Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Akinek kézi mellszívója volt...

Akinek kézi mellszívója volt az egy idő után lecserélte elektromosra? S melyik vált be jobban?

Figyelt kérdés

Nekem avent kézi mellszívóm van, gondolkozok rajta, hgy lecserélem medela mini elektromos mellszívóra. Nem tudom mennyire érné meg. Sok helyen olvastam a medela elektromos jobb mint az avent elektromos mellszívója. Vaterán akarok venni, de a legtöbb helyen úgy volt feltéve, hogy elapadt a tej, s csak pár hónapig volt használva. S leginkább ettől tartok, mert a kézi bevállt, s jó is, csak már néha fáj a kezem, ha fejem a tejet. Nagyon kevés jön, s arról is hallottam, hogy a gépivel több tejet le tudunk fejni. Csak ez a tejelapadás elbizonytalanított.

Akinek mind2 volt, melyik vált be jobban?

Nekem leginkább azért is kellene, mert ha orvoshoz megyek (pajzsmiriggyel) oda nem vihetem magammal a kicsit, s a munkaügyibe se vinném, ha apa itthoon van aznap. S járunk kardiológiára, ami elég messze van, s ha nincs olyan nyugis hely ahol meg tudom szoptatni, jó ha van lefejve.

Sajna egyre kevesebbet tudok fejni, van hogy 1-2 óra után lejön 20 ml, nagyon-nagyon rítka amikor 40 ml jön le. S néha már fáj a kezem a fejéstől. S hiábí írják, hogy egy kézzel is lehet az aventet használni, én két kézzel szoktam. Egyikkel tartom, másikkal fejek. Az elektromosnál meg úgy gondolom valamivel könnyebb dolgom lenne. Elkezdtem a tejszaporító fejést is.

S azt nem tudom még, hogy az elektromossal hamarabb lejönne a tej, amit a kézivel próbálok kifacsarni?

Szerintetek megérné elektromosra beruházni vagy sok különbség nincs közte?

S aki használt kézi után medela elektromosat annak elment a teje? Vagy mennyi ideig tudott szoptatni?

Én fiam 3 hós lesz, s szeretném min. 6 hónapig csak anyatejjel etetni, s aztán a hozzátáplálások során is adni neki anyatejet.

2011. ápr. 20. 16:08
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Nekem pont a Medela gyúzta tépte a mellbimbóm, és nem jött semmi tej, aztán lecseréltem pont Avent kézire, és az szuper volt. Kinek a pap, kinek a papné. :)
2011. ápr. 20. 16:19
 2/13 anonim ***** válasza:

2 hete szültem. az előző terhességem alatt kézivel fejtem, most is azzal kezdtem, majd egyik hajnalban

úgy éreztem, nem tudom vele kifejni, fájt stb., ezért pánikszerűen vettem egy elektromosat használtan. nem vált be NEKEM, hangsúlyozom, nekem. egyébként elég jó márka meg minden, Pesztonka.

2szer használtam :) most meg már nem is fejek egyáltalán, mert szoptatás után nem marad benne semmi.

úgyhogy el akarom adni, egyébként kiválóan működik.

ha gondolod, eladom neked jó áron:)

2011. ápr. 20. 16:21
 3/13 A kérdező kommentje:

Az avent elektromosról hallottam hogy nem jó. Az avent kézit is úgy vettem, hogy olvasgattam itt a gyakori kérdéseken, hogy melyiket ajánlják jobban.

Az avent kézivel nekem sincs bajom, csak jobb lenne egy elektromos, mert nem győzőm nyomogatni egyfolytában, s az elektromos automatikus, nem kell nyomogatni a kart.

S neked medela elektromos volt? Az avent kézi szerinted jobb?

2011. ápr. 20. 16:22
 4/13 A kérdező kommentje:
A pesztonkáról nem hallottam semmi jót. Egyik ismerősömnek sem vált be, barátnőm is el akarta adni nekem 4ezerért, egyszer használta. A medeláról pár hónapja itt olvastam jókat. Azért is gondoltam, rákérdezek hátha van olyan aki avent kézit s medela elektromosat is használt s tud véleményt írni.
2011. ápr. 20. 16:25
 5/13 A kérdező kommentje:
Ja, egyébként az avent kézivel semmi bajom, nem fáj vele a fejés, s jön is valamicske tej. De mindenhol azt hallom, az elektromossal könnyebb fejni. Csak feleslegesen nem vennék, s ezért is vagyok kíváncsi főleg azok válaszára, akik ezt a kettőt használták, hogy melyikkel voltak jobban megelégedve.
2011. ápr. 20. 16:27
 6/13 anonim ***** válasza:

ne mááár

én azt hittem, az jó márka

a boltban a nő az egekig dícsérte, állította, hogy ha ezzel nem tudom kifejni, akkor semmivel se...

kidobtam az ablakon a pénzt:( sajnálom, mert hirtelen felindulásból vettem:(

2011. ápr. 20. 16:28
 7/13 A kérdező kommentje:
Utolsó. Neked mi nem vált be? Avent kézi vagy Medela elektromos? Azt nem írtad.
2011. ápr. 20. 17:00
 8/13 anonim ***** válasza:
Én simán a kezemmel fejtem, 2 éve szoptatok.
2011. ápr. 20. 20:33
 9/13 A kérdező kommentje:
Az nem semmi. Én kézzel nem tudok olyan ügyesen, a kézivel is elég fejni. Akkor a kezünkkel. Hát minden elismerésem. Ügyes vagy.
2011. ápr. 20. 20:52
 10/13 anonim ***** válasza:

Betti válasza:

Én mindhármat próbáltam,amiről szó van,mert anyatejleadó vagyok,napi 1 litert fejek.

Avent kézivel kezdtem,elég jó volt,de nem tudtam vele az összeset lefejni,úgyhogy vettem elektromosat.Ugyanúgy működik,mint a kézi,de sajnos a szívóereje,még maximumon is,nagyon gyenge volt nekem,mivel nehezen jön a tejem,így nem tudtam használni,eladtam.Ezután vettem Medela Mini Electricet,mondom ez már tuti jó lesz,mert a kórházi szobatársnőm 10 perc alatt lefejt vele 1,5 decit.Hát csalódnom kellett,mert még csak meg sem indította a tejleadó reflexemet...Úgyhogy nem volt mit tenni,ezt is eladtam,maradtam a kézi fejésnél.Már úgy belejöttem,hogy 2 decit 7-8 perc alatt lefejek.

Mindent összegezve,nem biztos,hogy neked nem válik be valamelyik,de jó lenne,ha valahogy ki tudnád próbálni előtte vagy a másik megoldás,hogy te is eladod,ha nem lesz jó.

2011. ápr. 20. 21:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!