Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Csak én vagyok ilyen selejt,...

Csak én vagyok ilyen selejt, hogy nem okoz földöntúli örömet a szoptatás?

Figyelt kérdés

A második babámat szoptatom (az elsővel anno nagyon megszenvedtünk, de nem adtam fel, bár hetekig hónapokig fogat összeszorítva vagy sírva szoptattam.Volt sebes mellbimbó, mellgyulladás, túl kevés tej, aztán szopisztrájk, majd fogak miatti harapás stb.)

Azt gondoltam hogy a sok probléma, és fájdalom miatt utáltam a dolgot (ennek ellenére 1 éves koráig szopott a fiam, mert úgy gondoltam, nem én vagyok a fontos ebben a dologban, hanem hogy ő megkapja a legjobbat).

Most a másodikat szoptatom 4 hónapos, de alig várom hogy elkezdhessem etetni, egyszerűen nem szeretem a szoptatást, pedig imádom a gyerekeimet, kétség se férhet hozzá, semmi rejtett elutasítás nincs felém az irányukba, kívánt és várt babák.

Valami baj van velem?? Mindenki más imád szoptatni csak én vagyok ilyen hülye??

2011. dec. 8. 08:17
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Nem vagy hulye csak leht hogy a mult nem éppen jo nyomot hagyott.
2011. dec. 8. 08:30
 2/18 anonim ***** válasza:
Van ilyen... Főleg a múltbeli szenvedés miatt. Nem szeret mindenki szoptatni. Főleg nyugaton sokan választásból veszik elő a cumisüveget már az elején, egyszerűen nem akarnak szoptatni, pedig lenne tejük. Nem elítélendő, mindenki saját maga dönti el, hogyan szeretné táplálni a gyerekét. Az is szép dolog, hogy már 4 hónapja szoptatod! Hamarosan elkezded hozzátáplálni és akkor lassan abba is hagyhatod a szoptatást, ha olyan kín neked. Szerintem csak akkor van értelme 6 hónapos kor után a szoptatásnak, ha mindketten élvezitek.
2011. dec. 8. 09:08
 3/18 A kérdező kommentje:

Hát igen csak lelkifurdalásom van mert ahelyett hogy örülnék hogy van tejem...azon görcsölök hogy jaj már megint letelt 3 óra és megint szoptatnom kell...

Meg azt se szeretném ha beteges lenne, az első gyerkőcöm egy percet se volt beteg míg szopott, mondjuk lehet hogy amúgy se lett volna az, ezt nem tudhatom.

2011. dec. 8. 09:15
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Szia!Én ugyan így vagyok mint te.Az első gyerekkel megkínlódtam és nem is sikerült sokáig szoptatni.Most van egy 2 hós fiam szopizik.Igaz kell hozzátáplálni,de valamennyi tej van.

Nem tudom miért,de én is alig várom, hogy ehessen mást is.

2011. dec. 8. 10:04
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Ne végre valaki megkérdezte...vannak még őszinte emberek a világon.
2011. dec. 8. 11:04
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Az elsőt 8 hetes koráig tudtam csak szoptatni, utána szenvedtünk fele tápszer, fele szopi 5 hós koráig. Akárki, akármit mond, nem volt elég tejem, neki meg nem volt türelme szívogatni. Feladtam. Most a második lelkes szopis, most is csak annyi tejem van, amit éppen megeszik, 4 hónapos, de már próbálgatok kóstoltatni vele. És igen, bevallom alig várom, hogy ne szopizzon, négy hónapja idegbaj, hol van tej, hol nincs, hol óránként kér, mert nem lakik jól, van hogy kibír 3-4 órát. 6 hós koráig kitartok, de aztán kezdem szépen kiváltani a szopikat, én nem szeretném évekig szoptatni. Nem azért, mert nem akarok neki jót, hanem mert minden nap azon parázok, vajon ma lesz-e elég tejem, és ha nem alszunk két-három éjszaka, mert éppen nyűgös, akkor annyira lecsökken a tej, hogy egész nap rajtam lóg és szerintem ez már neki sem biztos, hogy jó. Úgyhogy nem vagy egyedül, ne aggódj.
2011. dec. 8. 11:51
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Én sem szerettem szoptatni. Bennem nem váltott ki különösebb érzelmeket és nagyon macerásnak is tartottam, pláne amikor óránként evett akkor az egész nap egy végeláthatatlan, folyamatos szoptatásból állt. Ráadásul én nem szoptatnék nyilvánosan semmiképpen ezért az otthonomhoz is voltam láncolva. Bevallom, alig vártam hogy vége legyen.
2011. dec. 8. 12:34
 8/18 anonim ***** válasza:
89%

Nem csak te, én is :)

Ennek ellenére mindkét fiamat 11 hónapos korukig szoptattam, de 90% "kötelességtudatból" és 10% anyagi megfontolásból :)))

Nekem eléggé kellemetlen volt az egész szoptatás. Nem fájdalmas, nem rossz emlék, csak olyan szükséges rossz dolog.

Kezdődik azzal, hogy tejet adok, mint valami haszonállat, borzalom! A másik meg, hogy pont a mellemből! Nekem a női mell egy szexuális szimbólum és igen, a sajátom is!

Utáltam, hogy nem ehetek és főleg, hogy nem ihatok egy csomó mindent! Na nem mintha alkoholista lennék, de bizony néhanapján jól esik 1 pohár boroskóla vagy egy citromos sör. És szeretem a kávét is, bár csak a light-ot :) Így választhattam, hogy vagy lemondok róluk vagy lelkiismeret-furdalásom lesz...

Azt is utáltam, főleg az elején, amikor még csak szopiztak, hogy max. 2 órára távolodhattam el tőlük. Nem mintha egész napra le akartam volna lépni, csak jó lett volna maga a tudat, hogy megtehetném, ha akarnám. De nem lehetett, mert max. 3 óránként etetni kellett...

Ja és az éjszakai etetéseket különösen utáltam!!!!!

Viszont, hogy valamit jót is írjak, a melleimet imádtam, mármint a méretét :) És azt is, hogy amikor még csak anyatejesek voltak a kicsikéim, nem volt büdi a kakijuk! :) Aztán persze bepótolták, bőven! :)

Ja és az is egy felejthetetlenül kellemes dolog, amikor szoptatás közben néztük egymást a babáimmal, majd bealudt, a szája szélén kicsöppent az anyatej és alvás közben cumizott a szájával vagy éppen mosolygott :)

2011. dec. 8. 14:00
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem volt problémám, a nagy szopott, mint a gép, a kicsi meg a lenőtt nyelve ellenére is remekül szopott. De a 2. gyereknél már a hátam közepére sem kívántam a dolgot. Nyűg volt. Igaz, én szoptatásból estem teherbe, aztán megint szoptatás, szóval elegem volt, hogy megint más rendelkezik a testem fölött. 11 hósan el is választottam. Meg sem viselte. Bezzeg a nagy még ruhástól is bekapta a mellem, ha az arcához ért. Szerencsére megfogant a kistesó és magát választotta el.
2011. dec. 8. 14:21
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
ja, és igen, mellesleg az anyatej ingyen van, ha van elég belőle.
2011. dec. 8. 14:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!