Mit tennétek a helyemben?
Sajnos egyre kevesebb tejem van,egyedül lakom Pesten a párommal,ő este későn jön haza,nincs segítségem,senkit nem ismerek,garzonban lakunk,nappalin végzem az egyetemet,ráadásul idegeskedő típus vagyok...
3 hós a babám,a tejem sajnos egyre vizesebb,sírtam mikor tápot kellett adnom,tudom,hogy ettől még nem vagyok rossz anya,de a páromnak nem tetszik,hogy már nem tudok szoptatni,csak kiegészítéssel,mondja hogy van tejem.És nem érti,hogy a stressz,meg a túlterheltség miatt sajnos kevés.Tápszeres babák anyukái a ti párotok is beleszól még a szoptatásba is?Olyan rosszul esik,tartok tőle,hogy még az is rátesz egy lapáttal,hogy annyira erőlteti hogy márpedig szoptassam,hogy emiatt is stresszelek...mikor hazamentünk pár hétre szüleimhez,mindig volt elég tejem,mert anyu mindenben támogatott,meg is jött a tejem... :(
Mit tegyek?a szoptatási tippeket mind kipróbáltam,pszichológushoz is akartam menni,hátha az segít...de a párom elengedi a füle mellett
De gondolom a te férjed nem frusztrált folyton,hogy szoptass,mert van tejed...közben meg egy órája sírt a baba a mellemen...de van tejem...ő tudja...és estére mikor hulla fáradt vagyok,és már tényleg nincs tejem...ez nagyon jól esik...
Megvolt a beszélgetés is,de nem figyel rám,csak a saját verzióját mondogatja...és kértem már apró dolgokban,pl pelenkázásban hogy segítsen egyszer-egyszer,ha kérem nagy nehezen megteszi...de ő elég lusta apuka,és semmiből nem akarja kivenni a részét,azt mondja az ő dolga hogy pénzt keressen,az enyém meg hogy gyereket neveljek...de akkor miért szól bele az én dolgomba,ráadásul nem támogatást érzek...én sem szólok bele az ő munkájába,mert ahogy vki írta a szoptatás az munka a baba részéről,meg az én részemről is...
és nagyon szégyellem,hogy már nem tudok szoptatni rendesen,de kivagyok purcanva...mondtam páromnak,elengedi ezt is a füle mellett...
Miért nem halasztassz a sulival? Én biztos ezt tenném, te is megnyugodnál és a babáddal tudnál foglalkozni,mert most ő a legfontosabb.És bizony ezt te vállaltad,tudnod kellett volna , h gyerek mellett nem lesz egyszerű. Mérlegelni kell, h mi a fontosabb a gyerek vagy a tanulás.
Mindenképp nyugodj meg és ne idegeskedj majd alakulnak a dolgok.
ráadásul tudjátok mit mondott a gyerekorvos...1 hós volt a babám,mikor voltam tápszert íratni...volt kint nálunk előtte is, akkor még én is ragaszkodtam hozzá lesz tejem,mert olvastam,hogy van elég,csak várni kell kereslet-kínálat stb...
azt mondja a doki,kedvesem,ez a gyerek éhezik...gondolhatjátok,milyen érzés volt ezt hallani,mikor mindent megtettem hogy legyen tejem...ez egyenlő azzal,hogy szülőként megbuktam...
ha páromon múlt volna a fiunk még most is éhezne...
sajnos a súlya sem gyarapodott,mára már behozta,hozzáteszem akkor még csak este kellett 30 ml pótlás,most már mindig kell,reggel kevesebb,este egyre több...ja és éjjel kétszer kelek fel szoptatni,hogy ne apadjon el teljesen,ennél többet nem tudok tenni,ha lehetne még valamit,már megtettem volna.
Ezek szerint van olyan szuper anyuka akkor,aki 2 óránként eteti a babát,és újra is termelődik a tej,estére is van,és nem kell pótlás,és nem fáradt?Akkor ő örüljön hogy ilyen szerencsés,de sajnos nem mindenki ilyen szerencsés.
Előre tanultam,terhességem alatt,igyekszem napi 1 másfél órát tanulni folyamatosan,hogy ne legyen gond,ez inkább változatosság,ha ez se lenne,tényleg csak a szoptatáson járna az agyam...úgyhogy én inkább kikapcsolódásnak használom a tanulást.
Kérdező, lehet, hogy csak az elsőtejet sikerült kifejned? Az ilyen átlátszó-szerű.
Az anyatejes babák kezdetben nem szokták kibírni a tankönyv szerinti 3 órát, és pont azért, mert az anyatej nagyon gyorsan megemésztődik. És ez nagyon jó!, mert azt jelenti, hogy annyira megfelelő az összetétele, hogy szinte nincs is mit feldolgozni rajta. Ergó, rögtön tudnak hatni a táp- és védőanyagai, illetve nem is terheli meg az emésztőrendszert sem (ami ugye elég kezdetleges még ilyen pici korban, tehát épp az a jó, ha ezáltal is védve van). De ezen kívül is még számtalan oka van, amiért a babák gyakran szopiznak, ami mind élettani és normális. - Szóval nem az a mérvadó, hogy 3-4 óránként "szabad" etetni! Csak sajnos még mindig sokan ezt hallják, gondolják etalonnak.
A tápszertől pedig épp azért bír ki a babád akár 3 órát is (és ez nem hurrá!), ami a fentieknek pont az ellentéte. Nehezebb megemészteni, ezáltal jobban tömít és nem túlzottan segíti az emésztőrendszer érését sem sajnos.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!