Akik tapszerrel potoljatok az anyatejet, hogyan csinaljatok, es a nap melyik szakaszaban? Cumisuvegbol? Nem szokik igy le hamar a cicirol?
Hany honapos a babad?
Az en kisfiam 4 es fel honapos,meg nem kapott tejpepet.
11 hetes a kisfiam, és pár napja pótolunk mi is.
5x eszik a baba: reggel 7 körül akkor csak cici 180 ml körül, aztán 10 körül akkor cici 60-80 között, és pótlók előző nap összegyűjtött fejésből 120-ra. félkettő körül eszik legközelebb, akkor tápszer 130, de fejek is, aztán 17 körül megint eszik tápszer 130 , és megint fejek.
Este 8 körül cici akkor 100 körül szopizik., ill ha kevesebb akkor min ennyire kiegészítem. előfordult már az is hogy nem a délutáni kettőt kapta táppal, hanem a két utolsót.De én is ezen agyalok, hogy melyiket lenne érdemes, lehet hogy de-t és egyet délután? Vagy az estit kellene és a táppal jobban alszik? most próbálgatjuk. Délután 17 körül ha fejek is 30 nál többet nem tudok, így az biztos hogy tápos időpont lesz.
Nekünk 2 hetes koráig kellett pótolni, mert kevés volt a tejem, volt, hogy lefejt tejet kapott (éjjel több volt, akkor sokat tudtam fejni), de általában délután, este tápszert. Cumisüvegből adtam neki, nekünk a MAM vált be, az Aventet és a NUK-ot be sem tudta venni a szájába. Már 6 hetesek vagyunk, egy hónapja egyszer sem kellett pótolnunk, szerencsére bőségesen elég a tejem. Szóval hálisten mi vagyunk az élő példa arra, hogy nem szokik le, sőt el is lehet hagyni a cumit. Én tanácsra olyan cumit választottam, amivel tud is enni, ami a mellemhez hasonlít... nem tudom, ez számít-e :)
Ráadásul, mivel nagyon csuklósak vagyunk, van, hogy ha nem marad abba, akkor vizet cumisüvegből kap rá még mindig. De nem zavar be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!