Miért kell szégyellnem magamat?
Az elején leszögezném, hogy semmiképpen nem szeretnék vitát szítani! 15 hónapos gyermekemet még szoptatom, és azt vettem sajnos észre, hogy lassan ezt már szégyellnem kell... 1 éves kora előtt mindenkitől azt hallottam, hogy "de jó neked, hogy van még tejed", most pedig már kapom a megjegyzéseket, hogy ez már nem normális, hogy egy gyerek még ennyi idősen is szopjon... le kéne már választani...
Mostanában már igyekszem is kerülni a szoptatás-kérdést, mert számomra megalázó, ahogy reagálnak erre a tényre egyes édesanyák.
Elvégre a WHO is ajánlja a 2 éves korig tartó szoptatást!
Csak én vagyok egyedül ezzel a problémával, vagy mások is kapnak emiatt megjegyzéseket?
Ne aggódj, mást azért szidnak, mert csak hónapokig szoptatott, mást meg azért, mert 2-3 éves gyereket is szoptatott stb.
Anyukák, azt kellene végre megérteni, hogy nem a másik ember véleménye a fontos. Azt kell tenni, amit mi jónak látunk, ami szerintünk jó a babának. S pont.
Engem nem érdekelnek az ajánlások, a másik anyukák.
haramadiknál a pont.
egyébként olyan hogy 2 éves korig jó a gyereknek már nem leétezik. habár Mo-n még használják, de maga az anyatejnek 6 hós kor felett már nincs szerepe ásványi anyagok, vitaminok terén. nincs benne tápláló.
ezért is mondják hogy 6 hós korig szoptatás és 1 éves korig le LEHET szoktatni a gyerekt. mert 6 hós korra kiürülnek az összes ásványi anyagok amiket a terhesség alatt elhalmoztál. ez azért is van mert ha nem így lenne akkor a gyerek sem akarna elkezdeni mást enni, így viszont a gyerek maga kívánja az új dolgot, és szüksége van a hozzá táplálásra.
én azt mondom, ha valaki akarja szoptassa amíg akarja.
ami nekem fura hogy sok anyuka azon nyüglödik másfél éves gyerekénél hogy a gyerek nem szokik le a ciciröl, pedig már mennyire utálja, pedig csak az anyának kellene ellene tennie, és már el is hagyná.
Utolsonak igaza van.
Mas szoptatni egy 6 honapos babat es mas egy 2 eves gyereket.
EN is szoptattam 7 honapig, de eszembe se jutott hogy evekig huzzam.
Miert nem akarod lassan-lassan elvalasztani?
Sokakban az a hit él, hogy aki pl. 15 hónapos babát szoptat, az naponta vagy 8szor teszi mellre. Hát kérem, bármily furcsának is tűnik, az anyatejes babáknál is van étkezés-kiváltás, tehát ugyanúgy ehetnek mást is napközben. Kérdező!
Az anyatej kéznél van, ott van, szopiztasd ameddig csak lehet, senkire ne hallgass! :)
Nekem is reagáltak már rá érdekesen,de azt mondom,ha nem gáz 2-3 évesen cumiztatni a gyereket, akkor szoptatni sem gáz! Könnyű mondani, hogy az édesanyának kell csak lépni,mert akinek cumizik a gyereke vagy szopja az ujját el sem tudja képzelni milyen az amikor a gyerek csak a szopit kéri. Nem olyan könnyű itt nemet mondani annak akit valóban érdekel a gyereke. Nekem 2 éves lesz, még szopik. Már jó lenne leszoktatni,de jön a rágó foga hátul és így könnyebb neki.
Különben ne foglalkozz másokkal én azt mondom. Kitartást!ha szívesen szoptatod akkor jól teszed!
"ezért is mondják hogy 6 hós korig szoptatás és 1 éves korig le LEHET szoktatni a gyerekt. mert 6 hós korra kiürülnek az összes ásványi anyagok amiket a terhesség alatt elhalmoztál. "
Ez hol van leírva/alátámasztva?:)
Az anyatejben addig vannak ásványi anyagok, amíg a mama rendszeresen, és ha lehet egészségesen eszik vagy netán vitamint is szed.
Az anyatej összetétele a baba növekedésével együtt változik, és lehet hogy már nem lesz extrazsíros, de nem is erre van szükség, hiszen ugyanúgy eszik a kicsi mást is mellette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!