Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan győzhetném meg? Úgy...

Hogyan győzhetném meg? Úgy sajnálom, h elszúrja. Annyira befolyásolható.

Figyelt kérdés

A sógornőmről van szó. 1 hónapos a kislánya.

Anyósom(az ő édesanyja)szerintem nagyon rossz tanácsokat osztogat neki. A sógornőm nagyon kedves természet, ragaszkodik a szüleihez és mindent elhisz az anyukájának. Vagyis szerintem nyilván nem hiszi el ezt már, de mégis hallgat rá.

Anyósom állandóan azzal jön, hogy nagyon fontos a napirend kialakítása a kisbabánál. Vagyis 3 óránként etetni, hamarosan 4, mert már nagyobb..

Szegény meg hallgat rá és már apad a teje.

Én többször próbáltam neki segíteni, s kimondtam azt is, hogy egy hülyeség, amit Anyósom mond. De ő annyira erőszakos természet. Segíteni akar, jóindulatú, de nagyon makacs. Próbáltam már olyanokat is mondani sógornőmnek, hogy az anyukája őt pl nem is tudta szoptatni, férjemet is csak 3 hónapig, ne hallgasson rá, ma már elavult módszereket tanácsol neki.

Én 15 hónapja szoptatok, próbáltam diszkréten már segíteni, de nem volt eredménye. Anyósom erre mindig azt mondja, hogy ő csak jobban tudja nálam, hogy mi a jó. Pedig az élet engem igazolt. Én kizárólag igény szerint szoptattam, képben voltam a növekedési ugrással kapcsolatban, stb, rengetege.(net olvastam a témával kapcsolatban, hogy jól csináljam.(nem nagyképűségből mondom, de nekem ez nagyon fontos.) De ha mondom, hogy szerintem hogyan kellene csinálnia, akkor Anyósom rögtön mondja a magáét, hogy persze, én könnyen beszélek, hatalmas mázlim volt, hogy nekem volt tejem és sikerült. Közben ez nem mázli kérdése, hanem tudatosság kérdése. Nekem is elapadt volna, ha úgy csinálom, ahogyan ő tanácsolja. (rengeteg vitánk volt a kisfiam születése után, mert nekem is ezt a szöveget nyomta, csak én elküldtem melegebb éghajlatra. ) Ugyanez a szitu a sírni hagyással is. Rábeszélte a sógornőmet, hogy az fontos, mert így tanul meg egyedül aludni a baba, ha kiveszi az ágyból, akkor a baba rafináltam mindig ki fogja ezt használni..:S És hallgat rá, pedig tudom, hogy amúgy nem csinálná ezt a gyerekével.

Szerintetek mit tehetnék? Tudom, hogy nem az én gyerekem, de annyira zavar, h így elszúrja...

Bocsánat, h ennyire hosszú voltam, de ki kellett írni magamból..

2011. márc. 29. 19:01
1 2 3 4 5
 11/42 A kérdező kommentje:

És még valami, 20.29-es. Hogyan jöhetne ki ő jobban? Hát már most alig tud ezért szoptatni, ez neki szerinted jó?

Kérek minden hozzászólót, aki nem az igény szerinti szoptatás híve, hogy írja le, mennyi ideig szoptatott! Mert ha nem sok ideig, mert elapadt hamar a teje,akkor miért szól ilyen stílusba bele a dolgokba?

A sógornőm is sokáig szeretne szoptatni.

2011. márc. 29. 20:41
 12/42 anonim ***** válasza:
92%

Második vagyok.

Ne húzd fel magad a válaszolókon, én értem, mit szeretnél mondani, és tökéletesen igazad van, de sajnos nem tudsz mit csinálni. Talán most sokan megköveznek, de úgy érzem, néhány év-évtized múlva a csecsemő sírni hagyása ugyanolyan szalonképtelen gyakorlat lesz, mint ma a szíjjal verés.

Egyébként engem nemrég azután ősanyáztak le, hogy azt mondtam, nem hagytam félévesen a éjjelre a nagyszülőknél a gyeremet, mert szoptattam alvás előtt. :))

2011. márc. 29. 20:44
 13/42 A kérdező kommentje:

Kedves 20.44-es ősanyatárs!;)

Köszönöm, jól esik, amit írsz. Komolyan megijedtem, hogy nincsen senki már aki normálisan gondolkozik..

Igazad van, nem fogok beleszólni. Mindenki úgy szúrja el a gyerekeivel a dolgot, ahogy akarja. Sajnálom a keresztlányomat, de ez van.

2011. márc. 29. 20:50
 14/42 anonim ***** válasza:
78%

Elgondolkodtam a kérdéseden,és egy kicsit olvastam a sorok között.Nem rossz indulatú megjegyzés,de vajon egy kicsit nem rivalizálsz a sógornőddel?Vajon nem fáj egy kicsit neked az,hogy anyós nem ismer el téged,és nem akarja elfogadni a te segítséged,mert az kell jó legyen amit ö mond.Na nehogy a te tanácsaid jók legyenek neki.Ismerős.Az én sógornőm liter számra itta a rántásos köménymaglevest,mert anyós azt mondta attól lesz sok teje.

