Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Valaki magyarázza már el...

Valaki magyarázza már el nekem léci, miért jó a minél tovább tartó szoptatás?

Figyelt kérdés

Az első félévben természetesen nagyon fontos, de mikor a baba már eszik rendesen, akkor is hasznos az anyatej? 1 éven túl meg mire jó, amikor már mindent esznek szinte?

Bocsánat, kövezzenek meg érte, de nekem olyan morbid és groteszk, amikor egy járni tudó gyerek megy szopni, a kivitelezést már nem részletezem...

2009. ápr. 24. 12:34
1 2 3 4 5 6
 31/58 anonim ***** válasza:
64%
Mindjart az fog kiderulni hogy a szoptatas nem is egeszseges,hat ne csodalkozz hogy mindenki rad szall,az ismeroseid kolykeire biztos nem vigyaznak elegge,nem eleg az hogy szoptat valaki egy evet,utana ra se szarik a gyerekere,most mar eleg a sok osszehordott baromsagbol,itt az ideje hogy kiszallj innen!
2009. ápr. 25. 18:29
 32/58 anonim ***** válasza:
73%

Hogy miért jó a gyereknek? Na, majd én leírom!

2 éves múlt a gyermekem, még mindig szopizik.

Képzeljétek, a 3 hónapos testvérével együtt. Végig szopizott a terhesség ideje alatt is. Hozzáteszem, ő akarta, én nem erőltettem.

Persze hogy lehet beteg! De hamarabb felgyógyulhat a betegségből. Egy hasmenéses vírusnál pl. semmit nem evett, ivott csak szopizott.

Egyébként pedig óriási lelki táplálék nekik. Mi ezzel a gond? Az hozzáteszem még, hogy 2 éves kor után már nem szoptatom meg nyilvánosan, mert ilyen és ehhez hasonló gondolkodású emberek megrökönyödnének. Maradjunk csak a 4 fal között. Most pedig megyek és megszoptatom mindkettőt:). Pá!

Egyébként óriási baromság ezen vitatkozni. Mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy mit tesz.

2009. ápr. 25. 22:48
 33/58 anonim ***** válasza:
55%
Hát nagyon sajnálom, hogy kismamák vagytok és ennyire agresszívak. Az ismerősöm gyermekei sajnos nem azért betegek, mert "rájuk sem szarik", bocsánat nem én fogalmaztam így! Egy szóval sem írtam, hogy nem egészséges a szoptatás, sőt! De azért el lehet képzelni mit éreznek azok, többek között, az is aki a kérdést kiírta. És mi van azokkal ,akik nem tudtak szoptatn? Ha te azzal kérkedsz, hogy te még terhesen is szoptattál, ő meg szegény egyáltalan nem tudott. Milyen stílus ez! Pá!!!
2009. ápr. 26. 09:24
 34/58 anonim ***** válasza:
54%

Ez van kisanyám, én maximalista vagyok még ebben is! De ezen igazán nem érdemes felhúznod magad!

A kérdés kiírója pedig biztosan levonta a tanulságot az érkezett válaszokból.

2009. ápr. 26. 09:54
 35/58 anonim ***** válasza:
40%
egy egy éves gyerek már mindent eszik,minek szoptatni? Egy ilyen élőlény sincsen az emberen kivül,aki ha nem szükséges akkor is tovább táplálja a kölykeit. Lelki táplálék,összebújás: ezt meg lehet szopi nélkül is oldani.Szerintem nem normális,aki szoptatja a 3 éves gyerekét is.
2009. ápr. 26. 10:55
 36/58 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem meg az a nem normális, aki így gondolkodik, ahogy te.

Miért ne részesülhetne egy olyan PLUSZ kincset érő táplálékból, ami több mint 2000 élő sejtet tartalmaz? Olvass már utána, mit tartalmaz az anyatej!

2009. ápr. 26. 11:00
 37/58 anonim ***** válasza:
85%
Szia. Nekem 14 hónapos a kisfiam, és még szopcsizik, leginkább este alváshoz. Nem vagyok "modern anya" típus. Azért vagyok itthon vele, hogy tudjam szoptatni ha erre van igénye. Férjem büszke rá, hogy ilyen sokáig tudom szoptatni. Van akinek ez presztízs kérdés, és irigyek a sokáig szoptatókra. Nekem az egész család büszke, hogy tudok még szoptatni. Ja, és iszik a fiam, 3 hetes kora óta. Butaság, hogy nem fog inni. Imádja a vizet. Eszik is rendesen mindenfélét, és még soha nem volt beteg. Üdv.
2009. ápr. 27. 11:23
 38/58 anonim ***** válasza:
33%
Én akartam szoptatni, de nem tudtam, mert nem mutatták meg a kórházban, hiába kértem, és olyan sebek lettek a melleimen, amik miatt elapadt a tejem. Egyszerre szültem szinte két sógornőmmel, és azóta is mindig az a téma, hogy így a szoptatás meg úgy, én meg kirohanok a wc-be bőgni, mert borzasztó tapintatlan dolog, hogy a fülem hallatára zengedezik valaki ódákat erről. Tápszeres a kisfiam, és egészséges, gyönyörű. Sok előnye van ennek, mert más is tudja etetni, simán elmehetek bárhová, tudom, mennyit evett. Ja, a melleimet a hozzáértők úgy kezelgették, hogy kb. a hónom alá lóg be. De ez van. Amúgy nemrég voltam valahol, beszélgettünk társaságban, és egy gátlástalan anyuka kb. 40 ember előtt szoptatta a másfél éves gyerekét, csak azért, mert kettőt nyekkent, ugyanis unatkozott szemmel láthatólag. Ahelyett, hogy játszani rakta volna be a többi gyerek közé, inkább cici. Majd amikor a gyerek parázik érettségi előtt, akkor is cici lesz? Szóval szerintem ha már mindent eszik a gyermek, de még mindig szoptatják, ott az anyukával nincs rendben valami.
2009. ápr. 27. 13:55
 39/58 anonim ***** válasza:
73%
Látom, belőled is csak az irigység, elkeseredettség beszél... Kár is tagadni!
2009. ápr. 27. 14:31
 40/58 anonim ***** válasza:
61%
Tény, hogy el vagyok keseredve, amiért a kórházban így bántak velem, és amiért rengetegszer megkaptam, hogy tápszeres a gyerekem. Az igazság pedig az, hogy ha a másodikat majd tudom szoptatni, 6-8 hónapos korában elválasztom, a fentebb leírtak miatt. Amúgy itt is, ezen az oldalon is cs.eszegetik a magamfajtát - még jó, hogy elkeseredik az ember.
2009. ápr. 27. 20:01
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!