Mennyire zavarja meg a szoptatást, ha minden este tápszerrel kell kiegészítenem az anyatejet?
Estére mindenkinek kevesebb a teje, viszont zsírosabb, laktatóbb. Valamint estére a babák is jobban elfáradnak, nyűgösebbek, ezért ilyenkor többet szeretnének cicin lenni. Ilyenkor nyugodtan szoptass két mellből, vagy akár többször is váltogatva 4-6 "mellből" is. Az éjszakai ébredés és evés pedig életkori sajátosság, a babák nagy része nem alussza át ennyi idősen még az éjszakát.
Ha eddig esténként több tápszeres kiegészítést adtál, akkor érdemes azt fokozatosan csökkenteni,a cumisüveget mellőzni és inkább pohárból, kanállal.. adni a pótlást.
Az esti cumisüveges pótlásnak az a veszélye is megvan, hogy a babák, mivel ilyenkor már fáradtak, egyáltalán nem akarják a mellett elfogadni, hanem a cumisüveget részesítik előnyben. Eleinte csak a nyűgösebb időszakokban, később aztán végképp elutasíthatják a mellet. Ez persze nem minden babánál fordul elő törvényszerűen, de nem tudhatod előre, hogy a te babád hogyan fog viselkedni.
Én ezt a dolgot, hogy cumisüvegből gyorsabban jön, nem értem. Lehet hogy nekem 3-as folyású a cicim? :)
Mikor volt benne tej, akkor 4-5 perc alatt 200g-t evett. Cumisüvegből ez minimum 20 perc volt, úgy hogy szívta rendesen.
Egyébként ez olyan nehéz amit írsz. És olyan sokféle, egymásnak ellentmondó tanács van. Nálunk nem jött be a 2 ciciből evés sem. Utána egyre csak fogyott a tej. Szóval nem papírforma szerint ment... És már most azon agyalok, most hogyan csináljam, hogy most jó legyen, még tovább legyen tejci.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!