Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ha valaki nem tud sokáig...

Ha valaki nem tud sokáig szoptatni, miért kell itt rögtön lenézni?

Figyelt kérdés
Persze a szemrehányó kérdésekre gondolok, ami nem is kérdés igazán. Egyrészt kinek mi köze hozzá, másrészt miért elképzelhetetlen, hogy valaki ha a feje tetejére áll, akkor sem lesz elég teje? Én ettől még teljes értékű anyának érzem magam, miért néznek le mások?
2011. júl. 12. 18:58
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
85%

Én nem gondolom, hogy bárki lenézné azt, aki valóban megtett és megpróbált mindent amit csak lehet. Ez olyan, hogy akinek nem sara ne vegye magára. Szükség van tápszerre, mert valóban vannak akik megfeszülhetnek és akkor se fognak szoptatni.

De azért valljuk be vannak rengetegen, akik nem olvasnak utána a dolgoknak, nem vesznek szakkönyveket, nem kérnek valódi szakértőktől tanácsot, csak a Julinéni azt mondta, hogy aranyoskám, vizes a tejed... elhiszik, és jön a táp mert neki vizes a teje. Vagy (ilyet is itt olvastam) azt hiszi, hogy az anyatejtől hasfájós a gyereke, és ezért tápozza. Vagy (megintcsak itt olvastam) kijelenti, hogy utál szoptatni és akkor nem szoptat. Meg teáztat, pótol ha kell ha nem, méreget és remeg mert 10 grammal kevesebb a mutatott érték, vagy cumiztat, vagy elhiszi, hogy melegben vizet kell adni a gyereknek. Pedig ha elolvasna egyetlen komoly szakkönyvet, ha megnézne egyetlen valóban szakértő honlapot ami ezzel foglalkozik, ha felhívna egy szoptatási tanácsadót, akkor nem követne el ilyen hibákat, és az anya tájékozatlanságáért igenis az anya a felelős!

Én nem ítélek el senkit, de véleményem van.

2011. júl. 12. 19:06
 2/23 anonim ***** válasza:
27%

(fili)

Leírta azt az előttem szóló amit én is írhattam volna.

Nagyon nagyon kevés az az anya aki nem tud szoptatni.

Senkinek semmi köze igazad van. Csak az emberek szeretnek véleményt nyilvánítani. Főleg ha az egy fórum.

És ha olvasnál a tápszerről meg az anyatejes táplálásról megértenéd egyesek miért harcolnak, hogy sokan szoptassanak.

Szerencsére már egyre többen és többen így táplálják újra a babáikat.

2011. júl. 12. 19:36
 3/23 anonim ***** válasza:
Én például nem tudtam szoptatni,mert nem indult be a tejem csak nagyon pici volt.Így a babám elejétől tápszeres volt,de ettől még nem érzem magam kevesebbnek.
2011. júl. 12. 19:43
 4/23 anonim ***** válasza:

Kedves Szilvia83

Nem kell kevesebbnek érezned magad.Itt nem az anyukákról van szó,hanem arról, hogy mi a legjobb a babának.

Nem arról, hogy te milyen anya vagy.

Nem tudom volt-e segítséged a tej elindításánál. Szoptatási tanácsadóra gondolok, nem a sok észt osztogatóra. Mint előzőekben is írtam, az anyák kb. 5%-a nem tud szoptatni. a többinél az a probléma, hogyha nem jön a "szerintük" megfelelő mennyiségű tej, hajlamosak a tápszerhez nyúlni aggodalmukban. Ez pedig elindítja az ördögi kört. A bevitt folyadékkal nem arányosan hanem sokszorosan felgyorsul a tej elapadása. Mivel látja, hogy a babája "elégedett" egy gyors tápszer bevitel után ő is megnyugszik és nem "gyötri" a szopiztatással. Úgymond az egyszerűbb, gyorsabb megoldást választja.

Ezt jó nagy betűkkel írom, hogy NEM RÓLAD ÍROK.

Akinek nem inge ne is reagáljon.

A kérdezőnek is leírom. Lehet, hogy most érzékenyebb vagy nem kell senki véleményével törődnöd.Ha nem szoptattál valószínüleg u.e. a cipőben jártál és nem úri kedvedben nem tetted. Ha jön a következő babátok már ti is tudjátok.

Szoptatási tanácsadó, vagy nézzétek a természeti népeket.

