Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Kézi mellszívóval beindulhat...

Kézi mellszívóval beindulhat a tejem, ha az elektromossal alig csordogál?

Figyelt kérdés
Az első hetekben a Medela készülékemmel pikk-pakk 2 deciket fejtem le szoptatás után a mellemből. Végül csökkentő fejéssel elértem, hogy ne legyen ennyivel több tejem. Mostanában hajnalban és reggel ismét becsomósodik a mellem, a lassan 4 hónapos babám nem tud annyit enni (é eleve nem értem, hogy-hogy még nem állt be a kereslet-kínálat,de ez más kérdés), viszont a mellszívóra és a kézi fejésre nem indul be a tejadó reflexem, így nagyon nagy munka a maradék csomókat kimasszírozni. Arra gondoltam, hogy veszek egy kézi mellszívót, hátha az használ.... Szerintetek? Járt már valaki úgy, hogy kézivel könnyebben fejt?
2011. máj. 6. 21:59
 1/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Én első fiam születése után fejtem sokáig,mert nem állt be a kereslet-kínálat,igaz kézzel,nem mellszívóval.Viszont amikor már pár hónapja nem fejtem,újra megpróbáltam és nem indult be a tejleadó reflexem.Mintha elszokott volna tőle a mellem vagy nem tudom,mi lehet az oka.

Most a második fiammal anyatejleadó vagyok,már 9 hónapos,de nagyon könnyen tudok fejni még mindig.

Esetleg azt tudom tanácsolni,hogy szoptatás előtt vagy két szoptatás között próbálj meg fejni,mert akkor még könnyebben beindul a reflex(ezt tapasztalatból mondom,mivel 9 hónap fejés után elég sok mindenre rájön az ember,szoptatás után sokkal-sokkal nehezebben indul be újra a leadó reflex) és a baba majd a maradékot hatékonyan kiszívja,így a csomóid is jobban kiürülnek,viszont a túltermelődésre ez megint csak nem megoldás.A tejleadó reflex megindítására jó módszer még a mellbimbók sodorgatása az ujjak között,a baba is hasonlóan indítja meg a kis szájával.

2011. máj. 7. 08:34
 2/4 anonim ***** válasza:

Bocs,a kérdésedre nem válaszoltam.Nem hiszem,hogy a kézi mellszívó jobb lenne,ugyan úgy működik,csak te pumpálod.

Előző voltam.

2011. máj. 7. 08:41
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm, kipróbálom a sodorgatást :)

Az előtte fejéstől azért félek kicsit, mert akkor mi van, ha nem lesz elég a tej a babámnak. Amíg nincs kereslet-kínálat, addig nem termelődik szoptatás közben a tej, nem?

2011. máj. 7. 21:09
 4/4 anonim ***** válasza:
Medela Minid van? Ahhoz képest a Medela Swing sokkal többre képes! Elején stimuláló szívások, utána fejés üzemmód. Több tejcsatorna-elzáródásos anyuka bérelt tőlem Medela Swing készüléket és nagyon elégedettek voltak. (A Medela Mini electric sokaknak bevált, de van akinek nem elég erős). Ha nem vagy biztos benne, akkor kölcsönözhetsz is vásárlás helyett. A kézi Avent talán picit erősebb mint a medela mini, de csak akkor ha új/újszerű szilikon alkatrészekkel veszed, a használtnál csökkenthet a tapadás így a szívóerő is.
2011. máj. 18. 15:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!