Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan győzhetném meg? Úgy...

Hogyan győzhetném meg? Úgy sajnálom, h elszúrja. Annyira befolyásolható.

Figyelt kérdés

A sógornőmről van szó. 1 hónapos a kislánya.

Anyósom(az ő édesanyja)szerintem nagyon rossz tanácsokat osztogat neki. A sógornőm nagyon kedves természet, ragaszkodik a szüleihez és mindent elhisz az anyukájának. Vagyis szerintem nyilván nem hiszi el ezt már, de mégis hallgat rá.

Anyósom állandóan azzal jön, hogy nagyon fontos a napirend kialakítása a kisbabánál. Vagyis 3 óránként etetni, hamarosan 4, mert már nagyobb..

Szegény meg hallgat rá és már apad a teje.

Én többször próbáltam neki segíteni, s kimondtam azt is, hogy egy hülyeség, amit Anyósom mond. De ő annyira erőszakos természet. Segíteni akar, jóindulatú, de nagyon makacs. Próbáltam már olyanokat is mondani sógornőmnek, hogy az anyukája őt pl nem is tudta szoptatni, férjemet is csak 3 hónapig, ne hallgasson rá, ma már elavult módszereket tanácsol neki.

Én 15 hónapja szoptatok, próbáltam diszkréten már segíteni, de nem volt eredménye. Anyósom erre mindig azt mondja, hogy ő csak jobban tudja nálam, hogy mi a jó. Pedig az élet engem igazolt. Én kizárólag igény szerint szoptattam, képben voltam a növekedési ugrással kapcsolatban, stb, rengetege.(net olvastam a témával kapcsolatban, hogy jól csináljam.(nem nagyképűségből mondom, de nekem ez nagyon fontos.) De ha mondom, hogy szerintem hogyan kellene csinálnia, akkor Anyósom rögtön mondja a magáét, hogy persze, én könnyen beszélek, hatalmas mázlim volt, hogy nekem volt tejem és sikerült. Közben ez nem mázli kérdése, hanem tudatosság kérdése. Nekem is elapadt volna, ha úgy csinálom, ahogyan ő tanácsolja. (rengeteg vitánk volt a kisfiam születése után, mert nekem is ezt a szöveget nyomta, csak én elküldtem melegebb éghajlatra. ) Ugyanez a szitu a sírni hagyással is. Rábeszélte a sógornőmet, hogy az fontos, mert így tanul meg egyedül aludni a baba, ha kiveszi az ágyból, akkor a baba rafináltam mindig ki fogja ezt használni..:S És hallgat rá, pedig tudom, hogy amúgy nem csinálná ezt a gyerekével.

Szerintetek mit tehetnék? Tudom, hogy nem az én gyerekem, de annyira zavar, h így elszúrja...

Bocsánat, h ennyire hosszú voltam, de ki kellett írni magamból..

2011. márc. 29. 19:01
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
36%

Nagyjából egyetértek veled, pl sírni én sem hagynék egy ilyen kicsi babát. Azt sem értem, napközben miért kell a kiságyban tartani, én vittem magammal mindenhova a fiamat, most 1 éves, eljátszik magában.

Viszont: a tej nem feltétlenül a 3 óránkénti szoptatástól apad. Azért, mert te 15 hónapja szoptatsz, még nem vagy szoptatási tanácsadó. A tejtermelésben nem az a lényeg, hogy stimulálódjon a mell? ilyen szempontból mindegy, hogy 3 óránként, vagy igény szerint, a lényeg, hogy a szoptatás folyamatos.

Én igény szerint szoptattam, de 4 hónapos korában a fiam elválasztotta magát. Nem csodálom, hiszen már az elején sem volt elég a tejem. Hiába töltöttünk napokat az ágyban, én a férjem meg a baba, és hidd el, a fiam egész nap cicin volt, de ha a fejem tetejére álltam, akkor sem nőtt a termelés. Ittam szaporító teát, csináltam a horrorfejést, semmi.

Ezt csak azért írtam le, hogy lásd: az igény szerinti szoptatás sem a szent grál. Nem hiszem, hogy a sógornődnek emiatt apad a teje. Szerintem tiszta ideg, hogy mindenhova (anyja, te) meg akar felelni, és nem tud.

Segíts úgy, hogy legalább te békén hagyod, esetleg megpróbálod lefoglalni az anyósod.

2011. márc. 29. 22:09
 22/42 A kérdező kommentje:

Hidd el utolsó, hogy én nem erőszakoskodok vele, ő kérdez.

