Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Most hogy van ez a dolog?...

Most hogy van ez a dolog? Szoptatás.

Figyelt kérdés

Mindenhol azt hallani, hogy szoptassunk minél tovább, mert így alakul ki az ősbizalom,jót tesz anyának-babának, a tejci immunerősítő...etc. Mégis a 'sors' olyan anyukákkal hozott össze akik nem szoptatnak. Mondván fogyóznak, nyűg a gyerek amikor cicizik, nem alussza át az éjszakát...

Engem meg lassan földönkívülinek néznek,mert mi a hogy az én lányom 9hós és még mindig ciciztetem. Persze kap 10órait,ebédet,meg uzsit, de vizet,teát nem, illetve a reggelit+az alvós cicit nem szeretném kiváltani 1éves koráig és a vacsi sincs még kiváltva.

Most akkor én vagyok marslakó, vagy mi a helyzet?

2011. jún. 10. 09:19
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Szerintem ez örök vitakérdés marad a gyereknevelésben. Olyan ez mint a járjunk-e babaúszásra, vagy tanuljon-e idegen nyelvet a baba, esetleg a hozzátáplálás kérdése. Nem fogsz két mindenben egyformán vélekedő anyukát találni. A legfontosabb az, hogy amit teszel a mindkettőtöknek örömet szerezzen. Egyébként én is szoptattam (9 és 24 hó)a fiaimat. Azt viszont nem tudom elfogadni, ha az anyuka azért nem szoptat, mert "fogyózik és nyűg a gyerek, amikor cicizik". Ne foglalkozz senki véleményével, hallgass csak a saját ösztöneidre.
2011. jún. 10. 09:37
 12/21 anonim ***** válasza:
52%

Ne agyalj már ezen.

Szoptass amíg ez jó nektek és kész

2011. jún. 10. 09:38
 13/21 anonim ***** válasza:

Szia!

Másfél éves a lányom és szopik...Rám is szoktak furcsán nézni...De én inkább büszke vagyok, hogy eddig kitartottam (és még amíg neki szükséges ki is fogok), főleg mikor egy-kettő anyuka itt is közli, hogy tudott volna de önző volt!Én meg akkor nézek furcsán, és legtöbbször vagy nem is nagyon beszélgetünk tovább, vagy ezta témát szigorúan kerüljük!

Én nem szeretek ítélkezni,mert sokan nem tehetnek róla, hogy tápis a babájuk, és én mindenkiről ezt feltételezem aki nem szoptat, de mikor elmondja hogy direkt akkor már nem értek egyet!

Sokszor én is úgy érzem, hogy jó lenne már fogyózni, meg meginni egy energiaitalt....De kibírom hisz én akartam!Szeretek szoptatni, nem függő a lányom, reggel délben este szopik!

Éjjelt átalussza!Sőt csak anyatejes korából is volt 3,5 hónap amíg 9-9-ig aludt!Szóval én így a szopi babás hátrányaira nem is panaszkodhatom, egyedül a asúlyom ami zavar! :)

2011. jún. 10. 09:48
 14/21 TKI Ibolya ***** válasza:
Szerintem meg legyél nagyon büszke magadra és ne is foglalkozz ezekkel a buta némberekkel!
2011. jún. 10. 09:55
 15/21 anonim ***** válasza:
Ne foglalkozz mással,csináld ahogy neked és babádnak jó,!Egyébként rengetegen szoptatják az ilyen korú babájukat,abszolút nem vagy egyedül :) egy 2x-es "ufó" anyuka
2011. jún. 10. 10:27
 16/21 anonim ***** válasza:
Kérdező, Magyarországon élsz? Mert hallottam, hogy külföldön sokan csinálják ezt, de én itthon még életemben nem találkoztam ilyennel. A doki meg a védőnő karöltve üvöltik le annak a fejét, akinek ilyesmi egyáltalán eszébe jut. Legfeljebb, akinek nincs teje, az vigasztalja magát azzal, hogy így legalább szabadabb, meg átalussza a gyerek az éjszakát, de ez sem törvényszerű.
2011. jún. 10. 12:59
 17/21 A kérdező kommentje:
Magyarországon élek. Az előző gyerekorvosom sem volt szoptatás párti. Amikor ugrás volt én többször raktam mellre,ő azt mondta pótoljam tápszerrel...azóta doktort váltottam
2011. jún. 10. 14:24
 18/21 anonim ***** válasza:

Szerintem ez a hozzáállás sokkal ÉRTELMESEBB, mint amikor itt is azon nyekeregnek, hogy nincs kedvük szoptatni!

Felháborít, ha inkább tápszert ad valaki a babájának puszta kényelemből és önzőségből!

2011. jún. 10. 14:40
 19/21 anonim ***** válasza:
nem vagy marslakó, csak épp teljesen jól látod a dolgokat. viszont nagyon rossz környezetben vagy, mert én azért ilyet nem tapasztalok. legtöbb ismerősöm igyekszik szoptatni a gyerekét 1-1.5 éves koráig. A másik véglettel sem találkoztam, aki 5 éves korig szoptat. Én az arany középutat tartom jónak, te épp azt képviseled
2011. jún. 10. 14:44
 20/21 anonim ***** válasza:
Mindenki úgy csinálja ahogy akarja, senkinek semmi köze a másikhoz. Ha téged megszólnak mert szoptatsz még akkor engedd el a füled mellett, nem kell vele foglalkozni. De ez igaz kéne legyen a másik oldalról is, aki nem szoptat azt se kéne megszólni. Tanuljunk már meg a saját dolgunkkal törődni, nem mindig a másikéval.
2011. jún. 10. 15:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!