Adjunk vizet a babának, vagy ne?

Kedves xStefix!
Azt meg tudná mondani a szakma hogy a baba miért nem fogadja el az anyatejet két szopás között és ha mégis nagy nehezen a szájába bírom tuszkolni, miért bukja vissza, amit egyébként evések után nem szokott???!!! És akkor miért fogadja el a vizet helyette.
Én értem, hogy ezt ajánlják és persze, hogy felelős vagyok a gyermekem egészségért, de ami nem megy nem kell erőltetni.
Én is csak azt tudom mondani, amit itt előttem írt egy anyuka, hogy emberekről van szó, és mint olyanok minden gyerek más, Egy csorda marháról. Az én gyerekem speciel nem olvassa a szopis tanácsadós könyveket és ha szomjas csak a vizet fogadja el, mellemen ordít, kicsi korában ráadásul az okozta a hasfájást neki, hogy én a haladó anyuka aki kizárólag szoptatni akar, két evés között megkínáltam anyatejjel, ha nyűgös volt. Miután a gyerekorvosunk tanácsolta, hogy hagyjuk el a két szopi közötti cicizést megszűnt a hasfájás, cicin sírdogálás, esti nyűglődés!
Sóval vannak babák akikre nem úgy működnek, mint ahogy az a nagy szoptatós könyvben meg van írva.

Kezdem azt látni, hogy a szoptatási tanácsadó "szakma" nem is létezik, hanem egy kitalált áltudományos, szélsőséges eltévelyedés. Úgy tűnik, mint valami perverzió, pedig a lényege a szoptatásnak a baba egészséges táplálása. Azok a sokáig szoptató igény szerint és kizárólagosan szoptató anyukák - és ez bizony a kisebb százaléka az anyáknak - osztja rendszeresen az észt a bajlódó, nyűgös, problémás kisbabák anyukáinak, mikor azt sem tudják mit jelent sokszor a bukós baba és egyéb nyalánkságok. A víz pedig felszívódik, nem pedig lemossa a beleket. Persze, ha valaki egész nap csak vizet adna a babájának rendszeresen, az már tényleg káros lenne, de amit mi adunk szomjoltásra az csupán néhány gramm, és ideje sincs bajt okozni, mert a következő etetéssel már mi is adjuk az anyatejet.
Sajnálom az említett anyák babáit, mert a fanatikus gondolkodásuk miatt igenis szenved a babájuk a hőségben, de itt mi ezt soha meg nem változtathatjuk, ahogy ők sem az ellenkező oldalt.

Elso gyerekem szopi mellett cumisuvegbol teazott,ennek ellenere 1 eves korig szoptattam.Masodik gyerekem,ha megfeszultem volna sem fogadott el semmit.Sem cumibol sem kanalbol,sem poharbol.
Szerintem figyelembe kell venni a gyerek igenyeit,ugy gondolom minden gyerek osztonosen eldonti,hogy neki epp mi a jo.
Meg annyit,hogfy elso gyerekm teli baba volt,es megis kellett a plussz folyadek,masodik pedig nyari.40 fok volt,es neki akkor sem kellett szopin kivul semmi,es nem szoptattam felorankent.Kb 3 orankent kapott.

Kedves utolsó!
Már válaszoltam tegnap én is, az én kisfiam esetét leírtam. Erőszakkal nem akartam beleönteni a vizet, és lássunk csodát, víz nélkül is túlélte 2009 forró nyarát. Az a baj, hogy aki meg vizet ad, az nem tudja elhinni, elképzelni, hogy más gyereke NEM kért vizet, elég volt a kizárólagos anyatejes táplálás!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!