Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kisbaba mellett kutya?

Kisbaba mellett kutya?

Figyelt kérdés
Anyukák és leendő anyukák! Mi a véleményetek arról, hogy lakásban kisbaba mellett kutyát lehet tartani? Nekünk van kutyánk, de már tervezzük az első gyermekünket. Mi legyen a kutyussal? Én nem tartom jó ötletnek kisbaba mellett. Van aki kisgyerek mellett tart kutyát? Mi a véleményetek, meglátásotok, tapasztalatotok erről?
2011. dec. 17. 22:08
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Nekünk is van kutyánk, igaz az udvaron (családi ház) viszont a 2 macska bent van, és 3 gyereket nevelünk, a legkisebb 1 hónapos. Egyiknek sincs semmi baja, pedig kint is bent is állat van. Nem látom okát miért ne mehetne a gyerek és az állat egyszerre.
2011. dec. 18. 09:41
 12/21 anonim ***** válasza:
Megférnek egymás mellett, ne aggódj! Nekünk mopszunk van és szőrváltáskor annyira hullik neki, hogy naponta többször is kell söpörni. Még nem mászik a lányom, de ha fog akkor reggel söprés, felmosás. A kutyától baja nem lesz :) A gyerekszobába és a hálóba persze nem mehet be a kutya.
2011. dec. 18. 16:08
 13/21 anonim ***** válasza:
Ja, azt elfelejtettem, hogy szokott ugatni, de a lányomat nem zavarja. 90%-ban ha alszik, akkor sem kel fel rá. Így szokta meg már születése óta.
2011. dec. 18. 16:19
 14/21 anonim ***** válasza:

Nekünk kis yorki kutyusunk van mellette.

Az első 10 napban átvittük apumhoz a kutyát, mert velünk alszik, és nem akartuk a baba miatt, hogy amíg olyan kis éretlen az immunrendszere, akkor ne nyúljunk hozzá kutyásan.

Aztán visszakerült a kis kutyuskám is, mert már nagyon hiányzott, de szegénnyel nem tudtam annyit törődni, mint korábban.

El kellett telnie 6 hónapnak, hogy a kutyára is újra igazán legyen időm.

Amúgy meg hihetetlen, hogy milyen kapcsolat alakult ki köztük. A babám most 6,5 hósan visítva kacag a kiskutyámon, a kiskutyám pedig állandóan bújik hozzá, puszilgatja, elveszi a játékát és együtt játszanak, és ezen nagyokat kacag a babum.

Amikor megfürdetem a kutyust, hagyom, hogy együtt aludjanak. Nagyon nagy formák együtt!

2011. dec. 18. 20:22
 15/21 A kérdező kommentje:
Ami kutyánk nincs gyerekekhez szokva, már elég idős, menhelyről hoztuk és nem tudjuk milyen volt a múltja, volt-e valaha gyerek közelben. Igazából nem tudom hogy viselkedne egy kisgyerekkel. Ezért aggódom egy kicsit. Meg ő nem az a "nyúzható" típusú kutya, szóval egy gyerek meg kíváncsi és piszkálja az állatokat, nem tudom ez a kutya hogy tolerálná.
2011. dec. 19. 14:01
 16/21 anonim ***** válasza:

Össze fognak szokni. Nem fogja egyből letámadni a csecsemő és dögönyözni, szép lassan alakul majd ki a kapcsolatuk a kutyussal.

A mi kutyánk 7 éves és csak fél éve van velünk. Nem ismerjük az előéletét, mégsem jutott eszembe, hogy mennie kell a baba miatt. Amikor hazajöttünk a kórházból megengedtem neki, hogy megszagolja a babát, de egyébként tojik rá magasról. Most kezdtük a hozzátáplálást és a földön van a hordozó én meg eléülök. A kutya még ilyenkor sem jön oda. Akár magukra is hagyhatnám őket, nem bántaná a lányomat.

2011. dec. 19. 14:38
 17/21 anonim ***** válasza:
Kicsit úgy veszem ki a szavaidból, hogy te már eldöntötted, hogy a kutyának mennie kell :(
2011. dec. 19. 14:40
 18/21 A kérdező kommentje:
Már mikor tervbe vettük, hogy kisbabát szeretnék, elgondolkodtam ezen a dolgon, és én nem látom túl jó ötletnek a kutya-baba dolgot. Talán azért, mert én sem állatokkal nőttem fel, nem tudom. Ha kertes házban laknánk, akkor nem lenne gond, még macskákat is tartanák, de egy egy szobás lakásba nem biztos, hogy összefér a gyerek és a kutya, meg később több gyereket is szeretnénk. Ami még elgondolkodtatott, hogy például kisbaba mellett hogy tudnám sétáltatni a kutyát? Ezt ti hogy oldottátok meg?
2011. dec. 20. 21:16
 19/21 anonim ***** válasza:
Amikor megszültem, még 3.on laktunk egy egyszobás lakásban. Akkor is megvolt a kutya. Lift nem volt. Napi 3szor vittem le sétálni. Ha rossz idő volt, akkor csak megálltunk a ház előtt. Mivel a babakocsi dög nehéz volt, ezért olyan kengurut használtam amit már lehet újszülött kortól is. Mondjuk én nyáron szültem, de úgyis kell sétálni a babával is. Babakocsival is kb ugyanennyi a séta. Kivitelezhető.
2011. dec. 21. 08:53
 20/21 anonim ***** válasza:
Aki kutyát vállalt 12-14 évre tette ,felelős. Ha nem agresszív a babával nincs ok arra hogy ne élhetnének egy lakásban.Oltás +havi féregtelenítés ,külső élősködő elleni kezelés és összeszoktatás.És soha ne maradjanak kettesben felügyelet nélkül.Nagyon gazdag gyermekkora lehet egy babának aki kutya mellet nő fel!
2011. dec. 28. 02:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!