Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szerintetek mennyi ideig...

Szerintetek mennyi ideig "ideális" szoptatni egy babát?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy minél tovább, mert az anyatej nagyon jó. De ha minden szempontot figyelembe vesz az ember. Pl: valóban szükség van rá 1 év után? A baba személyiségfejlődésére milyen hatással van, ha sokáig szopizik?(pl 2-3 évig)

Rengeteg előnye, de biztos hátránya is van valamennyi a hosszú szoptatásnak. (pl nem mehetsz el sehova a baba nélkül, pl egy napot kettesben tölteni a férjeddel, nem fogyókúrázhatsz...vagy hamar szeretnél még egy babát, de mivel szoptatsz nincs még peteérésed, stb.)

Mi az ideális, ha minden szempontot nézünk?

2011. ápr. 4. 20:27
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
52%
Szerintem az 1 év az ideális.
2011. ápr. 4. 20:29
 2/13 A kérdező kommentje:
én is úgy érzem most
2011. ápr. 4. 20:34
 3/13 anonim ***** válasza:
52%
Szerintem is 1 éves kora körül már szép fokozatosan el lehet hagyni a szoptatást, ezzel a babának sem ártasz és te is szabadabban csinálhatsz bármit. 1 évesen már olyan változatos és finom ételeket lehet a babáknak készíteni, sok baba maga utasítja el a cicit.
2011. ápr. 4. 20:36
 4/13 anonim ***** válasza:
52%

Ez azért elég összetett dolog, mivel egy nagyobb babának a szoptatás már inkább lelki szükséglet, nem táplálék. Én is úgy gondoltam, hogy egyéves koráig, pár nap múlva be is tölti, és kizárt, hogy elválasszam. Pedig eszik már mindent, de az alváshoz még nagyon igényli. Ez napi 1-2 alkalom, nem tudom, meddig még.

Igen, valóban nem tudok nélküle elmenni este szórakozni, sem kettesben a férjemmel, de ez benne volt a pakliban, amikor bevállaltuk. Lesz még alkalmunk kettesben elmenni a férjemmel, felteszem, hatévesen már nem fog szopizni. :) . Az egyetlen, ami miatt tényleg abbahagynám már, amit Te is említettél, hogy így nem nagyon akar összejönni a kistesó, pedig vágyunk már rá.

2011. ápr. 4. 21:48
 5/13 anonim ***** válasza:
52%
Hát a fiam 1 éves volt, mikor a kistesó fogant, fél éves korától volt peteérésem, pedig addig tényleg csak szopott. A WHO ajánlása szerint 1 éves korig nem ajánlatos csökkenteni a szoptatások számát, és 2 éves korig legalább ajánlott szoptatni. Én azt mondanám, hogy az "ideális" az ami mindkettőtöknek jól megfelel. Én a 38. hétben járok, a fiam 21 hós lesz jövő héten, de rendületlenül szopik, bár volt hogy azt hittem elválasztja magát. Terhesség alatt nem mindig volt kényelmes, de így utólag nagyon nem bánom. A férjemmel simán elmegyünk, annyira már nem fontos a cici, de altatásnál szeretek ott lenni legalább este, bár talán nélkülem is elaludna már, de ez közös igény. Az én tapasztalatom egyébként az, hogy ténylegesen igény szerint szoptatott és hozzátáplált babák esetében 2 éves kor előtt ritkán készek az elválasztódásra.
2011. ápr. 4. 21:58
 6/13 anonim ***** válasza:
17%

Én 1 éves korig terveztem, szerintem addig elég fontos, tudom, elméletileg 7 év az ideális életkor... de hát hagyjuk.

Nálunk fél évesen (amikor már kanalaztunk) elválasztotta magát és a legnagyobb meglepetésemre, hirtelen lett egy boldog családom. A baba boldog, mert már nem szeretett cicizni, csak én erőltettem az utolsó hetekben, majd amikor végképp elutasítta, akkor állt le.

Szexuális életünk virágzik, mert már ismét síkos, aminek lennie kell.

A férjem örülne elméletben ha szoptatnék, de azért örül annak is, hogy végre tényleg tudok sportolni, este is az övé vagyok és még az "eszem is visszatért" (nagyon feledékeny voltam a szoptatás alatt).

Amúgy 1 éves korában terveztem családi kiruccanást vagy valamit, hogy átálljon (nálunk családilag ez bevált, akkor szoktak le a babák). Máshogy alakult, de már nem bánom. Nem lesz lelki törése cici nélkül, jöhet a kistesó, mi meg élünk ismét boldogan (naponta) házaséletet.

2011. ápr. 4. 23:43
 7/13 anonim ***** válasza:
60%

2 éves szoptaok

Nem tudom az egy év kinek ideális, de ha baba igényli tovább is, akkor nyilvánvaló, hogy nem választom el.

2011. ápr. 5. 08:14
 8/13 anonim ***** válasza:
52%

előző

Többször aludt már a nagymammájánál kiamardt pár szopi, de utána ugyaúgy folytatta.

Nem értem, miért ne mehettem volna el baba nélkül is bárhova.

A fiam 21 hónapig cicizett és a személyiségfeljlődésnek ehhez semmi köze!!!

Nálam a kis korkülönbség nem játszott, úgyhohy ez az oldal nem érdekelt.

2011. ápr. 5. 08:17
 9/13 anonim ***** válasza:
51%
Ki hogy gondolja.Én 25,5 hónapos koráig szoptattam kisfiamat.20 hónapos kora körül átaludta az éjszakákat is, (addig 1-2x ébredt és cicin aludt vissza). Nappal is csak cicin aludt el. 2 éves korától bölcsis, ott sosem kérte. A reggeli ciciket is elhagyta magától 21-22 hónapos korától. Onnantól csak este cicizett. Többször próbáltam tőle hamarabb elvenni, de mindég ordítás lett belőle. Most szépen megbeszéltük, hogy anyának már fáj, nem kap többet. Minden hiszti nélkül elfogadta. Ez idáig komolyabb betegsége sem volt, pedig lassan 2 hónapja bölcsis. Nekem nem volt teher, és most meg is érett rá, hogy elvegyem tőle. Nem sírással vettem el, ami nekem nagyon fontos.
2011. ápr. 5. 08:55
 10/13 anonim ***** válasza:
26%
08.55-ös vagyok. Mivel már nagyon kevés tej volt, és inkább már csak cumizott rajta, nekem már nem volt jó. Amit írt az egyik válaszadó is, inkább csak lelki táplálék már nekik. De úgy gondoltam, hogy 2 éves koráig szoptatom majd, és így is lett. Mint írtam is most érett meg rá, hogy elvegyem tőle.
2011. ápr. 5. 09:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!