Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Tényleg beindulhat egy nőnek...

Tényleg beindulhat egy nőnek a tejtermelése úgy is, hogy nem szül?

Figyelt kérdés
A Fókuszban láttam valamit, de nem tiszta nekem.
2011. aug. 10. 21:02
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
nem feltétlenül, ha valamilyen hormonális problémája van, akkor a kezdeti minimális mennyiség el tud apadni két hét alatt, még ha megszakad is.
2011. aug. 11. 10:54
 12/16 xStefix ***** válasza:

A szülés tulképp csak "rásegít" a dolgokra: a méhlepény távozásával elmúlik a progeszteron hormon hatása, ami a terhesség alatt gátolta a prolaktin hormont (ami a tejtermelésért felelős). Illetve, a méhösszehúzódásokat beindító oxitocin hormon (ami később a tejleadásért is felel) a szülést követően érthetően magasabb szinten van jelen a szervezetben, ezért is indul meg könnyen az anyuka teje.

De kitartó ingerléssel mindkettő működését ki lehet váltani szülés nélkül is.

Ugye, hogy csodálatos? Minden azért lett így kitalálva, hogy az utódaink életben maradhassanak. A Természet tudja, mit miért alkot meg. :)

2011. aug. 11. 10:57
 13/16 anonim ***** válasza:
Igen, ez az, csodálatos dolog, hogy egy nem szülő nő is átélheti ezt, igazi anya lehet, ha értitek!! Én is megtenném, még ha hónapokig is tartani, hogy beinduljon a tejecském.
2011. aug. 11. 11:00
 14/16 anonim ***** válasza:
Fókuszt nem láttam sajnos. de van egy barátnőm, akinek örökbe fogadott fia indította be. hatalmas csoda! a Kismamában is volt róluk 1 cikk (febr.-márc.táján lehetett).
2011. aug. 11. 12:51
 15/16 anonim ***** válasza:

10:51-nak

valahogy így van, a tej nem apad el pikk-pakk és mindenki (tudna) szoptatni

2011. aug. 11. 12:57
 16/16 anonim ***** válasza:
A világháborúk alatt az apácák is tudtak szoptatni. Állitólag.lll oldalán olvastam.
2011. aug. 12. 14:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!