Nagyon kicsi mellem van. Félek, hogy nem tudok majd szoptatni. Van valamennyi összefüggés a mellméret és a tej mennyisége között?
70A, tehát a legkisebb melltartót hordom most is. Lassan a 3. trimeszterbe lépek, mellfeszülést se nagyon érzek, előtejnek meg semmi jele.
kicsit aggódom, hogy nem tudok majd szoptatni, pedig ez olyan bensőséges dolog az anya és gyereke között, rosszul érintene, ha nem élhetném át.
Nincs összefüggés! Ezt nagyon jól tervezte a természet. :-) Nekem sem volt egy csepp előtejem sem, viszont a szülés utáni 2. napon beindult a tej, most 4 hónapos a babám, és 1 hónapja tejadó is vagyok. Ne izgulj, minden rendben lesz!
(Az elején lehet, hogy fájni fog, nekem hetekig nagyon rossz volt a szoptatás, de 6-7 hét után helyrerázódtak a melleim, azóta minden oké. Ezt csak azért írom, mert az elején nem éreztem, hogy a szoptatás olyan bensőséges dolog lenne, sokszor inkább utáltam, de mostanra tényleg az lett, nagyon jó! :-)
Boldog babavárást!
No csak ne aggódj!
Semmi köze egymáshoz, sőt sokszor a kifejezetten nagy mellű nőknek nehezebben megy, mert a tejcsatornák ott jobban kanyarognak...
A kicsi mellből is szuperül lehet szoptatni, én vagyok az élő példa.
Két darázscsípés (70 A szintén), és már több mint 3 éve szoptatok (két gyerkőcöt, két hónap szünettel), tejadó is voltam mindkettővel.
Az, hogy van-e előtej vagy nincs a terhesség alatt, annak nincs jelentősége, az majd szülés után megérkezik, ne aggódj!
És örülj, mert a cicik majd szépen megduzzadnak, én is hónapokig élveztem a "normális méretet".
Sajnos szoptatós melltartóból ebben a pici méretben nem túl nagy a kínálat, rám csak az elején voltak jók, aztán az A kosarasból is kiestem már a babák 8-10 hónapos kora körül, de az egybefüggő sportmelltartó szerű melltartókat könnyedén lehet fel-le húzni, én olyanra váltottam...
Jó pocakosodást, szép szülést, és főként jó szoptatást!
Ezek szerint ugyanolyan esélyekkel indulok mint bárki más. Ez jó hír. :) Olvastam azt is, hogy ezt genetikailag örökölni is lehet, Anyukámnak nem volt ezzel gondja, bár ő mindig is nagyobb mellű is volt, de ha nincs köze hozzá, akkor jó.
Viszont ha valamilyen okból fogva mégse menne, akkor milyen lehetőségek vannak?
Gondolom tápszer. De hallottam arról is, hogy vannak ilyen anyatej központok, ahol lehet venni tejet. Az drágább lenne mint a tápszer?
:) Ne aggodj, ram a 70A-s melltarto is csak kibelelve volt jó mindig, kepzelheted:))) Terhesseg alatt is csak egy picit volt hajlando noni, haragudtam is rajuk nagyon:))) Elotej nuku. Meg voltam gyozodve rola hogy nem fogok tudni szoptatni. Ket napod vajudas utan surgossegi csaszarral szuletett a baba (Anglia...), ami ugye meg extran betett, lemondtam a szotatasrol teljesen. Halistennek szuper vedonom volt, nem hagyott beken, 4 nap utan belovellt a tej, nagyon frankon neztek ki a cicik:))) Dolt a tej.
Egyetlen hatranya a pici mellnek hogy csak kenyelmetlen gornyedos pozokban tudtam szoptatni, allandoan be volt gorcsolve hatam, vallam barmilyen pozt probaltam. Raadasul orakig evett a baba ugyhogy mi attertunk a fejesre es cumibol evesre. Tobb mint egy litert fejtem naponta, hihetetlen volt hogy hol fer el ennyi tej bennem:)
Szoval sok sikert, menni fog, a parod meg imadni fogja a latvanyt:)))
Második vagyok.
Nem tudom, ti hogyan próbálkoztatok, de én ülve és fekve is tudtam kényelmes pózt találni a babával, pedig gerincbeteg vagyok, úgyhogy nekem a hátfájás alapból megvan... Ki kell párnázni magadat, és addig próbálkozni, amíg valahogy nem sikerül.
A fejéssel szerencséje volt az előttem válaszolónak, de nem mindenki tudja pusztán fejéssel fenntartani a szükséges tejmennyiséget, és az a tej mennyiségének csökkenéséhez vezethet könnyedén, a legjobb, ha szopik a baba.
Látom, még nagyon előtte vagy a dolognak. :)
Egy kis önképzés, de nagyon sokat segít!: www.lll.hu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!