Nagyon kicsi mellem van. Félek, hogy nem tudok majd szoptatni. Van valamennyi összefüggés a mellméret és a tej mennyisége között?
70A, tehát a legkisebb melltartót hordom most is. Lassan a 3. trimeszterbe lépek, mellfeszülést se nagyon érzek, előtejnek meg semmi jele.
kicsit aggódom, hogy nem tudok majd szoptatni, pedig ez olyan bensőséges dolog az anya és gyereke között, rosszul érintene, ha nem élhetném át.
Szívesen. :)
Egyébként én 75B-vel indultam, szülés utánra felment 85C-re, most pedig 80A vagyok majd' 3 év szoptatás után. Nem ettől függ, szerencsére. ;)
Egy kis tudomány:
Az emlő mirigyekből, és az azt körülvevő kötőszövetből és zsírszövetből áll. A mirigyek 15-25 különálló, elágazó rendszert alkotnak.
A tejtermelő sejtek, az alveolusok, az egyes ágak végén helyezkednek el, és ezeket sima izom sejtek veszik körül. Az ezekből kiinduló tejcsatornák ágrendszer szerűen futnak a bimbóudvar mögötti tejgyűjtő öblökbe, amelyek külön nyílással nyílnak a mellbimbón. A várandósság ideje alatt a mell felkészül a szoptatásra, a tejtermelő sejtek elkezdenek burjánzani és átveszik a zsírpárnák helyét. A mell megnagyobbodik. Az anyatej a szülést követően termelődik, eltekintve a kis előtejtől, amely a terhesség végén már előfordulhat. ( [link]
Szó nincs benne a zsírszövetről, hiszen nem az termeli a tejet. :-) Különben nekem gyakorlatilag nem volt mellem, úgy szoptatok lassan egy éve gond nélkül. (És nekem se volt előtejem.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!