Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Akinek kézi mellszívója volt...

Akinek kézi mellszívója volt az egy idő után lecserélte elektromosra? S melyik vált be jobban?

Figyelt kérdés

Nekem avent kézi mellszívóm van, gondolkozok rajta, hgy lecserélem medela mini elektromos mellszívóra. Nem tudom mennyire érné meg. Sok helyen olvastam a medela elektromos jobb mint az avent elektromos mellszívója. Vaterán akarok venni, de a legtöbb helyen úgy volt feltéve, hogy elapadt a tej, s csak pár hónapig volt használva. S leginkább ettől tartok, mert a kézi bevállt, s jó is, csak már néha fáj a kezem, ha fejem a tejet. Nagyon kevés jön, s arról is hallottam, hogy a gépivel több tejet le tudunk fejni. Csak ez a tejelapadás elbizonytalanított.

Akinek mind2 volt, melyik vált be jobban?

Nekem leginkább azért is kellene, mert ha orvoshoz megyek (pajzsmiriggyel) oda nem vihetem magammal a kicsit, s a munkaügyibe se vinném, ha apa itthoon van aznap. S járunk kardiológiára, ami elég messze van, s ha nincs olyan nyugis hely ahol meg tudom szoptatni, jó ha van lefejve.

Sajna egyre kevesebbet tudok fejni, van hogy 1-2 óra után lejön 20 ml, nagyon-nagyon rítka amikor 40 ml jön le. S néha már fáj a kezem a fejéstől. S hiábí írják, hogy egy kézzel is lehet az aventet használni, én két kézzel szoktam. Egyikkel tartom, másikkal fejek. Az elektromosnál meg úgy gondolom valamivel könnyebb dolgom lenne. Elkezdtem a tejszaporító fejést is.

S azt nem tudom még, hogy az elektromossal hamarabb lejönne a tej, amit a kézivel próbálok kifacsarni?

Szerintetek megérné elektromosra beruházni vagy sok különbség nincs közte?

S aki használt kézi után medela elektromosat annak elment a teje? Vagy mennyi ideig tudott szoptatni?

Én fiam 3 hós lesz, s szeretném min. 6 hónapig csak anyatejjel etetni, s aztán a hozzátáplálások során is adni neki anyatejet.

2011. ápr. 20. 16:08
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

nekem van avent kézi is és elektromos is. az elektromos sokkal jobb, hatékonyabb. én annak tudom be, hogy az nem fárad el, ellentétben velem. csak ott kell tartani a mellemen és csinálja a dolgát. illetve a fejés ütemét is meg lehet adni neki, ezt tetszik benne.

nekem sajnos eleve nem indult be a tejtermelés úgy,ahogy kéne, ezért hamarosan én is árulni fogom.

2011. ápr. 21. 15:00
 12/13 anonim ***** válasza:
Nekünk minden cuccunk Tommee Tippee-s és imádom is, a mellszívóm is olyan, kézi, de már inhüvelygyulladást kaptam a sok nyomogatástól, úgyhogy vettem egy medela mini electric-et és az nagyon bevált nekem. Gyorsan fej, nagy mennyiséget.
2011. ápr. 22. 11:57
 13/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is Avent kézivel kezdtem, aztán 4 hós volt a gyerkőc, amikor vettem egy Medela elektromosat. Nem mondom h nem volt egyszerűbb az utóbbit használni, de utólag így azt mondom, h bőven elég lett volna az első is. Ahogy telik az idő, egyre kevesebbet kell fejni (6 hós korától már teljesen leálltam vele és volt bőven utána is tejem) és nekem talán még kicsit jobban is kiszívta a kézi.

2011. ápr. 24. 14:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!