Ez az étrendünk! Jó ez így?
10 hónapos!
reggel(hajnalba 5-kor)szopi
7-kor ébred,ekkor valami kent kenyér(sajt,vaj,felvágott stb)
10 körül gyümölcs,1 banán v 2 mandarint megeszik
fél12-12 közt ebéd,rendesen azt eszi amit mi,a bébi étel nem kell neki(ma bab leves milánói makaróni)nem eszik sokat csak egy pár kanállal mindenből.
alszik!
2 körül egy kis gyümi,majd 3 -4 körül kenyér féleség.
7 -kor vacsi,vagy ebédből valami vagy kenyér féle!
fürdés!majd szopcsi és bealvás.éjjel 2-3 szor ébred ,cicit akar!:-(((
szerintetek min változtassak?
Szia.
Azt nem tudom hogy jó-e,csak azt tudom leírni,hogy az én fiam hogy volt 10 hónaposan:
Reggel 7,de legkésőbb 8-kor tápszer
10 körül alvás
12-13 között ebéd(bébiétel,vagy amit mi eszünk,ha olyan,hogy adható neki is)
14 körül alvás
16-kor uzsonna,tejpép vagy banán általában
19-19:30 körül fürdés,vacsora tápszer,és jó esetben 21kor már alszik is :)
És éjjel nem kelt már fel,szerencsémre :)
Most egy éves egyébként,és nem is nagyon változott semmi.
Első válaszoló voltam
túl sok a felnőtt étel,én nem így etetném,kicsi még ehhez.
azt, hogy éjjel miért ébred ilyen sokszor, nem tudom, valószínűleg, amíg szoptatod, íígy is lesz.
bableves, makaróni nem valóneki,ahogy kenyér ésfelvágott sem!
még bőven főzeléket kellene ennie(azaz korának megfelelő zöldségeket) hússa, tésztával turmixolva vagy darabosan, ahogy megeszi.
a gyümölcs az oké, de én az ilyen kenyerek helyett tejpépet,joghurtot vagy ilyesmit adnék.
tejalapút mennyit eszik? csak a szoptatás? gondolom,az már nem nagy mennyiség.megvan a napi 5 dl?
Szerintem jó, csak nagyon sok benne a kenyérféleség, akár napi 3 is. Mi 1 évesen ettünk először kenyeret egyáltalán, bár ez biztos a másik véglet.
Szóval szerintem a kenyeret kellene lecserélni benne, vacsi lehetne főzelék-féle, uzsi pedig natúr yoghurt gyümölccsel vagy kefír, ilyesmi.
Nekem az egyik babám utálta a pépes ételeket egy idő után, így darabos főzeléket csináltam neki és tettem hozzá olyat, amit szeret.
Pl pároltam kicsi kockákra vágott karfiolt, brokkolit, répát (bármilyen zöldséget) + krumplit és sajtot reszeltem rá, de ehhez rakhatsz párolt husit is, ha ennyire ügyesen tud rágni.
Vagy pl a gesztenyés bébiételt úgy csináltam meg neki, hogy az ebéd volt belőle husi+rizs/krumpli és utána gesztenyepüré vagy csak almakockák.
1.
Szerintem nem kell változtatni, cicit akar és kész. Ezen nem tudsz változtatni csak drasztikus eszközökkel, azt meg általában nem akarják az anyukák. Én egyébként napközben többször megszoptatnám, lehet, hogy ez az egyetlen baja, hogy téged akar.
2.
Az egyik ismerősöm babája 11 hónapos, régóta nem szopik, tápszeres baba. Napközben szinte csak szilárdat eszik, viszont éjszaka 2 óránként megébred, és kéri a tápszer adagját, majd visszaalszik. Ez alapján arra gondolok, hogy több tejcsi/tejtermék/tápszer kellene neki a nap folyamán.
3.
Szomjas a babád.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!