Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit tennétek a helyemben?

Mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés
2 hónapos a kisbabám, mindent megteszek, hogy szoptatni tudjam. Miután megetetem, és úgy gondolnám, hogy jól evett, 20-30 perc múlva megint éhes. De legtöbbször elalszik evés közben, hiába keltegetem. Vannak napok, amikor semmi mást nem csinálok, csak reggeltől estig szoptatok. Fogytán az erőm, már se testileg, se lelkileg nem bírom. Mit csináljak?
2011. márc. 6. 13:59
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Végre ilyeneket is lehet olvasni.Én is igény szerint szoptattam,de ez azt jelentette,hogy ha pont aludt,akkor nem költöttem fel enni,és nem vártuk ki szigorúan a 3 órát percre pontosan.Vannak ingerkereső babák,akik nem mindig azért sírnak mert szopni akarnak,hanem mert unatkoznak.És persze,hogy megszokják,hogy bármi is történik rögtön cicit kapnak.Ha hosszú távon csinálod,akkor nagyobb korában is ha bánata van,akkor kajához fog nyúlni.Mert azt szokta meg,hogy tejcsi minden nyekkenésre.

Ismétlem ,nem vagyok szopás ellenes sőt még hosszú szopás ellenes sem mert aktívan gyakoroljuk még.De rólunk soha nincs szó?Arról nem beszélnek a hozzáértők,hogy azért kell rendszer,hogy ne halj bele az éjszakákba és az állandó szoptatásba.Ha erről írsz akkor benned keresik a hibát és megmagyarázzák,hogy miért is ébred fel a gyerek.Mert anya hiánya van,mert szorong .Arról nem beszél senki,hogy azért ébred mert cicihiánya van,mert megszokta.Én pont ezért nem tudom azt mondani a kérdezőnek,hogy teljesen normális abban a korban az éjjeli evés,mert tudom én hol rontottam el.

Azt tudom mondani neki,hogy ha van annyi akaratereje,akkor most cselekedjen és próbálja meg leszoktatni,mert később még rosszabb lesz.Hogy hogyan?Nem lennék hiteles,mivel én nem csináltam,de van pár ötletem,láttam az ismerőseim között,jól bevált módszereket.

2011. márc. 7. 18:13
 12/23 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek. A babakocsizás és csupaszkodós időhúzás kezd beválni, már néha kibírjuk a két órás etetést is:-)))Kedves xstefix! Csak az a gond azzal, amit írsz, hogy mi két hónapja semmi mást nem csinálunk, csak szopizunk. És ez már az én pszichikai egészségemről szól lassan:-)Szóval azért van határa az örökös mellre tevésnek is. Én figyelembe veszem a babám akaratát, vágyait, de van még egy három éves kisfiam, vele is törődnöm kell. A férjemről már nem is beszélve.
2011. márc. 8. 15:50
 13/23 xStefix ***** válasza:
Szuper, hogy megint félreértettetek néhányan. Én sem a másik végletről beszélek. De mindegy, mindenki csinálja, ahogy akarja.
2011. márc. 8. 16:22
 14/23 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Nagyon örülök,hogy kezd javulni a helyzet. A picinek nagy szüksége van egy kipihent anyucira! Sok egészséget kívánok nektek...

2011. márc. 8. 19:45
 15/23 anonim ***** válasza:

Nem értek egyet a gyerek étkezésének szabályozásával, még akkor sem ha megértem, hogy sokaknál másképp nem megoldható. A természet törvénye, hogy nincs szabály. Ha éjszaka éhes, enni kell adni. Aki meg tudja oldani, tegye meg, aki nem az pedig ne bújjon a tudományosan megmagyarázott tételek mögé.

Elfogadom, ha az ember magával is törődik, és lehet, hogy jobbat is tesz vele, mintha egy kimerült anyává válna.

Viszont a rászoktatás, leszoktatás, szabályozás mind-mind valahol a gyermek ellen van. Az élet minden területén ezt csináljuk.

2011. márc. 9. 09:58
 16/23 xStefix ***** válasza:
41%

Érdekes, én is igény szerint szoptattam és szoptatok már 3 éve, 11 hónapig szoptattam éjjel is, de/és mégis megmaradtam közben embernek, feleségnek, anyának és nőnek is. Akkor talán inkább én vagyok a kivételes csoda?

