Olvastátok a hosszú ideig tartó szoptatás káros hatásait?
Nagyon meglepődtem, de ezek szerint lehet, hogy egyszer megváltozik a trend, és kiderül, hogy mégsem jó sokáig szoptatni. Én sose tudom mit csináljak... mikor tápláljak hozzá, meddig szoptassam stb. Persze az érzéseim szerint csinálom, de kiváncsi vagyok mit gondoltok a cikkről.
antalvali.hu
meggyőzően hiteles oldal...
Elsőnek: már bocs, de az antalvalisok soha nem voltak az anyatej ellen! Ezt jobb tisztázni. A cikk is olyan szándékkal íródott, hogy a szerkesztő maga is ledöbbent rajta.
Az Amerikai Gyerekgyógyászok Társasága jópár hülyeséget hordott már össze. Legutóbb épp a gluténtartalmú ételek bevezetési idején csámcsogtak egy jót, mert valahogy nekik az a mániájuk, hogy 4 hósan kell elkezdeni a hozzátápot. Igen kíváncsi vagyok, ki állhat a háttérben...
Belinkeltem egyébként a cikket a szakiknak is, szerintem ott is kiborulás lesz belőle.
(Kérdező, köszi, nekem hasznos volt.:)
Nekünk 3 hós kor óta van endogén ekcémánk, de minden bizonnyal a tápszer hozta elő. Általában nyáron és melegedésnél gond, mert ha beizzad a lányom, rögtön jönnek a foltok.
Én kizártnak tartom, hogy maga a hosszú távú szoptatás okozná ezeket a tüneteket. Akkor már inkább abban van igazság, ami az egyik hsz-ben van: hogy sajnos már a mi tejünkben is benne van minden rossz, hiszen alapból fertőzött környezetben élünk. Szóval ilyen értelemben esetlegesen hozzájárulhat a tünetek fenntartásához, de hogy nem konkrétanez okozza, az valószínű. Arról nem beszélve, amit szintén ír a hsz, hogy az anyatej még úgyis messzemenően egészséges, ha közben ebben is vannak szennyeződések. Számos olyan összetevője van, ami esszenciális - így ezek a hasznok felülírják az egyéb hátrányokat.
És azért azt se felejtsük, hogy anyuka is sokat tehet azért, hogy a teje "tisztább" legyen...
xStefix!
Léci mindenképp írd meg, ha valamit kiderítettél. Máshol olvastam, hogy 3 évesen még szopizik a lurkód, de látom, hogy 3 hós korától tápszert is kap. Ezek szerint nem én vagyok a kivétel, akinek a tápszeres kiegészítéstől nem apadt el a teje. (Én is mellre teszem, és így termelődik, de hallottam, hogy másnál elapad idővel.)
Baromság. Pár hónapja valaki belinkelt ide egy cikket, miszerint minél előbb kapja a gyerek a tehéntejet, annál jobb neki. Már 4 hónapos kortól javasolta a tehéntej bevezetését. állítólag kutatásokkal alátámasztva. Hát, engem nem győzött meg.
Ez a cikk meg? Ja, tudom, ha 1 éves koránál tovább szoptatod a babát, az beteges, meg rossz neki. De azért a tápszert azt add neki min. 2 éves koráig. Tápszermarketing az egész.
Amerikában amúgy is kevés nő szoptat, meg kell ideologizálni, hogy miért is rossz az anyatej a babának.
Ne szoptass, mert káros, tehéntejet se adj, mert még károsabb. Az egyetlen, ami esélyt ad a gyermeknek az ekcémamentes életre a TÁPSZER. :))))
Csoda, hogy az eddig évezredek alatt anyatejen, majd tehéntejen felnőtt gyerekek közül volt, aki túlélte. :)))
Az ilyesmin csak röhögni érdemes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!