Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Csak én vagyok ilyen selejt,...

Csak én vagyok ilyen selejt, hogy nem okoz földöntúli örömet a szoptatás?

Figyelt kérdés

A második babámat szoptatom (az elsővel anno nagyon megszenvedtünk, de nem adtam fel, bár hetekig hónapokig fogat összeszorítva vagy sírva szoptattam.Volt sebes mellbimbó, mellgyulladás, túl kevés tej, aztán szopisztrájk, majd fogak miatti harapás stb.)

Azt gondoltam hogy a sok probléma, és fájdalom miatt utáltam a dolgot (ennek ellenére 1 éves koráig szopott a fiam, mert úgy gondoltam, nem én vagyok a fontos ebben a dologban, hanem hogy ő megkapja a legjobbat).

Most a másodikat szoptatom 4 hónapos, de alig várom hogy elkezdhessem etetni, egyszerűen nem szeretem a szoptatást, pedig imádom a gyerekeimet, kétség se férhet hozzá, semmi rejtett elutasítás nincs felém az irányukba, kívánt és várt babák.

Valami baj van velem?? Mindenki más imád szoptatni csak én vagyok ilyen hülye??

2011. dec. 8. 08:17
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Miért nem fejed le a tejet és eteted cumisüvegből?

Nekem 8hetes a babám, én sem vagyok híve a szoptatásnak...

Nekem többmint egy liter tej lejön naponta, én inkább cumisüvegből etetem vele. Csak napközben szoptatom néha, mert azt olvastam, hogy kell a kötődés miatt. Imádom a picilányt,de nekem jobban bejön a cumisüvegesdi.

2011. dec. 8. 14:30
 12/18 anonim ***** válasza:
85%
14:00! Olyan jól megfogalmaztad, én is átéltem ezt a "haszonállat", fejős tehén érzést. Valahogy ezt én degradálónak, megalázónak éreztem. A másik ami nagyon nyomasztott hogy a babám kb 1 éves koráig szinte állandóan szopni akart, úgy éreztem én csak arra kellek neki, csak a szopi kell neki, rám nem is kíváncsi. Bántott hogy az apjával tök jól elvolt, amikor engem meglátott azonnal ordítani kezdett mert szopni akart. Nagyon örülök hogy vége van, így mindkettőnk számára kinyílt a világ.
2011. dec. 8. 14:46
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Én sem szoptatok,lefejem és cumisüvegben adom neki a tejcsit! Nem azért nem szoptatok, mert nem szeretek, hanem mert szeretem tudni, hogy mennyit eszik alkalmanként, illetve amikor cicin volt, idegesen evett, szinte soha nem is volt neki elég, pótolni kellett, azt hittem, hogy nem volt elég tejem, de kiderült, hogy ő nem szívta ki rendesen, ugyanis fejni többet tudtam, mint amennyit ő kiszívott! Úgyhogy maradtam ennél a verziónál! Így ugyanúgy megkapja a tejcsit, csak más csomagolásban!
2011. dec. 8. 15:23
 14/18 A kérdező kommentje:

Jaj de jó hogy ennyien írtatok!!! Majdnem biztos voltam benne hogy ezen az oldalon majd jól le leszek hordva...

Ugyanígy érzek mint ahogy a 6-os is írta, sose tudom hogy elég e épp bírja e 2-3 órát vagy csak 1-et sehova nem tudok kimozdulni, amúgy se egy olyan hú de jó szopó a gyerekem, neki nyugalom kell és csend stb. Szóval ilyenek hogy valahol máshol megszoptatom eleve kilőve.

Tök ideges vagyok emiatt hogy ennyire rajtam múlik, éhen hal e.

Nekem is kicsi a korkülönbség szóval gyakorlatilag szültem szoptattam ismét terhes lettem szültem szoptattam..

Mostmár szeretném ha csak az enyém lehetne a mellem.

Igen nekem is olyan furcsa érzés hogy egész életemben tök más volt a szerepe a cicimnek...én még a megnövekedett méret miatt se vagyok odáig, amúgy se volt olyan kicsi a cicim.

Köszönöm nektek a sok megerősítő választ, sokkal kevésbé érzem carul magam:)))

Ja még a cumisüveges dologra akartam sajnos nem tudok fejni géppel se és kézzel is csak nagyon lassan valahogy nem olyan szerkezetű a mellem ( anno laleche ligás tanácsadóval is találkoztam és ő is megállapította hogy nem igazán lehet jól fejni a mellemből, nekem csak a gyerek tudja kiszívni rendesen).

2011. dec. 8. 15:51
 15/18 anonim ***** válasza:

Biztos, hogy csak a rossz élmény hagyott benned némi pszihés "zavart". Próbáld úgy felfogni, hogy ez a kis teremtmény nem tehet arról, hogy az első gyermekeddel nem túl rózsás volt a szoptatás. Igazából leginkább magadban kell ezt a dolgot tisztába tenni, hogy mit szeretnél. Az sem vétek, ha azt mondod, hogy vége és tápszer, vagy hozzátáplás. A lényeg, hogy élvezd amit csinálsz, mert ha ez hiányzik, akkor értelmét veszti az egész. Ráadásul a gyermeked minden ilyen jellegű rezgésedet átveszi, és még az rosszabb. Egyébként meglátásom szerint sok anya azon aggódik leginkább, hogy elég-e a tejem vagy sem?

Ettől lesz kevesebb. A baba lehet, hogy sokszor megnyugtatásra vágyik, és nem ennivalóra. Vagy más szükséglete nincs kielégítve.Ráadásul a gyakori mellretétel még hasfájást is okoz. Ezt csak érdekességképpen hozzáfűztem, hátha tanúlságos.

2011. dec. 8. 18:42
 16/18 anonim ***** válasza:
2011. dec. 9. 11:18
 17/18 xStefix ***** válasza:
Pontosan is meg tudnád fogalmazni, mi az, ami miatt így érzel? Egyetlen mondatban.
2011. dec. 9. 15:03
 18/18 A kérdező kommentje:

Tőlem kérdezted? :) Hát ennél jobban nem tudom megfogalmazni mint amit írtam, hogy bizonytalanságot és feszültséget kelt bennem a kiszámíthatatlanság (amúgy se szeretem ha nem tudok előre tervezni)

És valahogy a fejemben összeegyeztethetetlen a női mell és a baba táplálása kép...valahogy számomra a mellnek nem az az elsődleges szerepe amire a természet elvileg adta szóval nem a csecsemő etetésére szolgáló testrész számomra.

2011. dec. 9. 15:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!