Ha nem fogadja el a segítséget,akkor nincs mit tenned.

Ami a 3 óránkénti szoptatást illeti,én igyekeztem betartani,elég sikerrel.Ez nem jelentette azt,hogfy sirattuk,de 1 ora elteltével kizárt volt,hogy újból szopjon.A 2 és fél órát mindig kivártuk,igaz nem is kérte nagyon sokszor hamarabb.Ha aludt,akkor nem költöttem fel,3 órára,volt hogy 4 óra is eltelt.Nem apadt a tejem,5 hónapig fejnem kellett,annyi volt,ha benne hagytam,belázasodtam.

Előzőnek üzenem,ne aggódjon,amiért mondtak rá,hogy 6 hónaposát cicin altatja.Ha őt ősanyázzák,akkor én mi vagyok.A 3 évesemet altatom cicin.

Ja,eszembe jutott mi vagyok,egy válaszoló írta egyszer....egy barom.

2011. márc. 29. 20:59
 15/42 anonim ***** válasza:
76%

Milyen szánalmas ez az ősanyázás, érdekes, hogy a sötétebb válaszadók mindig ezt veszik elő, ha érveik nincsenek:S

Kérdező, még mindig azt mondom, hogy beszélj vele, ha nincs ott az anyja, szerintem hallgatni fog rád. Mást nem tudsz tenni.

És az ősanyázó válaszolónak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy szerintem nem az az ősanya, aki segíteni akar annak aki kéri, hanem az, aki senkire nem hallgatva osztja az észt, semmit el nem fogadva, ami eltér a véleményétől.

Ha valaki butaságot csinál, és te segíteni akarsz, az miért ősanya? Csak képes logikusan gondolkodni, ahelyett, hogy matuzsálemi elveket rángatna elő a hajánál fogva a középkorból.

Már bocs, de szerintem te "ősebb" vagy az ősebbnél is...:(

2011. márc. 29. 21:02
 16/42 A kérdező kommentje:

20.59-nek.

A sógornőmmel biztosan nem rivalizálok, ezt nem értem, mire írod. Én tényleg csak segíteni szeretnék.

Abban viszont igazad van, tényleg zavar, hogy Anyósom nem ismeri el, hogy jól csinálom a szoptatást. De arra bezzeg büszke, hogy ilyen sokáig szopizik az Unokája. (bár lassan szóvá fogja tenni, hogy túl sokáig:D)

Az valóban zavar, hogy azt mondja, mákom volt, hogy tudok szoptatni.

Beszélni fogok vele még egyszer. Aztán többször nem.:)

2011. márc. 29. 21:17
 17/42 anonim ***** válasza:
78%
Én is kb.3 óránként szoptattam, és nem apadt el a tejem, sőt! Ezt nem úgy kell érteni, hogy evett a lányom 8.00-kor, meg 11.00-kor, csak kb. tartottuk, de idővel hozzászokott! Ez is egy bizonyos rendszer volt, egy baba szereti a kiszámíthatóságot. Nem is lehetett sűrűbben, mert nagyon hasfájós volt, ha rászoptattam, még nehezebben emésztette meg a pocija. Miért csak az "igény szerinti" szoptatás a jó? A baba nem csak akkor akar szopizni, amikor éhes, hanem nagyon jól érzi magát a cicin, így tulajdonképpen úgy is fel lehet fogni, hogy aki igény szerint szoptat nem csak akkor eteti a babát, amikor éhes, hanem amikor annak szüksége van a cicire. De valakinek ez a jó, valakinek az. Szerintem hadd próbálja meg mindkettőt a sógornőd, rá fog jönni, hogy a babájának meg neki melyik a megfelelő! Az alvással ugyanez a helyzet. Van olyan baba, aki könnyen, kevés sírással megtanul elaludni, van akit órákig is bőgethetnének, akkor sem aludna egyedül (az én lányom az utóbbi, kézben alszik el). Hidd el, a sógornőd ki fogja tapasztalni, milyen "taktikát" kövessen a babájával!
2011. márc. 29. 21:35
 18/42 anonim ***** válasza:
70%

Szia!

Rajtad kívül nincs még valaki a családban aki több tapasztalatot szerzett a szoptatás terén mint anyósod??

Ha van őt is rábeszélhetnéd hogy segítsen meggyőzni a sógornőd, hogy amit anyós mond baromság!!!

Ha nincs beszélj a védőnővel hátha ő segít!!

Nálunk anyós a 3 napos babám teáztatni akarta és hasfájás elleni szerrel tömni, pedig nem is fájt a hasa!!!

Üdv egy 2 gyerekes igény szerint szoptató anyuka

2011. márc. 29. 21:46
 19/42 A kérdező kommentje:

21.35-nek.

Nem olvastál elég figyelmesen. Nem vált be a 3 óránkénti szoptatás, már alig tud szoptatni!

2011. márc. 29. 21:52
 20/42 anonim ***** válasza:
74%
Remélem sikerül meggyőzni. Akkor én is ősanya és isz szoptató vagyok.
2011. márc. 29. 22:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!