Milyen az ideális mellbimbó amiből lehet szoptatni?
Figyelt kérdés
Lehet buta a kérdés, 3 hónap múlva szülök és gondolkozok hogy kell e vennem mellbimbó kiemelőt? Sokszor inkább egybe van a bimbó udvarommal, és csak nagyon ritkán emelkedik ki. De akkor sem nagyon hanem kicsit...
Segitenétek?!
2010. júl. 3. 14:19
1/10 anonim válasza:
Nekem is ilyen, és nagyon nehezen tudtam szoptatni. Igaz, más okok is voltak, koraszülött, nagyon gyenge, aluszékony baba, sok idegeskedéstől kevés tej. A bimbóvédő azért segített, többfélét próbáltam, az Avent volt jó, kb. 2000 Ft volt. Aztán mire tudott volna szopni magától, megszokta a cumisüveget, a tejem elfogyott, hiába fejtem.
Mindenesetre azért azt hiszem, ha minden oké a babáddal, tejjel, tudsz majd rendesen szoptatni, és bátran kérj segítséget a nővérektől akár többször is!
2010. júl. 3. 14:43
2/10 anonim válasza:
Nekem is totál befeléfodult az egyik bimbóm én is vettem bimbókiemelőt de nekem nem vált be.De a baba attól be tudja kapni és ha rámart nem okoz neki gondot,sőt nekem abba a mellembe több tej is volt.
2010. júl. 3. 14:44
3/10 anonim válasza:
en is kuzkodtem evel es eleg problemasan tudtam szoptatni,de talan a tapasztalatlansagom miatt is benaztam,szopizas elott picit a ket ujjaddal fogd meg es akkor ki ugrik egy kisse,probald minel jobban berakni a szajaba mert ha csak a veget falja be ki fog sebezni es akkor izzadhatsz vele,en ateltem es fajdalmas nagyon,sok sikert:)
2010. júl. 3. 15:09
4/10 anonim válasza:
Nekem is olyan,mint a tiéd, az elején nem is tudtam csak bimbóvédővel szoptatni, de pár hónap után már kiemelkedett annyira a sok szopitól, hogy utána már ment anélkül is, 13 hónapig szoptattam.
Nekem az egyik befelé forduló, de ki tudtam fordítani szoptatáskor. Fontos, hogy szoptatáskor (főleg még az első hetekben) ne legyen nagyon teli, feszes a melled, mert akkor jobban "kisimul" a bimbó. Szoptatás előtt érdemes ilyenkor egy kicsit fejni, hogy fellazuljon a mell, és jobban a szájába tudd tenni.
2010. júl. 3. 16:46
6/10 anonim válasza:
Nekem ugyan nem befelé forduló a mellbimbóm, de nagyon nagyok a cicijeim és a babának meg az a kis picike és kezdetben meg ügyetlen szája... Szóval én nem tudtam szopiztatni normálisan. A bimbóvédők közül egyedül a CSÖPI márkájú (1500.-körül van) vált be. Ennek olyan a vége, mintha egy cumisüveg lenne. Aztán pár hét múlva, amikor már nagyobb volt a baba, megpróbáltam simán szoptatni, mert ugye a bimbóvédővel az a gond(legalábbis ezzel a fajtával), hogy először ugye jól meg kellett szívnia, hogy meginduljon a tejci és sokszor türelmetlen volt és jóval tovább tartott egy-egy etetés. De aztán pár nap erőlködés után leszokott a bimbóvédőről. Viszont ha az elején nincs, akkor nem tudom mit is csináltam volna azzal a rengeteg tejcivel... :)) És tényleg kérj segítséget még a kórházban a csecsemősöktől, nekem nagyon sokat segítettek próbálkozni.
2010. júl. 3. 17:56
7/10 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi a válaszokat, és az olvasni valót is:) Segitettetek!!!
Jó babázást!!
2010. júl. 3. 18:23
8/10 anonim válasza:
Arra figyelj majd, hogy a bimbóvédő és a bimbókiemelő két különböző dolog.
A bimbókiemelő vákuum útján kiemeli a mellbimbódat, ezt szoptatáskor már nem használod.
Nekem is ilyen volt a mellbimbóm, mint a tied. Bimbókiemelőt rátettem az első szoptatás előtt kb. 1-2 órával (későn jött meg a tejem, ezért nem szüléskor), és utána a babám simán be tudta kapni a mellbimbót. Valóban segíteni kell neki, hogy minél jobban bekapja és akkor nem lesz gond.
szia, nekem csak akkor emelkedik ki, ha fázom (vagy szex közben, hm :)), de nem valami nagy. ennek ellenére simán szoptatom a babámat, még most is, 18 hós. nekem a szülésután közvetlenül azt mondta a csecsemős, amikor az első szoptatással próbálkoztunk, hogy ilyen mellbimbóval meg se próbáljak szoptatni, és rögtön hozta a bimbővédőt. na azzal volt a baj! összevisza bénátunk vele én és a babűm. amikor végre eldobram, hogy nekem ebből elegem van, akkor kiderült, hogy igenis, nagyszerűen tudok análkül is szoptatni!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!