Milyen módszerrel csináljátok a pótlást?
Hát nézd, ha minden szoptatás után még tudsz fejni is, akkor kizárt, hogy nem elég a tejed! Max. a babád nem szívja ki rendesen, de az más kérdés...
Üveget semmiképp ne használj, mert nem tudhatod, hogy érzékeny lesz-e rá a babád. Mindegy a cumiforma, mindegy a lyukméret - magát a cumit kell teljesen másképp szívni, mint a mellet!
Este pedig mindenkinek kevesebb szokott lenni a teje, de ez normális, élettani dolog. Szoptass ilyenkor gyakrabban, ezzel tudod ellensúlyozni a kisebb adagokat.
Nekünk az Aventes cumisüvegtől kicsit "begolyózik" a lányom, ha azt használjuk kevésbé akar szopni. Váltottunk Tommee Tippee cumisüvegre és azóta jól megy a szoptatás, és jól megy a cumisüvegezés is. Nincs cumizavar. Persze ha lehet ne pótolj, de ha mégis kell, akkor ki kell tapasztalni melyik cumisüveg jó.
Kanalazni, meg poharazni én sem tudtam, mert egyrészt kiömlött a fele kaja, másrészt sok levegőt nyelt tőle, amitől tök hasfájós lett.
Nekünk a MAM cumisüveg jött be, az Aventesből pl nem tud inni. ( eleinte pótlást kapott, most már csak vizet a csuklásra - brutálisan sokat csuklik szegény vagy a hasfájásra teát, nincs gond a cumival hála Istennek).
Én azt javasolnám, hogy ha félsz a cumizavartól, akkor próbáld ki a szoptanítot, bár nagyobb beruházás, de tuti nem okoz gondot, ha nem tartasz tőle, akkor pedig próbálj olyan cumit választani, ami hasonlít a melledhez. Vagy próbáld kiskanállal etetni.
(A Medelának egyébként nagyon jó pótlós pohara van!!)
Nálunk az volt a "szernecse", mármint ami miatt nem alakult ki zavar a cumitól, hogy sajna már a kórházban tápszert, cukros vizet kapott, és csak a 2. hétre sikerült teljesen elhagynunk a tápszeres pótlást, viszont párhuzamosan egyre ügyesebben szopott. :)
Mennyi idős a babád? Lehet, hogy azért nem tudja kiszívni, mert még fiatal és gyengécske?
Váltott mellből próbáltad? Érzed a tejadó reflexeidet?
Hát, látom többen lettek a "megnyugtató" válaszok.
Ha mindenáron cumisüveg: használat közben nagyon figyelj oda a babádra, mert elvileg pár napon belül már érezni lehet, ha baj van! Romlik a szopási technikája, lagymatagon szopizik, türelmetlenebb, nem eszi ki a végét stb. Én azt mondanám neked, hogy ha ilyesmit észlelsz és szeretnél még tovább szoptatni, akkor azonnal muszáj leszel eltenni az üveget! Ha a szopi nem annyira lényeges, akkor viszont kockáztatsz és majd kiderül..
De azért azt is érdemes szem előtt tartanod, hogy (ahogy az előttem lévő anyuka is írta) a gondtalan üvegezés után hosszabb idővel is előjöhet a cumizavar..!
(Az én lányom kicsi korában az első kategóriába tartozott, ezért amíg csak szoptattam, nem adtam neki többet üveget. Később a hozzátápi idején újra előkerült, de akkor már nem okozott gondot. Most 3 éves, még szopik és üvegből issza a tejet, kakaót.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!