Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Kinek mi a véleménye? Tényleg...

Kinek mi a véleménye? Tényleg pótolnom kellene az anyatejet tápszerrel?

Figyelt kérdés
Kislányom 3150 grammal született, 2900-al hoztam haza. Egy hónaposan (4,5 hetesen) 3870 gramm volt. 6 hetesen 4180 g, 8 hetesen 4380 g, 11 hetesen 4560 gramm lett. Hozzá tartozik, hogy 6 hetes kora óta 12 órákat alszik éjszaka, nappal leginkább csak 4 óránként hajlandó enni. Hiába ébresztgetem nem fogadja el hamarabb a cicimet, mint, ahogy ő kívánná, a szopizást ő hagyja abba, elfordul a cicimtől (hiába dugdosnám neki vissza nem kéri), ha fejek utána mindig marad benne tej. Egész nap alig- alig lehet hallani a hangját, kiegyensúlyozott, mosolygós, gügyögős kisbaba. Ujját szopizza, hátról oldalra fordul (majdnem hasra), hasról egy hajszál választja el a hátra forduláshoz. A játszószőnyegen a figurákat el- el marja, tesóit (hárman vannak testvérek) lelkesen figyeli. Amúgy már a másik két gyerekem sem volt egy nagy súlyú baba, de ő most rekordot döntöget. Apukájuk 60 kg, 175 cm, én szülések előtt 59 kg és 172 cm voltam. A védőnő szerint tápszereznem kellene, a gyerekorvossal fél hónapja beszéltem, ő csak legyintet.
2011. jún. 28. 12:44
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
Kérdező: Azóta hogy vagytok? Mire jutottál?
2011. júl. 5. 07:54
 22/24 A kérdező kommentje:
Még egyszer köszönöm a hozzászólásokat. Nekem sokat segít, még akkor is, ha nem teljesen értek egyet vele. Most hol tartunk? Nos a helyzet változatlan (szerintem), igaz nem rohangálok a védőnőhöz három pici gyerekkel méretni, így ezt csak saját vélemény. 10-n lesz 3 hónapos a legkisebb, a legnagyobb pedig 24-n 3 éves. Így majd össze kötöm a két jeles eseményt és együtt elviszem őket státusz vizsgálatra. Annyira bánt, hogy a legkisebb ilyen keveset hízik, hogy mindennel próbálkozom azóta is. Ami jó, hogy ha hajnalban megébresztem (kb. 5 és 6 között), akkor elfogadja a cicimet, így egyel többször eszik. Viszont próbálom mindig rákínálni még a másik cicimet is, de ha el is fogadja, utána óriásit bukik. Mondjuk leginkább lökdösi ki a nyelvével a mellbimbómat. Őszintén szólva nem vagyok tápszer ellenes (igaz, meggyőződésem, hogy a pótolgatás egyenes út az anyatej elapasztásához), ha sírna, ha bármilyen jelét látnám rajta, hogy éhes, azonnal kérném, hogy írják fel, de így? Egyszerűen hülyeségnek találom. Nem tudom, hogy most két hét alatt mennyit fog gyarapodni, de ha növekszik valamennyit, akkor biztos, hogy inkább kivárom, míg eléri a négy hónapos kort, és elkezdem a friss nyári gyümölcsökkel és zöldségekkel a kóstoltatást. Ha éhezne, akkor azzal ki tudjuk egészíteni az anyatejet (de megmaradna), ha pedig még nem igényli, akkor azt sem erőltetem. Irigylem azokat az anyukákat, akiket nem csesztetnek a védőnők, én úgy néz ki, egyik gyerekemnél sem úszom meg ezt a kínszenvedést. Mindig megfogadom, hogy tojok rá, de mégis annyira bánt. Amúgy van olyan ismerősöm, akinek a gyereke tápszeres volt, mégsem gyarapodott a nagy könyv szerint, állandóan rapporta volt hívva anyuka a védőnénihez méretésre, szerencsétlen meg mit tudott tenni? Ha a gyerek nem akart inni már több tápszert, mégsem erőltethette belé. Szép egészséges nagylány lett belőle. Lehet, mi is ilyenek vagyunk csak anyatejesen és nem tápszeresen.
2011. júl. 5. 13:22
 23/24 xStefix ***** válasza:

Most komolyan magyarázzam el, hogy miért nem éhezett, miközben ilyen ütemesen nőtt? Nemár, logika!

Mindegy, akkor ezek szerint ő vagy nem gép, vagy rosszul működik. Én szerencsétlen. :S

Kérdező, a korai hozzátáplálástól sem fog jobban megindulni a gyerkőcöd, pláne, ha ilyen típus. Ráadásul az egészségének sem biztos, hogy jót tennél vele, ha korán kezdenéd etetni, akármilyen bio és friss ételekkel teszed is.

Én a helyedben nem aggódnék már ezen, a napnál világosabb, hogy szépen fejlődik és nem kér több tejet sem. :)

2011. júl. 5. 14:19
 24/24 anonim ***** válasza:

Örülök, hogy hasznát veszed, akkor még pár dolgot írok: :)

tapasztalatból tudom neked mondani, hogy pótlás mellett nem kell elapadnia a tejnek. én már az elejétől fogva pótolok, mindig előtte meg is szoptatom a babát és igaz, hogy nagyon lassan, de még gyarapszik is a tejem. de ettől függetlenül tényleg csak akkor szabad pótolni, ha indokolt, ez még nem egyértelmű nálatok.

hozzátáplálást majd úgyis megbeszélitek az orvossal, védőnővel. én is hamar el akartam kezdeni, de még így is, hogy tápszeres, nem javasolták, csak öt, de inkább öt és fél hónapos korától.

2011. júl. 5. 14:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!