Másfél éves kislányom, hogyan szoktassam le a ciciről?
Nem írod miért akarod leszoktatni és azt sem hányszor szopizik.
Szerintem próbáld neki elmondani, h elfogyott és nincs több tejcsi, de ha még többször is szopizik, akkor fokozatosan vegyél el tőle egy egy szopit .
Mindenképp ülj le és gondold át mit szeretnél mi a jó a babának.
Ami nagyon fontos ne legyen huza-vona szopi korül.Adom nem adom de mégis mert nagyon sír.Ilyen esetben a gyerek foggal körömmel vísítva ragaszkodik a szopihoz.
A részedről mindenképp a nyugalom a fontos.
Ha a nappali szopit csökkented lehet éjjel gyakrabban fog szopizni.
Szerintem pedig ráérsz elválasztani.
Egészségesen táplálkozol?Ez nagyon fontos eleget, jó minőségűt, rendszeresen enni és persze inni is.
4 gyerekes
Szerintem jobb lenne, ha főleg az éjszakai leszoktatásra koncentrálnál és nappal még hagynád cicizni. Így ő sem lenne olyan hisztis, mert legalább nappal megkapná a biztos közelséget a cicivel együtt.
Egyébként én is pont így voltam és a másfél év a határ, ezek után már nagy eséllyel átalusszák az éjszakát a gyerekek.
Eleinte, ha éjjel felkel, vizet adjál neki csepegésmentes pohárból. Lehet hogy egy hétig még sírdogálni fog, de végül megszokja, hogy éjszaka nincs cici, az is alszik és ő is átalussza az éjszakát. Nálunk így volt. Már én is zombi voltam. Nappal még néha van cici és elalváskor is, de csak naponta egyszer-kétszer. A fiam most két éves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!