Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért mondják azt, hogy a...

Miért mondják azt, hogy a mellméret és a szoptatás közt nincs összefüggés, miközben szerintem van?

Figyelt kérdés
A dolog egyszerű: egy 1 literes kancsóba nem tudok 1,5 liter vizet tölteni. Nekem picik a cicijeim, és amikor megjött a tej meg is nőttek, szét is repedt a bőr rajta, de ez a tejmennyiség mégsem elég. Minden második vagy harmadik etetésre elég két ciciből úgy hoyg jóllakik.Olyankor már feszül annyira tele van, de ennél több tejet semilyen módzserrel nem tudok előállítani. (fejés, tejszaporítók, stb...mindent próbáltam). Én még nem láttam óriás mellű anyukát akinek szopigondja lett volna (mármint a befelé forduló bimbó stb probléma náluk is lehet, de nem a tej mennyiségéből adódó probléma), kismellű anyukát viszont sokat ismerek, aki szopi tejmennyiség gonddal küzd.
2009. júl. 2. 18:52
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Azért mondják mert úgy van :)

A tej többsége szoptatás alatt termelődik, ilyenkor a baba folyamatosan szív közben. A nagy mellben több a zsírszövet, de nem több a tejtermelő mirigy vagy csatorna.

Barátnőm az óriási cicjével sajnos szinte semmit nem tudott szoptatni, az én A-s kosarú "mellemből" meg ömlött a tej. Vitték gyűtőbe is és a szállító pasi mesélte, hogy a tejadóknak kb a 3/4 -e olyan elöl deszka-hátul léc típus.

2009. júl. 2. 18:57
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Mert igaz... sajnos.

Amúgy is elég méretes melleim - kapaszkodj - 85 G-re nőtt a szülés után, de alig volt tejem, kb. a második hónaptól kellett a pótlás.

Mondjuk nálam még az extra kis méretű mellbimbóim is gátolták a szoptatást, de négy hós korára szinte teljesen el is apadt az a kevés tejem is, mert megunta a szoptatással járó macerát...

Sajna ilyen is van...

Hiába nagy az a kancsó... :-)

2009. júl. 2. 19:02
 3/10 A kérdező kommentje:
Ú.Köszönöm, hogy megosztottátok ezt velem. Én pedig már tisztára kezdtem a kis mellemet okolni....
2009. júl. 2. 19:07
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nagyon kicsike melleim vannak (külön lelkierő kell a "melltartó" vásárláshoz), és a fiam 2 és fél évig szopott. Soha nem volt tej gond (csak időnként úgy gondoltam), és 3 hónapos korára megduplázta születési súyát. Az unokatestvéremnek hatalmas mellei vannak, és szegény csak pár hétig tudott szoptatni, akkor is alig.
2009. júl. 2. 19:34
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem kicsi mellem van kicsi mellbimbóm, semmit sem nőtt a terhesség alatt, tejbelövelés után is csak 1 kosárméretet. Nem dőlt a tejem, de a fiamnak mindig pont elég volt.

6 hós koráig csak szopott,gyönyörűen gyarapodott, azóta igazi kis zabagép, 14.5 hós és még változatlan szeretettel bújik oda szopizni.

Nem szabad feladni, igenis képesek a kismellű nők is sokáig szoptatni, mert ahogy az előttem írók írták a tej szopi alatt termelődik. Minél puhább a mell, annál gyorsabban. Minél keményebb a mell, minél jobban felgyűlik benne a tej annál több gátló hormon szabadul fel a testben amely megállítja a tejtermelést.

A kicsi mellett gyakran kell űríteni.

2009. júl. 2. 20:42
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is kicsi a mellem (75B)és a 13 hetes fiamnak még mindig ki tudom elégíteni az óriási étvágyát. Amúgy én szopizás közben többször érzem, hogy "begörcsöl" a mellem. Olyan összeszorítós érzés, és olyankor csak úgy zubog a babám szájába a tej. Hallom, mert nagyokat nyel. Ez a tejleadó reflex.
2009. júl. 2. 21:14
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

az én nagymellű barátnőmnek egy csepp teje sem volt, hiába próbált meg bármit is

nekem 75B volt (na jó, inkább 75A :)) terhesség előtt; mikor megszületett a pici, akkor 90C-re nőtt és spriccel a tej minden felé :D

2009. júl. 2. 23:07
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Én is aggódtam, mikor terhes lettem, hogy az elég kicsi 70B-s mellemmel tudom-e egyáltalán majd szoptatni a babámat.És a természet nagy csodája, hogy most múlt 7 hónapos és még most is szopizik, sőt az első 4 hónapban még egy másik kisbabának is adtam anyatejet. A baba étvágyával semmi gond, 4 kiló felett született és most 9 kiló. Valóban nem a méret, hanem a tejtermelő mirigyek mennyisége a lényeg.
2009. júl. 3. 06:39
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Én kivétel vagyok. 75B-s volt a méretem... mondhatni ha borogattam volna el is mult volna... 2005-ben szültem az első fiamat és 105 D-s lett a méretem. 9 hónapos koráig tápláltam anyatejjel ugy hogy közben tejtesónk is volt. Mire 1 éves lett minden visszaállt az eredeti méretre. Idén májusban született meg a második kisfiam,és megint 105 D-s a méretem de most 2 tejtesónk van. Tehát nálam nem érvényes a kicsi mell kevés tej. Ja a kisfiam mondhatni zabál állandóan ha csak teheti:D
2009. júl. 3. 12:38
 10/10 anonim ***** válasza:
tudom nem mostani de sokkal több kismellű nőnek van teje nagymellűeknek semmi minden kismellű ismerősöm gyereke kb zabálja a tejet a nagymellűeké pedig tápszeresek és ezt igy 20-30 emberre vetitve vontam le
2016. dec. 21. 20:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!