Szerintetek mennyi ideig "ideális" szoptatni egy babát?
Tudom, hogy minél tovább, mert az anyatej nagyon jó. De ha minden szempontot figyelembe vesz az ember. Pl: valóban szükség van rá 1 év után? A baba személyiségfejlődésére milyen hatással van, ha sokáig szopizik?(pl 2-3 évig)
Rengeteg előnye, de biztos hátránya is van valamennyi a hosszú szoptatásnak. (pl nem mehetsz el sehova a baba nélkül, pl egy napot kettesben tölteni a férjeddel, nem fogyókúrázhatsz...vagy hamar szeretnél még egy babát, de mivel szoptatsz nincs még peteérésed, stb.)
Mi az ideális, ha minden szempontot nézünk?
nekem is az 1 év a cél. akkor a baba érdekét is figyelembe vettem, meg a a sajátomat is. most 9 hós
Ameddig a gyerek igényli és ameddig a családnak (anya, apa, tesók) megfelel. Nekem ezek közül egy hajszállal a gyerek igénye a fontosabb, de nyilván a "másik oldal" sem elhanyagolható.
Mivel én már több, mint 3 éve szoptatok, nekem a hosszú táv az ideális. Mondjuk olyan 2 év körül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!