Hogy szoktassam le erről a babámat?
A legtöbb babánál 2-3 hetes korban sajnos elkezdődik az esti hasfájós tortúra. Én sokszor hajnalig sétálgattam fel-alá a szobában, karomon a picivel. :(
Ez eltart kb 7-8 hetes korukig.
Sok kitartást és türelmet tudok csak "javasolni", illetve a második babánknál az Adamo bébihinta sokat segített. Az ágyunk fölé volt lógatva, éjjelente meglökögettem, így tudtam én is aludni. Abban a hintában egyébként olyan pozícióban fekszik, ami jót tesz a pocaknak. :)
Kérdező, együttérzek!
Egyetértek az előzővel, aki először házi praktikát javasolt, majd gyógyszert, ha más nem segít...
Ami még eszembe jutott: Megpróbálhatod még a meleg párnát a pocakra (sokan meggymag párnát vesznek, mert az valamiért talán jobb erre), illetve a hintán kívül a hordozókendőt is. Utóbbinál is a mozgás és a testmeleg az, ami nyugtat.
Illetve gyanúilag nézd végig a saját étkezésedet is - sokszor amiatt fáj a has, amit az anyuka megeszik.
A szoptatást jó, ha kínálod a babádnak; hisz te is látod, hogy időnként meg is nyugtatja. (Amikor nem, akkor nyilván nem az kell neki.)
Mivel megint előkerült a min. 2 órás történet, megint helysbítenék: SEMMI GOND nincs a gyakori szoptatással (még ha ezt egyesek nem is hiszik el), ha egy dologra figyelsz! Ha gyakran keveset szopik a baba, arra figyelj, hogy a hátsótejig is jusson mindig el! Azaz, ha egyszerre nem szopja ki teljesen, akkor legközelebb is tedd vissza arra a melledre. (Így akár 3-4x is rákerülhet egymás után.) Így biztosan lesz elég zsírdús tej is a pocakban és emiatt már nem fájhat a hasa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!