Nem lenne néha inkább annak értelme, hogy az ellenvéleményesek megkérdezzék, meghallgassák és megfontolják a hozzám hasonlók gyakorlati tapasztalatait is? Mert nem én vagyok itt az egyetlen, aki szuperjól össze tudta illeszteni a gyereke és a saját igényeit. De anélkül, hogy különösebben be kellett volna szabályoznom a lányom szokásait. Nem lehet, hogy mi is tudunk valami hasznosat?

2011. márc. 9. 10:14
 17/23 anonim ***** válasza:
53%

Én ezt nem értem.A kérdező problémája megoldódott, a baba jól van, nem sír már 20 percenként, akkor miért akarod hogy NEKED igazad legyen?

Mindenki úgy neveli a gyermekét,ahogy neki és a babának jó. Itt csak tanácsokat adunk,nem kell személyes sérelemnek venni,ha te valamit másként csinálsz,és nem ismeri el mindenki,hogy te milyen szuper vagy...

A kérdező azt írja,hogy a gyermek 20!! percenként sír.Szerinted,egy jól lakott gyermek igényli azt hogy 20 percenként etessék??? Ez lenne az igénye? Mert szerintem BIZTOS hogy NEM! Halgassuk már meg a gyermeket is!Lehet melege van,vagy fázik,vagy fáradt! A tanács megkeresni az okát,mert ha olvastad Több mint 100ml eszik egyszerre,tehát NEM ÉHES! Ha éhes lenne én is azt tanácsolnám,hogy etesse meg! Senki nem akarja a babát éheztetni,de a kérdésnek semmi köze ehhez...

Nem szoptatni kell igény szerint NEVELNI kell a baba igényei szerint! És ez lehet még fárasztóbb mint mindíg szoptatni,már bocs...

Kedves Kérdeező! Te minden körülmények között jól cselekszel,ha a baba megnyugodott, és te is kipihentebb vagy. Biztosan nem ártassz a babádnak azzal,hogy nem 20 percenkét eteted,hanem valóban az igényeit keresed...

2011. márc. 9. 11:00
 18/23 anonim ***** válasza:

Igen,te vagy a kivételes csoda.És szerencsés is ,mert olyan temperamentumú gyereked van,akit nem szükség szabályozni.

Az állandó szoptatásnak tudja mindenki,hogy mi lesz a vége?Lesz a gyereknek egy mobil cumija,amit másképp cicinek is neveznek,és lesz egy kimerült,ingerült anyja.

Végigcsináltam a gyerek érdekeit nézve,de még egyszer nem csinálnám.Hogy mennyire lehet eleget tenni mindenhol állandó szoptatás mellett,megkérdezném a mások véleményét is.Nekem ez nem jött össze,vagy én nem csináltam jól,vagy neked vannak ehhez különleges adottságaid.

Inkább ne szopjon annyit az a gyerek,de legyen egy kiegyensúlyozott,pihent,nyugodt anyja.

A repülőn is mikor leesnek az oxigén maszkok,előbb magadnak teszed fel nem a gyereknek.Ha te elájulnál akkor a gyerekkel mi lenne?

2011. márc. 9. 14:03
 19/23 xStefix ***** válasza:

A kérdésre válaszolva még egyszer: utána kellene olvasni, hogy hogyan "működik" egy csecsemő, hogyan zajlik a szoptatás és miért történik a Kérdezővel az, ami.

Mindennek megvan a magyarázata és a megoldása is. Nem egy megoldása létezik, igen, hanem több is. Az én verzióm csak egy és nem is biztos, hogy a legjobb.

De az biztos, hogy én alaposan utánajártam a dolognak, olvastam, informálódtam, segítséget kértem, és megértettem a folyamatokat.

Csak arra szerettem volna utalni, hogy ez másoknak sem árthat - mert a szakma is azt látja, hogy ezekről a dolgokról senki nem világosítja fel az anyukákat. És épp ezért tudnak terjedni azok a tévhitek, amikből pl. ezen a fórumon is akad bőven...

Nem biztos, hogy a rövid távú haszon többet ér, mint a hosszabb távú.

2011. márc. 9. 15:21
 20/23 anonim ***** válasza:
Off:Már bocsi de szerintem itt minden anyuka igyekszik a lehető legjobbat tenni a babájáért,és annyit olvasni amennyit lehet,nem értem miért kell másokat lenézned.Más is olvas nem csak te,sőt lehet más még nálad is többet tud...
2011. márc. 9. 16:23
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!