Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mennyire zavarja meg a szoptat...

Mennyire zavarja meg a szoptatást, ha minden este tápszerrel kell kiegészítenem az anyatejet?

Figyelt kérdés
Kisfiam 5 hetes, nagyon szépen fejlődik, és ügyesen szopik. Sajnos estefelé egyre kevesebb a tejem, és a baba nem lakik jól éjszakára. Azt hallottam azonban, hogy aki rendszeresen, naponta kap tápszert, idővel le fog szokni a szopizásról. Érdekelne a tapasztalataitok: aki kiegészítette az anyateje tápszerrel, hogyan tette, és meddig tudott szoptatni?
2011. febr. 13. 17:23
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos mi is így jártunk, rájött mennyivel könnyebb cumisüvegből szopizni, onnantól nem kellett neki a cici, talán próbáld meg kispohárból adni neki.
2011. febr. 13. 17:29
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Csajok, a tápszeres kiegészítéssel az a baj, hogy egyre kevesebb tej fog termelődni!!! Tévhit, hogy elfogy a tej, az ugyanis szopi közben, a szoptatás stimulációja miatt termelődik. Vagyis ha igény szerint van szoptatva a baba, egyszerűen nem fordulhat elő, hogy kevés legyen a tej, hacsak nincs az anyukának valami olyan problémája, mint pl. kevés tejmirigy és hasonlók. De ez sok ezerből egy, a többiek, ha nem tudnak szoptatni, az nem azért van, mert valóban nem tudnának, hanem azért, mert nem kaptak megfelelő segítséget a szoptatáshoz. Sajnos nagyon kevés jól képzett csecsemős illetve védőnő van az országban, aki ebben a témában kompetens. De ha képzett szoptatási tanácsadót kérdeztek, az pont azt fogja mondani, amit én. Szóval ne aggódjatok, csak szoptassatok, a többi megy magától. Sok sikert!
2011. febr. 13. 17:34
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Estére mindenkinek kevesebb a teje, viszont zsírosabb, laktatóbb. Valamint estére a babák is jobban elfáradnak, nyűgösebbek, ezért ilyenkor többet szeretnének cicin lenni. Ilyenkor nyugodtan szoptass két mellből, vagy akár többször is váltogatva 4-6 "mellből" is. Az éjszakai ébredés és evés pedig életkori sajátosság, a babák nagy része nem alussza át ennyi idősen még az éjszakát.

Ha eddig esténként több tápszeres kiegészítést adtál, akkor érdemes azt fokozatosan csökkenteni,a cumisüveget mellőzni és inkább pohárból, kanállal.. adni a pótlást.

Az esti cumisüveges pótlásnak az a veszélye is megvan, hogy a babák, mivel ilyenkor már fáradtak, egyáltalán nem akarják a mellett elfogadni, hanem a cumisüveget részesítik előnyben. Eleinte csak a nyűgösebb időszakokban, később aztán végképp elutasíthatják a mellet. Ez persze nem minden babánál fordul elő törvényszerűen, de nem tudhatod előre, hogy a te babád hogyan fog viselkedni.

2011. febr. 13. 19:14
 4/7 A kérdező kommentje:
Igazatok van, akkor maradok az anyatejnél. Inkább szopizzon tovább esténként, de legalább nem kell attól félnem, hogy egy idő után már csak a cumisüveg lesz az egyetlen megoldás. Ráadásul én fejni nem tudok, mert nem érzek tejleadó reflexet, így a mellszívót sem tudom használni, szóval ez nálam egyenlő lenne az anyatejes táplálás végével. Köszönöm!!!
2011. febr. 13. 20:46
 5/7 anonim ***** válasza:
Nálunk nem alakult ki cumizavar. Én mindkét mellből szoptatok és esténként már ez sem elég neki. Ilyenkor többször váltogatjuk, ahogy az egyik előző válaszoló írta, "4-6" mellből szopizik a babám, de még ez is kevés, ezért szükséges a pótlást, amit az előző éjjel lefejt anyatejjel oldjuk meg. Szerencsére a kisfiam csak 1x kel fel éjjel, és akkor elég neki az egyik, és a másikat le tudom fejni. Így az esti szopi után ezt megkapja, de utána rögtön megint cicizik, és így el is alszik. Ez volt az 1. babámnál is, ő sem lett cumizavaros, és mindketten már az első hetekben kapták a cumisüveges pótlást.
2011. febr. 13. 21:00
 6/7 anonim ***** válasza:

Én ezt a dolgot, hogy cumisüvegből gyorsabban jön, nem értem. Lehet hogy nekem 3-as folyású a cicim? :)

Mikor volt benne tej, akkor 4-5 perc alatt 200g-t evett. Cumisüvegből ez minimum 20 perc volt, úgy hogy szívta rendesen.

Egyébként ez olyan nehéz amit írsz. És olyan sokféle, egymásnak ellentmondó tanács van. Nálunk nem jött be a 2 ciciből evés sem. Utána egyre csak fogyott a tej. Szóval nem papírforma szerint ment... És már most azon agyalok, most hogyan csináljam, hogy most jó legyen, még tovább legyen tejci.

2011. febr. 13. 22:15
 7/7 xStefix ***** válasza:
Utolsó: nem kizárt, hogy a te tejleadó reflexed még a 3-as lukú cuminál is erősebb, igen. ;)
2011. febr. 14. 12:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!