Nem interneteznek, nincs TV, rádió ami túl misztifikálja a szoptatást és halálra rémíszti az anyukákat. Kér a baba cici és kész.

2011. júl. 13. 09:03
 5/23 xStefix ***** válasza:

Érem: Lehet, hogy egyesek lenéznek másokat, de is lehet, hogy időnként csak mások érzik, gondolják úgy, hogy egyesek lenézik őket.

Biztosan vannak, akik emiatt kevesebbnek gondolnak más anyukákat, de mindenkinek meg kell tanulnia azt az inger magára venni, ami tényleg az övé. Legalábbis a virtuális világban ez a leghatékonyabb stratégia az önvédelemre.

2011. júl. 13. 14:04
 6/23 anonim ***** válasza:
Erre csak annyit reagálnék,persze hogy az lett volna a legjobb a babámnak ha tudtam volna szoptatni de ha nem ment akkor nem tudtam mit csinálni.A segítségről meg annyit hogy a kórházban nem sokat foglalkoztak velem(sem),a kislányom éjjel óránként kelt hiába tettem cicire nem jött neki semmi.És mivel császáros voltam nehezen tudtam mozogni egyszer sem mentek be hozzá,ezzel nem azt akarom mondani hogy őnekik kellet volna ellátni helyettem mert magamnak szültem,és otthon is nekem kellet ellátni.Csak volt olyan is mikor azt mondták éjjel tévézés közben mikor látták hogy óránként megyek hozzá,hagyjam had sírjon.Nem regényt akartam írni,meg nem is veszem magamra mert mindenki azt mond amit akar.Csak ennyit a segítségről.
2011. júl. 13. 15:19
 7/23 xStefix ***** válasza:
Nem csecsemősre szoktunk gondolni, amikor szoptatási segítségnyújtásról van szó, hanem szoptatási tanácsadóról. Az eüsök vajmi keveset foglalkoznak ezzel (tisztelet a kivételnek)...
2011. júl. 13. 15:55
 8/23 anonim ***** válasza:

Azok "nézik le" a szoptatni nem tudó édesanyákat,akiknek még nincs gyermeke!-legalábbis szerintem!

Én személy szerint azokat nem tudom megérteni,akik NEM AKARNAK szoptatni! -persze ehhez sincs köze senkinek.

De van egy harmadik eset: az egyik ismerősömnek volt teje,akart is szoptatni,de a csemetéje lusta volt ciciből enni.

Üdv:2gyermekes

2011. júl. 13. 16:17
 9/23 anonim ***** válasza:

(fili)

Nem minősítem a kórházi személyzetet, pedig tisztelet a kivételnek lehetne negatívan. Itt hiába hivatkoznak a túlterheltségre ez szerintem hivatás akkor ne dolgozzon ott. El kellett volna mondaniuk, hogy a császár után van akinél a hazamenetelkor durran be a cici. Attól még rá-rá kell tenni a babát, hogy az ingerlés meglegyen. De szegény anyát meg kellene nyugtatniuk, hogy jön majd az a tej szépen, csak türelem. Remélem eljön az idő amikor a csecsemősök kötelezve lesznek egy 40 órás szoptatási tanácsadó tanfolyamra.És nem engednek ki édesanyákat anélkül, hogy mindent szépen elmondanának nekik a szopiról. És Stefi igen van csecsemős és szülésznő aki kivétel pozitív irányba, csak kevés mint a fehér holló.

2011. júl. 13. 16:26
 10/23 A kérdező kommentje:
Én külföldön élek, és remek szoptatási tanácsadó volt a kórházban, majd miután hazamentünk a kórházból, járt ki hozzánk. De itt is sokan vannak, akik vagy egyéb egészségügyi problémák miatt nem tudnak szoptatni, vagy azért, mert tele van a világ olyan emberekkel, mint amilyenek itt vannak ezen a fórumon, akik azt tömködik az anyák fejébe, hogy szoptatni kell, kötelező, tápszert semmi esetre sem, na de ha szopi után éhes a baba, az anya stresszel, hiába fej, hiába teszi mellre, sose lesz több teje, mert az első hetek azzal telnek, hogy mindenki ezzel b*sztatja, hogy van tejed, fejsz rendesen, jól teszed mellre, stb. Persze nem idegenekre figyelek ilyen témában, de az idegenek is valakiknek az ismerősei, akiknek nyilván babánál mondják, hogy ugyan már miért nincs neked napi 1200 ml tejed?
2011. júl. 13. 18:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!