Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogy szoktassam le 9 hós...

Hogy szoktassam le 9 hós szopcsizós babámat az éjszakai evésről?

Figyelt kérdés
Kétszer minimum ébred,de ez a legkevesebb.
2011. márc. 6. 14:05
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
erre énis kíváncsi lennék, valaki írja meg, nekem 8 hónapos a babám, 3-4 szer eszik éjszaka
2011. márc. 6. 14:19
 2/20 anonim ***** válasza:
Nem vagyok tapasztalt a témában, de Anyukám mondta, hogy nekem gyümölcs teát adott ilyenkor. És azért már "nem érte meg" felkelnem :)
2011. márc. 6. 14:30
 3/20 xStefix ***** válasza:
55%

De miért kéne leszoktatni? Ahogy eljön az ideje, abba fogja hagyni erőltetés nélkül is.

Arra nem gondoltatok, hogy valami alapos oka is lehet annak, hogy még éjszaka is szopit szeretne? És nemcsak az, amit mondjuk egyes "okos" könyvek is sulykolnak, hogy a baba direkte idegesíteni akarja ezzel anyucit... :(

Pl: fogzás, fejlődési ugrás, hozzátáplálás miatti emésztési átállás, szepraációs szorongás, betegség. Ezek közül bármelyik lehet, de még ezeken túl is vannak lehetőségek. (Én mondjuk leginkább az ugrásra és a hozzátápra tippelek kapásból.)

Annyira szomorú vagyok, amikor ilyet olvasok, mert dühít, hogy arról senki nem szól időben az anyukáknak, hogy az éjszakai szopizás NORMÁLIS dolog! Sőt, elmész a tanácsadásra és már 2-3 hónaposan elkezdik nyomatni, hogy szoktasd le róla a gyereket, mert nem egészséges meg elkapatod... Annyira nem így működik! :(((

2011. márc. 6. 15:59
 4/20 anonim ***** válasza:
Erre egyszerűen nincs mit mondanom,annyit esetleg,hogy örülj,hogy csak kétszer ébred.Nagyon sok szoptatott babát ismerek,akik átalusszák az éjszakát,akkor azokkal mi a helyzet?Azok nem szoronganak,nem bújik foguk?Szerintem szoktatás kérdése is.Egyetértek,hogy nem káros a gyerekre nézve az éjjeli szopi,de az anya nem bíztos,hogy sokáig bírja.
2011. márc. 6. 20:33
 5/20 xStefix ***** válasza:
66%

Én az előzőre meg csak annyit tudok mondani, hogy minden gyerek más. ;)

Van, aki végig nagyon szopimumus, más meg már 1 évesen elhagyja a szopit. És igen, a szoptatás / alvási szokások egy része biztosan szoktatás kérdése is. - Csak én attól félek, sokszor azt érzem, hogy sok anyuka inkább előtérbe helyezi a dolog nevelési részét és (egy idő után már) kevésbé figyel arra, hogy a gyerkőc hol van az egészben...

Kérdező, leírnád, hogy hogy álltok a szopival, napi szokásokkal, illetve a fejlődéssel? A részletek segítenének abban, hogy jobban átlássuk, vajon nálatok miről lehet szó és így célzottabb javaslatot tudnánk adni szerintem.

2011. márc. 6. 20:39
 6/20 anonim ***** válasza:
én fiam is 9 hós lesz, és ő is kel 2-3 alkalommal, én örülök neki, persze hulla vagyok tőle, de örülök, mert már csak reggel ,este cicizik, és így legalább még az a plussz 2-3 cicizési idő, még a miénk, nézem ahogy szopizik, és lassan visszaalszik, szuszog rajtam... már nem sokáig fog tartani ez az időszak, hisz ki tudja mikor hagyja abba teljesen a cicit, addig kell kihasználni a helyzetet! hisz nemsokára már nagyfiú lesz, és inkább a haverokkal lóg majd nem velem.
2011. márc. 6. 20:41
 7/20 anonim ***** válasza:

20.33-as vagyok

Ne értsen senki félre,nem vagyok szoptatás ellenes,és nem helyezem előtérbe a nevelési elveimet.2 és fél éves elmúlt,és még mindig szopizik egyszer éjszaka,tehát tudom miről van szó.És azt is tudom,hogy hol rontottam el.Amikor minden nyekkenésre felkaptam és megszoptattam.És ahelyett,hogy elhagyott volna egy-egy szopit,havonta beiktatott egyet.Cumiellenes voltam első perctől,a teát sem ismerte 1 éves koráig.Úgy ahogy minden gyerek más az anyukák sem egyformák.Van ki bírja van ki nem.

2011. márc. 6. 21:43
 8/20 A kérdező kommentje:
Most léptünk bele a 9.hónapba és 4 hónapos korig átaludta az éjszakát és onnan kezdve egyre gyakrabban ébred van,hogy 20 percenként.Egyetértek az utolsó válaszolóval.Én se vagyok szopiellenes,és nem érzem magam ettől rossz anyának,de mikor 4-5 napja már 3 órákat alszok,(mert nappal se alszik csak 2x félórát)nagyon fárasztó higgyétek el..Lehet fejlődési ugrás,mert feláll,bútorok mellett megy,most szokunk rá a szilárd ételre is.
2011. márc. 7. 08:46
 9/20 xStefix ***** válasza:
46%

Kérdező, az a helyzet, hogy ha tényleg ugrotok, akkor nem nagyon tudsz mit tenni. Illetve tudsz, hogy nem szoptatod meg - de én magam nem gondolom, hogy ez lenne a legjobb megoldás.

Továbbra is azt mondom, hogy részletek kellenének, hogy látszódjon, hol és mit lehetne módosítani, ami kicsit segíthet rajtad is.

2011. márc. 7. 10:51
 10/20 anonim ***** válasza:

egy ekkora gyereknek át kell tudnia aludni az éjszakát evés nélkül. Ha nem teszi, csak azért, mert megszokta, hogy felkel. Ne adj neki!

xStefix-írta, h normális, hát nem! Mostanában a szülők azt hiszik, akkor nevelik jól a gyereket, ha akármit megengednek nekik. Korlátok közé kell szorítani a dolgokat, már 9 hónapos korban is! Nem késő elkezdeni! Nálunk a gyerekorvos már 3hónaposan kérdezte, mi van éjszaka, mert a gyerekek idegrendszere ekkor már általában elé érett ahhoz, hogy evés nélkül tudjanak éjjel aludni. Persze vannak esetek, hogy később sem áll be, de azért azt ne mondjuk már, hogy normális, meg hogy szüksége van rá!

Fokozatosan le kell szoktatni, ha már rászokott. Mondjuk a tea, majd víz majd semmi csak egy puszi elven, majd aztán oda se menni, végül nem fog felkelni

2011. márc. 7. 14:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!