Adjunk vizet a babának, vagy ne?

Én nem adtam a gyerekeimnek vizet/teát, amíg csak szopiztak (6 hónapos korukig). Amikor elkezdtem a hozzátáplálást akkor kezdtem kínálgatni őket. A nagylányom jó evő volt, hamar rákapott a szilárd(pépes) kajára, így elfogadta a vizet is mellé. Viszont a két kisebb inkább csak kóstolgatott, hiába kínáltam őket innivalóval, nem kellett nekik. Valamivel egy éves koruk előtt ittak először. Egyik sem száradt ki, nem lett semmi bajuk, pedig akkor is volt meleg nyáron. A kisfiam májusi születésű, tehát a melegekben csak 1-2-3 hónapos volt, míg a kisebbik lányom januári születésű, ő már fél év körül volt nyáron.
Igény szerinti, kizárólagos (hozzátáplálás nélküli) szoptatásnál nem kell vizet adni a babának, elég csak az anyatej, szoptatás. Hozzátáplálásnál meg kell kínálni a babát és rá lehet hagyni, hogy kell-e neki, vagy elég a gyümölcsben, anyatejben lévő folyadék.
Aki vízzel, teával itatja a babáját, az nem a gyermek igénye szerint szoptat, hiszen olykor anyatejet kap a baba, olykor meg vizet...
Ezzel nincs semmi problémám, hiszen nem kell egyformán gyereket nevelni,de akkor ne mondjátok azt, hogy igény szerint szoptattok.

Nyáron született a fiam, a legnagyobb melegben. Nekem azt mondta akkor a gyerekorvos, hogy két szoptatás között nyugodtan itassam, DE persze NEM szoptatás helyett!
2 éves fiú anyuja

szerintem ezt bízzuk a babákra!
tavaly júliusban, a nagy kánikulában született a lányom. gyerekorvos mondta, hogy megkínálhatom vízzel, megpróbáltam, de nem kérte. én örültem a döntésének. így maradtunk a sűrűbb szoptatásnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!