Miért van az hogy ha én nem akarok a gyerek érettségijéig szoptatni akkor le vagyok pontozva?
Gondolom ez költői kérdés :)
Én 1 éves korig terveztem a szopit és állandóan le lettem ugatva emiatt.
Nyugi, ne húzd fel magad, most ez a divat :)
Nyugi, nem attól leszel jó anya, hogyha sokáig szoptatsz.Nekem a lányom 7 hónapra született, 1 kg alatti súllyal.Mindenki azzal idegesített, hogy "jaj, csak tejed legyen!".Hát nem lett.200 km-re voltam otthontól a gyerekkel kórházban, idegeskedtem, hogy mi lesz vele, szóval tápszeres lett.Na és?Foglalkozok vele, szeretem, ő az életem, és szerintem csak ez számít:-)Van egy ismerősöm, úton-útfélen azzal dicsekszik, az ő gyereke még másfél évesen is szopik, közben ő már a gyerek egy éves korában visszament dolgozni!Akkor ki is a jó anya?!
Egy 5 hós baba anyukája
Nem ettől leszel jó anya, ez összetettebb annál. Aki pedig emiatt megjegyzésekete tesz, azt el kell küldeni a fenébe :)
Egyik ismerősöm jó példa erre (bár még vagy száz példám is lehetne) : szoptatja ezerrel a 2 éves babáját, de közben össze-vissza eszik mindent a gyerek, a vegyszeres cuccokat, csupa egészségtelent, soha nem játszik vele, a gyerek csak úgy nő, mint a gaz az út szélén. Már picinek is állandóan bébihordozóban, kompban dekkolt szegény, pedig tudja anyuka, hogy nem szabadna, csak így le lehetett passzolni és még sorohatnám... De azért utón útfélen hangoztatja, hogy ő a nagy "ősanya" , aki még mindig szoptat. Szóval nem ezen múlik a dolog.
Nekem sikerült a szoptatás (8 hónapig szoptattam) , másnak csak pár hétig megy, megint másnak egyáltalán nem, nem ettől függ az anyaság. Én is teljesen tápszeres voltam, mégis teljesen tökéletes gyerekkorom volt, anyummal szuper a kapcsolatom.
Én pont a fordítottját gondolom, mint amít itt a második válaszoló írt: ez a hosszú szoptatás már messze nem a gyerekről szól, hanem anyukáról...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!