Tejadó anyukák! Ért benneteket negatív kritika, mert pénzt kaptok a tejért?
Hát erről aztán tudnék mit írni! Én a harmadik gyerekemet 4 évig szoptattam. Ez szóba került ezen a fórumon, és majdnem letépték a fejemet. Mondjuk nálunk a doki messzemenően támogatta a hosszú szoptatást.
Azt mondjuk nem értem, miért nem lehet babának tejet adni, amikor ennek törvényi szabályozása van.
De lehet, csak meg kell találni az utat. Aki ezt hivatalból nem támogatja, az elmehet a fenébe. Én is a szomszéd utcában lakó anyuka tején nőttem fel. Persze a mai világban, amikor mindent sterilizálunk, meg eltávolodunk egymástól az ilyen tevékenység már sokszor nem kívánatos ("idegen anyuka tejét adjam a gyerekemnek!?"). Egyrészt egy idő után már nem idegen, meg lehet nézni, hogyan él, stb., másrészt ez a baba érdeke.
Ide kukkants be:
Nem tudom, miért lenne egészségtelen. Az első három gyerekemmel Pesten a Heim Páltól jöttek ki a tejért. Minden tételt bevizsgáltak, soha nem volt baj. A negyedik babámmal már vidéken laktunk, ott háztól házig ment egy ikerpárnak. Soha nem volt bajuk. Igaz, nagyon odafigyeltem a sterilitásra.
Más kérdés, hogy mennyire etikus pénzért árulni a tejet. Szerintem úgy korrekt, ha a babának receptre felírják, ha rászorul és a TB fizet.
Megint más, hogy teljesen ismeretlentől én sem fogadnám el, ha nincs bevizsgálva és nem készültek szűrővizsgálatok. Nálunk is először eljött az ikrek anyukája és megnézte, milyenek a körülmények és hogyan kezelem a tejet. És persze minden vizsgálatot elvégeztettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!