akkor az számomra nagyon bosszantó.
Legyen kölyök, kiskutya ..., de hogy kisbaba az nekem sok(k) :S
Aki így mondja, annak nincs gyereke?
én második
Ezt írtam:
"Ha nincs utána még 3 mondat gügyögés, akkor ez önmagában nem idegesít. (Én is kisfiamnak mondom a fiú kutyáimat, pedig van 3 gyerekem is)"
Igen azt mondom a kutyáimnak, hogy "kisfiam menj odébb", vagy "anyád hozza a vacsorát". És van fiam is és lányom is. Szerintem ennek semmi köze a gyerkekhez, egyszerűen nagyon szeretem őket. (egyébként nagytestűek, nem ölebek)
Engem sem zavar. Az én macskám is "anyukád drága pici bogárkája" és hasonlük :D:D:D (28/n vagyok, nem magányos nyugdíjas! :D )
Még fiút is ismerek olyat, aki "kislányomnak" hívja a macskáját, magát meg "apának" - kifejezetten férfias jelenség, mielőtt valaki félreértené. :)
Mamám azt szokta mondani a kölyökkutyára, hogy "gyerökkutya" - szerintem ez nagyon aranyos! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!