Elhiszem, hogy az igény szerinti szoptatás sem mindig válik be, de ha a másik már bizonyítottam nem megy, akkor miért nem hagyja őt kipróbálni a másikat?

Inkább a tápszert ajánlgatja

2011. márc. 29. 22:14
 23/42 anonim ***** válasza:
66%
Lehet, hogy így is, úgy is elmenne a teje. Szerintem az anyósod is meg Te is hagyjátok békén. Ha kérdez, mondd el, hogyan csináltad, aztán vagy megfogadja, vagy nem.
2011. márc. 30. 07:32
 24/42 anonim ***** válasza:
61%

Sajnos a sogornod elveszett ember,nem tudsz mit tenni.

Nagy butasag amit csinal de az O gyereke(vagy anyose?),ha ra hallgat hagyd ra.

Aki egy honapaos babajat sirni hagyja csak azert mert anyos azt mondja ott mar gaz van.

2011. márc. 30. 08:17
 25/42 anonim ***** válasza:
71%

Most az jutott eszembe hogy a sógornőd a házasságában is az anyukájára hallgat? Mert akkor nagyon nagy baj van.

Ha nem tudod meggyőzni akkor sajnos ennyi, majd rájön.

A gyerekek meg rugalmasak szerencsére ha az anyuka elszúr valamit akkor tudnak "regenerálódni("még jó).

4 gyerekes Anyuka

2011. márc. 30. 09:09
 26/42 anonim ***** válasza:
Szerintem ne avatkozz túlságosan bele. Ő majd eldönti kit vagy mit követ. Az igény szerinti szoptatás sem mindenkinek jön be, és valaki nem is bírja fizikailag. Példának itt vagyok én, de ebbe most ne menjünk bele. Nem kell miatta aggódnod, tragédia nem történik. Ez csak szoptatás. Ha már elmondtad a tanácsod és nem fogadta meg, többet úgysem tehetsz, lehet hogy ha te nem erőszakoskodsz, ezt a tanácsot is előveszi egyszer.
2011. márc. 31. 10:33
 27/42 anonim ***** válasza:
24%

Nekem igény szerint 2-2,5 óránként akar szopizni a baba. Éjszaka általában alszik, egyszer felborítottuk a rendet, és egész nap sírt sosem lakott jól, nem aludt, én meg kikészültem. Megeszi mindig a napi adagját, szóval miért lenne ez baj? Ősanyáink pedig évezredek óta csinálják, az új szoptatási trend meg kb 20-30 éve megy, majd erről is kiderülhet, hogy nem annyira jó. Te se szóld le mások módszerét! Miből gondolod, hogy mind hülyék vagyunk akik a "rend" módszerében hisznek, és miből gondolod, hogy mindenki hülye aki a 20. század előtt élt, az a sok-sok milliárdnyi asszony 10 gyerekkel.

Biztos hogy egészségesebb a te gyereked? Vagy csak megkapta az oltásokat. Vagy csak tisztább vizet iszik, nem mérgeződik meg a kút, vagy csak több húshoz, vagy hit szerint bármilyen ételhez hozzájut. Ennek ellenére a csontvázaknak még van foguk, nekünk már életünkben protkó kell.

A lényeg, hogy hagyd őket, ha a sógornődnek nem jön be a másik módszer, majd megpróbálja a tiéd.

2011. márc. 31. 10:45
 28/42 A kérdező kommentje:
Ezt nem értem...Nem értitek, hogy mit írok? Vagy nem olvastátok végig. Nem szólom le a "régi trendet", nekem semmi bajom nincs azzal, HA működik. De nem működik. Legalábbis az ő esetében teljesen egyértelmű.
2011. márc. 31. 11:40
 29/42 A kérdező kommentje:
És ha valaki végigolvassa az is kiderül, hogy én is a rend híve vagyok. Egy rend, ami magától kialakult, a baba kialakítja, s nem én erőszakkal.
2011. márc. 31. 11:41
 30/42 anonim ***** válasza:
100%

off: amikor még a kórházban voltunk szülés után, olyan jó érzés fogott el, és azt mondtam magamban, hogy én úgy érzem, mintha ősanya lennék. pedig akkor még fogalmam sem volt, hogy létezik ilyen fogalom és szemlélet. erről csak később olvastam a neten. szóval ha engem valaki leősanyáz akkor én büszkén mosolygok :D ugyanez a reakcióm a majomszeretet jelzőre :)

és igen én a majmokról veszek példát, pedig ember vagyok, mert ők ösztönösek, mi meg szocializálódunk a kor és a technika vívmányaihoz. az én kisfiam egy selyemmajom az ő legjobb értelmében :)

2011. márc. 31. 16:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!